HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ανεργία, τη μείωση μισθώ...

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και όλες τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας.
Αυτή είναι η 32η γενική απεργία των συνδικάτων από το 2010 με στόχο να στείλουν σαφές μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τρόικα, με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην κινητοποίηση.
Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην υγεία γι’ αυτό και τα νοσοκομεία, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΕΣΥ και επαναπρόσληψη των απολυθέντων ιατρών και άμεση στελέχωση του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα.
Ακόμη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τις πολεοδομίες και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν δύο συγκεντρώσεις. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια.
Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.