Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ.Κατσιάρης: Αφιέρωμα στο Νίκο Παπασημακόπουλο

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Φίλες και φίλοι, Αν πάτε στο Μουσείο της Ακρόπολης των Αθηνών για να θαυμάσετε της αρχαίας Ελ...

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Φίλες και φίλοι,
Αν πάτε στο Μουσείο της Ακρόπολης των Αθηνών
για να θαυμάσετε της αρχαίας Ελλάδας τον πολιτισμόν,
θα εκπλαγείτε, όταν τ’ αγάλματα θα δείτε
να μην έχουν στόμα να μιλήσουν
χέρια να χαιρετήσουν
πόδια να περπατήσουν
όλα σπασμένα, όλα κλεμμένα,
στα ξένα Μουσεία παραδομένα.
Πήγα σε πολλά Μουσεία του κόσμου
και είδα την αρχαία Ελλάδα εμπρός μου,
αγάλματα μεγάλα και μικρά, αμφορείς, κεραμικά …
όλα μιλούσαν Ελληνικά,
και με ρωτούσαν ευγενικά :
υπάρχει ελπίδα να γυρίσουμε στην πατρίδα ;
Έκλαψα. Και έκατσα και έγραψα τούτο το ποίημα
- Ένα μικρό βήμα –
για την επιστροφή των μαρμάρων
που έπεσαν θύματα, των « Βαρβάρων ».

Φίλες και φίλοι, σ’ όλο τον κόσμο, σ’ όλη τη γη,
βάλτε και σεις μία φωνή …
Τ’ αγάλματα του Παρθενώνα
έργα του 5ου π.Χ. αιώνα,
να γυρίσουν πάλι στην Ελλάδα
στη χώρα του Πολιτισμού
εδώ που άναψε η δάδα
και χύθηκε το φως παντού .
Νίκος Παπασημακόπουλος
Αθήναι Νοέμβριος 2014
Εκ Λευκασίου Καλαβρύτων


Αφιέρωμα Κώστα Κατσιάρη,
Γενικού Γραμματέα Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», Πρόεδρου της Ένωσης Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και Μέλος-Ταμίας Διοικητικού Συμβουλίου της Πανγκαλαβρυτινής Ένώσεως.

Ο Νίκος Παπασημακόπουλος, από το Λευκάσιον Καλαβρύτων, βαθύνους και ευαίσθητος. Είναι πλημμυρισμένος από ιδανικά αγάπης προς την Πατρίδα μας, την Ελλάδα και περισσότερο από την δόξαν του Πολιτισμού, την Ένδοξη Ιστορία, την γλώσσα και τα μνημεία τέχνης, με δύο λέξεις έχει βαθεία μέσα στην ψυχή του το μεγαλείο της Ελλάδος και την βαριά κληρονομιά των γενεών…
Έγραψε το ποιήμα, για το Ελληνικό Μουσείο της Ακρόπολης, κτησμένο στους πρόποδες του βράχου του ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΏΝ. Το Μουσείο με τα ΙΕΡΑ ΑΓΑΛΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αυτά που διαλαλούν όντως το μεγαλείο της Ελλάδος, σε όλους του ανθρώπους της γής και κυρίως στους άρπαγες των αγαλμάτων…
Η Γλώσσα του είναι γλώσσα του λαού, οι στίχοι του γεμάτοι πόνο και λαχτάρα, θυμό και απαίτηση, για τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ελληνικά Αγάλματα, από όλους –ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ- , όσους πέρασαν από αυτόν τον ευλογημένο τόπο, την Ελλάδα.
Οι στίχοι του ποιήματος αυτού, του ευαίσθητου Νίκου Παπασημακόπουλου, είναι κραυγή Ελληνική και μας καλούν, να γίνουμε όλοι μαντατοφόροι όπου γής και να απαιτούμε με σθένος διαρκώς και αενάως την επιστροφή των κλεμμένων έργων τέχνης, ως ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, από τους άρπαγες. Είναι μνημεία διασκορπισμένα στα πέρατα της γής, όπου κατέχουν παρανόμως άρπαγες, είναι μνημεία όπου διαλαλούν τον μεγάλο πλούτο των Ελληνικών Έργων Τέχνης, πνευματική κληρονομιά της Ελλάδος. Είναι τα αγάλματα μας η δόξα και η υπερηφάνεια της Ελλάδος.
Είναι η Ελλάς Ηρώων Μητέρα, γή φτιαγμένη από Θεούς, Θεϊκή γή. Θεϊκά είναι και τα αγάλματα, η γλώσσα και ο Πολιτισμό της.
Ο Νίκος Παπασημακόπουλος, εκφράζει με το ποιήμα του το ιερό χρέος όλων των γενεών των Ελλήνων να κρατούν σφικτά στην καρδιά των την Ελλάδα και τα απαράγραπτα δικαιώματα, για την υπεράσπιση των Ιερών και Οσίων και την διαρκή διεκδίκηση των κλεμμένων έργων τέχνης αγαλμάτων και άλλων.
Και τέλος ο Νίκος απαντά στον:
«Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε) :
Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, 
από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν.
Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει !
1. Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα αρχαία μνημεία και την αρχιτεκτονική της.
2. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρα.
3. Γκρεμίστε όλη την Ιταλία σε βάθος 100 μέτρα.
4. Αδειάσετε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
5. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη..
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
6. Από την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
7. Από τα μαθηματικά σας ( γεωμετρία, άλγεβρα,..).
8. Από την φυσική σας, χημεία.
9. Από την αστρονομική σας.
10. Από την πολιτική σας.
11. Από την καθημερινότητα σας.
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα , κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε , διαγράψτε ..
Θα πείτε «δεν γίνεται».
Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα , ο Έλληνας, η προσφορά τους πάνω σε αυτόν τον πλανήτη».
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ, ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΑΙΝΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ….
Επιτρέψετε μου να γράψω, για το βαρύ Πνευματικό Βιογραφικό του Νίκου, χωρίς να το διαλαλεί, λόγω του υψηλού ήθους του, και της συγκλονιστικής ταπεινότητας του.
Ο Νίκος Γεωργίου Παπασημακόπουλος, γεννήθηκε στο Λευκάσιο Καλαβρύτων το 1939, άπεφοίτησε από πολλά-πολλά σχολεία, με Πτυχία: Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καλαμάτας, της Σχολής Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου <<Όμηρος>>, των Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Δίπλωμα Διδακτορικής Διατριβής Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς- Αριστεύσας--. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά:  Τελωνειακός υπάλληλος στο επάγγελμα.  Παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά του, ήταν Καθηγητής στα Α. Τ.Ε.Ι. Πειραιώς, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ως Εκπαιδευτής <<Εκπαιδευτών>> και έχει ο Θεός Νίκο...
Έχει γράψει και γράφει Πεζογραφία και ποιήματα. Ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Έχει γράψει δύο βιβλία: το πρώτο με τίτλο «Η Προστασία και αξιοποίηση της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, το 2008» και το δεύτερο «Οδός Αγίας Σοφίας» τώρα -το 2013- , το οποίο προτείνω, δημόσια, να το Παρουσιάσει Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», Θα είναι ΜΕΓΑΛΗ Τιμή για όλους τους Καλαβρυτινούς...
Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένες ημέρες το δίσεκτο έτος 2014 για την Ελληνισμό και την Ελλάδα μας…
Αθήναι 27-11-2014
Ο Αφιερώσας Κώστας Κατσιάρης,
Καλαβρυτινός Σημαιοφόρος Τσολιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.