HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Ανδρέου Αποστόλου του Πρωτοκλήτου

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, Ανδρέου Αποστόλου του Πρωτοκλήτου (Ιωάννου, κεφ. Α΄, εδάφ. 35-52) Άγιος Ανδρέας - Σκεπαστό Καλαβρύτων ...

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, Ανδρέου Αποστόλου του Πρωτοκλήτου
(Ιωάννου, κεφ. Α΄, εδάφ. 35-52)

Άγιος Ανδρέας - Σκεπαστό Καλαβρύτων

Κείμενο Ιερού ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω, ειστήκει ο Ιωάννης και εκ των μαθητών αυτού δύο. Και εμβλέψας τω Ιησού περιπατούντι λέγει. Ίδε ο αμνός του Θεού. Και ήκουσαν αυτού οι δύο μαθηταί λαλούντος, και ηκολούθησαν τω Ιησού. Στραφείς δε ο Ιησούς και θεασάμενος αυτούς ακολουθούντας λέγει αυτοίς. Τι ζητείτε; Οι δε είπον αυτώ. Ραββί, (ό λέγεται ερμηνευόμενον Διδάσκαλε) πού μένεις; Λέγει αυτοίς. Έρχεσθε και ίδετε. Ήλθον και είδον που μένει, και παρ΄ αυτώ έμειναν την ημέραν εκείνην·,ώρα δε ην ως δεκάτη. Ήν Ανδρέας, ο αδελφός Σίμωνος Πέτρου είς εκ των δύο των ακουσάντων παρά Ιωάννου και ακολουθησάντων αυτώ. Ευρίσκει ούτος πρώτος τον αδελφόν τον ίδιον Σίμωνα και λέγει αυτώ. Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ο εστί μεθερμηνευόμενον ο Χριστός. Και ήγαγεν αυτόν προς τον Ιησούν. Εμβλέψας αυτώ ο Ιησούς είπε. Συ ει Σίμων ο υιός Ιωνά, συ κληθήση Κηφάς, ο ερμηνεύεται Πέτρος. Τη επαύριον, ηθέλησεν ο Ιησούς εξελθείν εις την Γαλιλαίαν, και ευρίσκει Φίλιππον και λέγει αυτώ. Ακολούθει μοι. Ήν δε ο Φίλιππος από Βηθσαϊδά, εκ της πόλεως Ανδρέου και Πέτρου. Ευρίσκει Φίλιππος τον Ναθαναήλ και λέγει αυτώ. Όν έγραψε Μωσής εν τω νόμω και οι Προφήται, ευρήκαμεν Ιησούν τον υιόν του Ιωσήφ τον από Ναζαρέτ. Και είπεν αυτώ Ναθαναήλ. Εκ Ναζαρέτ δύναταί τι αγαθόν είναι; Λέγει αυτώ Φίλιππος. Έρχου και ίδε. Είδεν ο Ιησούς τον Ναθαναήλ ερχόμενον προς αυτόν και λέγει περί αυτού. Ίδε αληθώς Ισραηλίτης, εν ώ δόλος ουκ έστι. Λέγει αυτώ Ναθαναήλ. Πόθεν με γινώσκεις; Απεκρίθη Ιησούς και είπεν αυτώ. Προ του σε Φίλιππον φωνήσαι, όντα υπό την συκήν είδον σε. Απεκρίθη Ναθαναήλ και λέγει αυτώ. Ραββί, συ εί ο Υιός του Θεού, συ εί ο Βασιλεύς του Ισραήλ. Απεκρίθη Ιησούς και είπεν αυτώ. Ότι είπον σοι, είδον σε υποκάτω της συκής, πιστεύεις; Μείζω τούτων όψει. Και λέγει αυτώ. Αμήν αμήν λέγω υμίν, απ΄ άρτι όψεσθε τον ουρανόν ανεωγότα, και τους αγγέλους του Θεού αναβαίνοντας και καταβαίνοντας επί τον υιόν του ανθρώπου.

Ελεύθερη μετάφραση
Εκείνο τον καιρό, ο Ιωάννης στεκόταν με δύο από τους μαθητές του και, καθώς είδε τον Ιησού να περνάει, είπε: «Αυτός είναι ο αμνός του Θεού». Οι δύο μαθητές τον άκουσαν να λέει αυτά τα λόγια και ακολούθησαν τον Ιησού. Ο Ιησούς γύρισε και βλέποντάς τους να Τον ακολουθούν, τους είπε: «Τι θέλετε;» Κι αυτοί απάντησαν: «Ραββί (που σημαίνει Διδάσκαλε), που μένεις;» «Ελάτε και θα δείτε», τους απάντησε. Πήγαν λοιπόν, και είδαν που μένει, κι εκείνη την ημέρα έμειναν μαζί του, η ώρα δε, ήταν τέσσερις το απόγευμα, περίπου. Ο ένας από τους δύο που άκουσαν τα λόγια του Ιωάννη κι ακολούθησαν τον Ιησού ήταν ο Ανδρέας, ο αδερφός του Σίμωνος Πέτρου. Αυτός βρίσκει σε λίγο τον αδερφό του το Σίμωνα και του λέει: «Βρήκαμε το Μεσσία» (που σημαίνει το Χριστό). Και τον έφερε στον Ιησού. Ο Ιησούς τον κοίταξε καλά και είπε: «Εσύ είσαι ο Σίμων, ο γιος του Ιωνά. Εσύ θα ονομαστείς Κηφάς», που σημαίνει Πέτρος. Την άλλη μέρα ο Ιησούς αποφάσισε να πάει στη Γαλιλαία. Βρίσκει τότε το Φίλιππο και του λέει: «Έλα μαζί μου». Ο Φίλιππος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά, την πατρίδα του Ανδρέα και του Πέτρου. Βρίσκει ο Φίλιππος το Ναθαναήλ και του λέει: «Αυτόν που προφήτευσε ο Μωυσής και οι Προφήτες στο νόμο, Τον βρήκαμε! Είναι ο Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ». «Μπορεί από τη Ναζαρέτ να βγει κάτι καλό;» τον ρώτησε ο Ναθαναήλ. «Έλα να δεις μόνος σου», του απάντησε ο Φίλιππος. Ο Ιησούς είδε το Ναθαναήλ να πλησιάζει και λέει γι' αυτόν: «Να ένας γνήσιος Ισραηλίτης, που δεν έχει δόλο μέσα του». «Από πού με ξέρεις;» τον ρωτάει ο Ναθαναήλ.Τότε ο Ιησούς του απάντησε: «Προτού σου πει ο Φίλιππος να έλθεις σε είδα που ήσουν κάτω απ΄ τη συκιά». Τότε ο Ναθαναήλ Του είπε: «Διδάσκαλε, εσύ είσαι ο Υιός του Θεού, εσύ είσαι ο βασιλιάς του Ισραήλ». Κι ο Ιησούς του αποκρίθηκε: «Επειδή σου είπα πως σε είδα κάτω από τη συκιά, γι' αυτό πιστεύεις; Θα δεις πολλά και μεγαλύτερα πράγματα απ΄ αυτά». Και του λέει: «Αλήθεια σας λέω, πως σύντομα θα δείτε να ανοίγουν οι ουρανού, και οι άγγελοι του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν πάνω στον Υιό του Ανθρώπου».
======================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Άγιος Ανδρέας - Τουρλάδα Καλαβρύτων

Άγιος Ανδρέας - Σκεπαστό Καλαβρύτων

Άγιος Ανδρέας - Πριόλιθος Καλαβρύτων (φωτογραφία Νίκος Αναστόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.