HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΙΣΤ. ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Άθλος που δεν έχει προηγούμενο!

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΩΡΤΖΗ ( Αθήνα 2014, τόμοι 6.) Γράφει ο Λογοτέχνης Συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικο...

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΩΡΤΖΗ ( Αθήνα 2014, τόμοι 6.)

Γράφει ο Λογοτέχνης Συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος  Καμενιανίτης
Τα Καλάβρυτα η γη των Μαρτύρων και των Ηρώων, ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας, τα Καλαβρυτοχώρια απ άκρη σ άκρη υποδέχονται πανηγυρίζοντες το μνημονολόγιο των προγόνων μας αγωνιστών του μεγάλου εικοσιένα, αλλά και της ιστορικής τους διαδρομής στο διάβα των αιώνων. Η «εν χρυσοίς γράμμασι» - δια χειρών Αθανασίου Τζώρτζη – έρευνα και συγγραφή του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», παίρνει θέση στο ΠΑΝΘΕΟΝ της Καλαβρυτινής ιστορικής βιβλιογραφίας.
Οι δόξες και τα κλέη των προγόνων μας, η διαδρομή τους στο ιστορικό γίγνεσθαι σε καιρούς χαλεπούς, ανατέλλουν στον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό σαν αστέρια ολοφώτεινα. Για να φωτίζουν και να οδηγούν το δικό μας αύριο, να κατευθύνουν τα βήματά μας για να μην χαθούμε στ ανήλια μονοπάτια του σύγχρονου πολιτισμού που μηδένισε τον άνθρωπο και τις αξίες του.
Περιπλανώμενος στις πάνω από 5.000 σελίδες του εξάτομου «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» - του φίλου και συντοπίτη Αθανασίου Τζώρτζη από το Γκέρμπεσι (Προφήτη Ηλία) Καλαβρύτων - πλήθος συναισθημάτων με καταλαμβάνουν. Νοιώθοντας το τεράστιο μέγεθος της πολυετούς ιστοριοδιφικής του έρευνας και της καταγραφής τόσων άγνωστων στοιχείων για τους ήρωες προγόνους μας, αισθάνομαι δέος και υποκλίνομαι αληθινά στο συγγραφικό του δημιούργημα, το οποίο θα χαρακτήριζα αληθινό θησαυρό για μας, για τον τόπο μας.
Ξέφραγο αμπέλι - πολλές φορές σε περασμένα χρόνια - η ιστορία του τόπου μας, λεηλατήθηκε από διάφορους τυμβωρύχους και συλήθηκε το περιεχόμενό της με σκοπό την στέρηση της δόξας και του μεγαλείου που τους άνηκε, εκείνων των ηρωικών - αγωνιστών προγόνων μας, γνωστών και αγνώστων. Τώρα θα καίει και γι αυτούς ο λιβανωτός της δόξας και η μνήμη τους θα παραμένει αιώνια, στεφανωμένη με αμάραντα λουλούδια στο διηνεκές.
Τιμή και δόξα σ όλους αυτούς!!! Τιμή και δόξα στον φίλο συγγραφέα – ιστοριοδίφη Αθανάσιο Τζώρτζη!!!!
Αγαπητέ μου φίλε Αθανάσιε, σήμερα ανοίγουμε διάπλατα την ψυχή μας, την καρδιά μας για να υποδεχθούμε εσένα και το τεράστιο έργο σου σε ξεχωριστή θέση!!
Σε συγχαίρω και σε θαυμάζω αληθινά. Πέτυχες έναν απ τους μεγαλύτερους άθλους στην ιστορική αναδίφηση, που δεν έχει προηγούμενο στον τόπο μας!!!!

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος -Καμενιανίτης
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων, γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α., ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας. Πολλά από τα έργα του, έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες. Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.