HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O Καλαβρυτινός Αλέξης Γιαννούλιας κλειδί στην επίσκεψη Κικίλια στις Η.Π.Α

Στις Η.Π.Α. βρέθηκε ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτηκ. Βασίλης Κικίλιας, όπου συναντήθηκε με ανώτερα και ανώτατα στε...

Στις Η.Π.Α. βρέθηκε ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτηκ. Βασίλης Κικίλιας, όπου συναντήθηκε με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, με ατζέντα την Τρομοκρατία, την παράνομη μετανάστευση και την «εισαγωγή» τεχνογνωσίας.
Σημαντικό ρόλο για τη θερμή υποδοχή των Αμερικανών στον Β. Κικίλια, αλλά και στις συναντήσεις του φέρεται να έπαιξε ο ομογενής πολιτικός Αλεξ Γιαννούλιας, διαχρονικός φίλος του υπουργού που υπήρξε εξ απορρήτων του Μπαράκ Ομπάμα - σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου. 
Ο Καλαβρυτινός Αλέξης Γιαννούλιας,  είναι οικονομολόγος και διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ το διάστημα 2006-2011 ενώ παραμένει στο οικονομικό επιτελείο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Ο Αλέξης Γιαννούλιας είναι σημένον πρόσωπό της ομογένειας με πλούσια δράση στην ελληνική κοινότητα της Αμερικής. 
Η φιλία Κικίλια, Γιαννούλια χρονολογείται από την εποχή που και οι δύο ήταν αθλητές συμπαίχτες στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου και έκτοτε παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι.

Στην φωτογραφία, Ο Αλέξης Γιανούλιας με την επίσης Καλαβρυτινή Μαριάννα Σπυροπούλου, κόρη του αειμνήστου Θεόδωρου Σπυρόπουλου

Ο Αλέξης (Αλέξανδρος) Γιαννούλιας, γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1976 και μεγάλωσε στο Σικάγο. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες. Ο πατέρας του ονομαζόταν Αλέκος και καταγόταν από την Κλειτορία (Μαζέικα) Καλαβρύτων. Μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του '70. Εγκαταστάθηκε στο Σικάγο, όπου άνοιξε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο τώρα διαχειρίζεται ο μεγάλος αδελφός του Αλέξη Γιαννούλια. Απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία στο Σικάγο, ιδρύοντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις, την "Βroadway Βank", με επτά υποκαταστήματα, στην οποία ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της πολιτείας κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο Αλέκος Γιαννούλιας ερχόταν κάθε χρόνο για διακοπές στα ΝικολέικαΑιγίου. Μία από τις χρονιές αυτές, το 2005, πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στο Λαμπίρι Αιγιάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.