HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Eκδηλώσεις του Συλλόγου Σκοταναίων

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΟΤΑΝΗ 25 -26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος ...


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΟΤΑΝΗ
25 -26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκοταναίων με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού μας, Αγίου Δημητρίου από τις 25.10.2014 μέχρι και 26.10.2014
Το Σάββατο το πρωϊ, όλοι οι συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου επιβιβασθήκαμε στο πούλμαν από Αθήνα και Πειραιά και ξεκινήσαμε το όμορφο ταξίδι με προορισμό τον αγαπημένο μας τόπο, το χωριό μας, τη Σκοτάνη.
Tο πρωϊ της Κυριακής, υπό τους χαρμόσυνους και συγκινητικούς ήχους της καμπάνας του Αγίου Δημητρίου, άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου στην εκκλησία.
Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον ιερέα Αθανάσιο Κων. Κουμανιώτη, τον ιεροψάλτη Πέτρο Οικονομόπουλο και τους συμπατριώτες μας Ανδρέα Γκολφινόπουλο και Παναγιώτη Ρέππα, οι οποίοι με τις ψαλμωδίες τους ενθουσίασαν το εκκλησίασμα.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν οι άρτοι, οι οποίοι ήταν προσφορά όλων των συμπατριωτών.
Παράλληλα ο συμπατριώτης μας Δημήτριος Παν. Μπουζιώτης προσέφερε μια προβατίνα η οποία κληρώθηκε υπέρ του Αγίου Δημητρίου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστάσιος Τσιώτος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σ΄όλους τους εορτάζοντες και κάλεσε όλους τους συμπατριώτες να παρευρεθούν το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου μας.
Το μεσημέρι, αφού συγκεντρωθήκαμε όλοι στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων ευχαρίστησε, για μια ακόμη φορά,όλους τους πατριώτες για την αθρόα συμμετοχή τους, τις πατριώτισσες που βοήθησαν στις ετοιμασίες του φαγητού και ευχήθηκε και του χρόνου να είμαστε πάλι, αυτή τη γιορτινή ημέρα, όλοι μαζί.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Απασχόλησης και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Παϊων κ. Παναγιώτης Λάππας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρος Μουγγολιάς και τα Επίτιμα Μέλη κ.κ. Φωκίωνας Χρονόπουλος και Δημήτριος Αποστολόπουλος.
Την Κυριακή, το απόγευμα ήρθε η ώρα για την αναχώρηση. Η όμορφη ημέρα πλέον έφτασε στο τέλος της και όλοι μαζευτήκαμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στην Αθήνα.
Ευχόμαστε και του χρόνου να έχουμε ανάλογη συμμετοχή και ανταπόκριση γιατί το χωριό μας για μια ακόμη φορά γέμισε με χαμόγελα και χαρά σ΄αυτήν την τόσο μεγάλη γιορτή!


ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία προς τιμήν του προστάτου και πολυούχου του χωριού μας Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Ελεούσας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.
Για μία ακόμη φορά, εψάλλει το «Θεοτόκε Παρθένε» από τον καλλίφωνο νεαρό συμπατριώτη μας ιερέα Βασίλειο Παν. Αποστολόπουλο, ο οποίος μετά το τέλος της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους συμπατριώτες που για τρίτη συνεχή χρονιά, η αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε στην ενορία του και ευχήθηκε σε όλες και όλους να έχουν την ευλογία του Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ.Αναστάσιος Τσιώτος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ευχήθηκε σ΄ όλους υγεία, ευημερία και οικογενειακή ευτυχία και ευχαρίστησε τον ιερέα Βασίλειο Παν. Αποστολόπουλο για την φιλοξενία και για την προσφορά των πλούσιων γλυκισμάτων από μέρους του, καθώς επίσης ευχαρίστησε και τον ιερέα Παναγιώτη Βασ. Αποστολόπουλο, πατέρα του νεαρού ιερέα Βασιλείου Παν. Αποστολόπουλου για την προσφορά των άρτων, ο οποίος λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Μετά το τέλος της αρτοκλασίας όλοι οι συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού απολαύνοντας το πλούσιο κυριακάτικο πρωϊνό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΖΗΚΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ
ΜΕΛΗ: ΡΕΒΕΚΚΑ ΑΡΙΣΤ.ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΠΠΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡ. ΣΑΤΟΛΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.