HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθελοντισμός: Στάση Ζωής για τους Καμενιάνους

Γράφει ο Λογοτέχνης Συγγραφέας  Κωνσταντίνος Νικολόπουλος  - Καμενιανίτης Στις μέρες μας που ο οδοστρωτήρας της ύλης, του ατομισμού και της...


Γράφει ο Λογοτέχνης Συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος - Καμενιανίτης
Στις μέρες μας που ο οδοστρωτήρας της ύλης, του ατομισμού και της κάθε αλλοτριωμένης σκέψης τείνει να σαρώσει κάθε υψηλό και ευγενές ιδανικό. Εμείς στους Καμενιάνους δημιουργούμε εφαλτήρια για έναν καλύτερο κόσμο, σπάζοντας τα τείχη της απραξίας, της παθητικής στάσης και της αναμονής.
Βαδίζοντας στο δρόμο του στοχασμού, της αρετής και της σοφίας. Του αλτρουισμού και της ευεργεσίας μέσω και του εθελοντισμού, που καθορίζει κάθε μας βήμα, κάθε μας πράξη, διαμορφώνουμε ένα καλύτερο αύριο παρεμβαίνοντας στο σήμερα!!!
Ο ποιο προφανής λόγος που οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές, είναι το πάθος τους για κάτι που αγαπούν! Το δικό μας πάθος και η αγάπη για το ευλογημένο χωριό μας τους Καμενιάνους, για την διαλάμπουσα και λατρεμένη πατρίδα μας, είναι γνωστό και διαχέεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Υπ αυτών των στοιχείων και συναισθημάτων εμφορούμενοι εδώ και κάποια χρόνια, δημιουργήσαμε μια εθελοντική ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους του πνεύματος, της καθημερινής διαπάλης, αλλά και από εκπροσώπους όλων των φορέων του χωριού, (Τοπ. Κοινότητας, Συλλόγου, Εκκλησιαστικού Συμβουλίου), γενικά από ανθρώπους με αποδεδειγμένη ανιδιοτελή δράση!
Αν και αυτές οι προσπάθειες βάλλονται από τους μηχανισμούς ποδηγέτησης των συνειδήσεων και της ελεύθερης σκέψης, εμείς αντιστεκόμαστε και προχωρούμε!!
Αυτή είναι και η απάντηση σε όποιος επιδιώκουν ειδικά τον τελευταίο καιρό να σπιλώσουν ανθρώπους, κοινωνικές ομάδες κλπ. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη δικιά τους ανυπαρξία αλλά και για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Έτσι την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήσαμε δράσης καθαρισμού μονοπατιών, δρόμων, κοινοχρήστων χώρων, αλλά και δενδροφυτεύσεις. Οι ενέργειες αυτές έγιναν χωρίς χορηγούς και χρηματοδότες, με μόνο οδηγό την ατσαλωμένη θέλησή μας για προσφορά και δημιουργία!!!!
Ήμασταν εκεί και όσοι δεν μπόρεσαν μας εξέφρασαν την στήριξη και την συμπαράστασή τους. Τα αποτελέσματα ήταν πρωτόγνωρα!!!!!!!!
Μετά το πέρας των εργασιών παραθέσαμε κοινή τράπεζα στην οποία παρευρέθησαν και όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού. Το μενού πέραν των άλλων περιελάμβανε βραστή γίδα, την οποία προσέφερε δωρεάν ο πάντα φιλότιμα φερόμενος μόνιμος κάτοικος και κτηνοτρόφος Βασίλειος Παπασπυρόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και απ αυτό εδώ το βήμα. Επίσης ευχαριστούμε θερμότατα τα υπόλοιπα μέλη της εθελοντικής ομάδας, αλλά και όλους εκείνους που μας συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο.
Η ανιδιοτελής προσφορά δημιούργησε και δημιουργεί ανθρώπινα θαύματα. Ενώ ο συμμετοχικός εθελοντισμός, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!! Απλά, ανθρώπινα, δυναμικά, αδελφωμένα, με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας!!!
Για την Εθελοντική Ομάδα των Καμενιάνων
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.