HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μελίνα, Αμάλ Αλαμουντίν, Σαμ - Ο Νιγηριανός και οι Νεοέλληνες

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Τον περασμένο μήνα ήρθε στην Ελλάδα μια ομάδα Αγγλων νομικών μεταξύ των οποίων ήτα...

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Τον περασμένο μήνα ήρθε στην Ελλάδα μια ομάδα Αγγλων νομικών μεταξύ των οποίων ήταν και η γυναίκα του μεγάλου Αμερικανού ηθοποιού Τζώρτζ Κλούνεϊ Αμάλ Αλαμουντίν, Λιβανέζα την καταγωγή, δικηγορίνα στο Λονδίνο.
Της ομάδας των νομικών πρωτεργάτης είναι ο Αυστραλός φιλέλληνας Ντέϊβιντ Χιλ (νομίζω πως ήταν και Πρωθυπουργός της Αυστραλίας). Η εδώ επίσκεψη των Αγγλων νομικών αφορούσε την συζήτηση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Αγγλικό Μουσείο.
Προσωπικά πιστεύω και δεν με βρίσκει αντίθετο η εδώ έλευση, αρκεί να ήταν άνευ αμοιβής, παρά μόνον εθελοντικά. Το μόνο λάθος και ήταν λάθος από τους εδώ αρμοδίους η μη πρόσκληση να συμμετάσχει στις συσκέψεις, και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας έγκριτος νομικός Βασίλης Αλεξανδρής, και δικαίως διαμαρτυρήθη.
Πρέπει να θυμηθούμε, έχουμε ηθικόν καθήκον, εμείς οι Ελληνες τους αγώνες της μακαρίτισσας Μελίνας Μερκούρη που αναστάτωνε τον κόσμο φωνάζοντας για το δίκιο της Ελλάδας για τα κλεμένα μάρμαρα του ΕΛΓΙΝ από τον Παρθενώνα. Ναι «κλεμένα» γιατί ο επικεφαλής της ομάδας των Αγγλων δικηγόρος Ρίτσαρσον, απεκάλεσε τους συμπατριώτες του «κλέφτες». Η Μελίνα φώναζε ανά τον κόσμο για την επιστροφή και μεις εδώ ....άνα την φωνάζαμε, ....άνα την κατεβάζαμε, αφαιρώντας τότε και την Ελληνική της ιθαγένεια. ΝΤΡΟΠΗ.
Συνέχισε η συγχωρεμένη και σαν Υπουργός μέχρι πούκλεισε τα μάτια, χωρίς να δει το νέο Μουσείο της Ακρόπολης που είχε συμβάλει σ’ αυτό. Έσβησε η Μελίνα και έσβησαν τα πάντα για πολλά χρόνια.
Τα νερά τάραξε προ έτους με δηλώσεις του στην Ευρώπη και μέσα στην Αγγλία ο Αμερικανός ηθοποιός Κλούνεϊ, λέγοντας για την επιστροφή των μαρμάρων στο φυσικό τους χώρο του Παρθενώνα, ο δε Αγγλος δικηγόρος Ρίτσαρσον, παρομοίωσε την τοποθέτηση και το τεχνικό φωτισμό στο Μουσείο του Λονδίνου, των μαρμάρων σαν σε «κρεβάτι νεκροτομείου» ενώ στο Μουσείο της Ακρόπολης κάτω από τον λαμπρό Αττικό ήλιο «θα δείχναν». Με αυτά και με άλλα αφυπνίστηκε η Αγγλική κοινή γνώμη και σε γκάλοπ, περίπου το 40% τάσσεται υπέρ του δικαίου αιτήματος της Ελλάδος. Μακάρι το παράδειγμα του Κλεούνεϊ νάχαν την ευαισθησία όλοι οι μορφωμένοι του κόσμου να ξεσηκωθούν για το δίκαιο Ελληνικό αίτημα, αλλά που τέτοιο.
