HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεργεία της ΥΑΣ στο Αίγιο - Πάνω από 300 οι αιτήσεις για ελέγχους

Διαρκείς έλεγχοι σε δημοτικά και δημόσια κτίρια πραγματοποιήθηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλη την Αιγιάλεια, για να πιστοποιηθ...

Διαρκείς έλεγχοι σε δημοτικά και δημόσια κτίρια πραγματοποιήθηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλη την Αιγιάλεια, για να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά τους μετά τον σεισμό της Παρασκευής που προκάλεσε ζημιές (ευτυχώς στην πλειοψηφία τους όχι σοβαρές) σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας.
Τα τηλέφωνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, εξάλλου, έχουν πάρει "φωτιά" καθώς πάνω από 300 είναι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις κατοίκων για έλεγχο του κτιρίου τους και γι'αυτό το λόγο, την Κυριακή το πρωί τα κλιμάκια του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΑΣ Αχαΐας θα ενισχυθούν από 3 συνεργεία της ΥΑΣ (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) που θα έρθουν από την Αθήνα. Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου οργανώνουν τις αιτήσεις ανά γειτονιά και οδό προς διευκόλυνση του έργου των συνεργείων ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία το τηλέφωνο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου 26910-25555 (εσωτ. 6) που βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για οποιαδήποτε πληροφορία και καταγραφή ζημιάς.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του filodimos.gr, έχουν ήδη ελεγχθεί τα σχολεία της Αιγιάλειας τα οποία στο σύνολό τους είναι εντάξει. Χρειάζεται επανέλεγχος μόνο σε ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο ("Αγγελουδάκια"), ο οποίος θα γίνει άμεσα από τα αρμόδια συνεργεία της ΥΑΣ.
Κατά τα άλλα, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται με δονήσεις που δεν ξεπερνούν τα 2,5 R και που ελάχιστα γίνονται αισθητές. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο και για μια ακόμα φορά πρέπει να σημειωθεί η άριστη ανταπόκριση τόσο των υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όσο και της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας κ.α., που με αυταπάρνηση εργάζονται αδιάκοπα από την ώρα του σεισμού για να καταγράψουν κάθε ανάγκη και βεβαίως να συνδράμουν με κάθε τρόπο. Είναι χαρακτηριστική η ετοιμότητα που έδειξαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου, στο οποίο παρόντες ήταν και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργος Διδασκάλου, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
από: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.