Δυστυχώς στις μέρες μας, εμείς οι νεοέλληνες ξεχνάμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας και μας την θυμίζουν οι ξένοι, μας την θυμίζει ο Νιγηριανός φιλέλληνας και πρεσβευτής του Ελληνισμού ο ΣΑΜ, που εξέπληξε τους Καλαβρυτινούς σε μια ομιλία του στην «Πανγκαλαβρυτινή». Την ίδια ώρα που ο ΣΑΜ έπλεκε το εγκώμιο της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, στο video wool, προβαλλόταν χαιρετισμός Ελληνοαμερικανίδας συμπατριώτισσας στα Αγγλικά. Θάμουν ευχαριστημένος από την συμπατριώτισσα αν έλεγε μια «καλημέρα, ένα γεια» έστω και με «σπαστά Ελληνικά». Έχεις δίκιο ΣΑΜ, όταν λες ότι ο Θεός υπήρξε «άδικος» προς τον άλλο κόσμο, γιατί τέτοια γλώσσα και τέτοια ιστορία δεν έχει κανείς.
Πρέπει να ντρεπόμεθα φίλοι μου που ολόκληρο Ελληνικό κράτος, τόσα χρόνια, δεν κατόρθωσε να βρει ένα χώρο να τοποθετήσει ένα άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη Αλέξανδρου, αλλά και ένα που φτιάχτηκε «σκούριαζε» στις αποθήκες και σήμερα δεν βρίσκουν χώρο να τοποθετήσουν. ΝΤΡΟΠΗ.
Ντροπή, γιατί ο κόσμος τον θεωρεί τον Μέγα Αλέξανδρο τον μεγαλύτερο στρατηλάτη με εκπολιτιστικό έργο και μεις, οι εδώ απόγονοί του, οι μισοί τον θεωρούμε μέγα στρατηλάτη, που απ’ όπου πέρασε μόνο τον Ελληνικό πολιτισμό διέδιδε και ελληνικές βιβλιοθήκες δημιουργούσε, οι άλλοι μισοί τον θεωρούμε κατακτητή και αποικιοκράτη. Και πάλι ντροπή.
Ντροπή, γιατί οι Σκοπιανοί έφτιαξαν ένα επιβλητικό Μουσείο και έβαλαν μέσα κάτι κέρινες κούκλες και ένα δωδεκάχρονο «ξανθομπάμπουρα» τον ονόμασαν ΜΕΓΑ Αλέξανδρο και ένα «κοιλαρά» με χλαμύδα τον ονόμασαν Φίλιππο. Εμείς εδώ ερίζουεμ για τον τύμβο της Αμφίπολης και ποιος λέει την αλήθεια, αφού και αυτά που βρέθηκαν μέχρι τώρα είναι ανεκτίμητης αξίας ευρύματα και εδώ διαφωνίες και αχμές.
Εμείς εδώ ασχολούμεθα γιατί τους Αγγλους τους δέχτηκε ο Σαμαράς, καό θάταν βέβαια να τους δουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, για να δουν ότι υπάρχει σύμπνοια., αλλά που κάτι τέτοιο, απλώς «κουτσομπολιά» για το τι έφαγε η Αμάλ στο ΒΑΡΟΥΛΚΟ, αν ήπιε κόκκινο κρασί, πως μίλησε με την Υπουργού Τουρισμού. Εκεί φτάσαμε; Τέτοιους φιλέλληνες, με τέτοια προβολή τους θέλουμε για το καλό της χώρας μας, γιατί μπορεί να μας φτώχυναν, δεν φτωχύναμε όμως από ιστορία. Προσοχή, Μελίνα να φωνάζει, δεν ξαναβγαίνει. Η παγκοσμιοποίηση κατέστρεψε κράτη, λαούς και ιστορίες.
Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Ο Σουλτάνος της Ανατολής δεν υπολογίζει τίποτα, οι Αλβανοί «ξεσάλωσαν», οι Τζιχαντιστές «δουλεύουν» τον μπαλντά και το «κρεατοκόπι». Οι ισχυροί του κόσμου κωφεύουν στις γενεοκτονίες, όμως οι υπερασπιστές του ΚΟΜΠΑΝΙ αγωνίζονται υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη για να μην επιτρέψουν στους Τζιχαντιστές να τους «πέρουν το κεφάλι».
Τελειώνοντας φίλοι μου, θάθελα να ρωτήσω, γιατί εμείς οι Ελληνες, ως επαιτίους, έχουμε την έναρξη των πολέμων και όχι την απελευθέρωση όπως όλος ο κόσμος, γιατί απλούστατα, μόνο τότε είμαστε μονιασμένοι, και γιατί η απελευθέρωση μας βρίσκει με εμφυλίους.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.