Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα Βοηθού Δημάρχου Ν.Μαγκαφά για την 17η Νοεμβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΗΘΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΓΚΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Τιμούμε σήμ...

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΗΘΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 
κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΓΚΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Τιμούμε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες επετείους της νεότερης ιστορίας μας, την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, που άνοιξε το δρόμο για την μεταπολίτευση, την αποκατάσταση δηλαδή της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Ο τόπος μας έχει πολλές επετείους για να θυμάται όσα συνταρακτικά τον σημάδεψαν και αποτελούν πλέον γονιδιακό στοιχείο του Νεοέλληνα, κομμάτι της συλλογικής του συνείδησης. Από την άποψη αυτή η φοιτητική εξέγερση του ’73 δεν έχει ανάγκη από δεκάρικους επετειακούς λόγους στα σχολεία , γιατί οι ψυχές των νέων μας πάλλονται κάθε φορά που βλέπουν την εικόνα της πύλης του Πολυτεχνείου να  πέφτει κάτω από τις ερπύστριες του τανκ. Και αυτό είναι κάτι παρήγορο.
Το δυσάρεστο όμως είναι ότι σήμερα κινδυνεύουν κάποιες άλλες πύλες. Οι πύλες των αξιών που γλυστράνε σε έναν ολισθηρό κατήφορο. Οι πύλες του ανθρωπισμού που αλώνονται από την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό. Εκείνες του έντιμου μόχθου που παραβιάστηκαν από τη φυγοπονία και τον αρριβισμό. Και κυρίως οι πύλες της δημοκρατίας που απειλούνται από τις νεοναζιστικές και τις ρατσιστικές πρακτικές. Γι’ αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ανάγκη να ακουστεί και φέτος δυνατό και ξεκάθαρο: Την ελευθερία και τη δημοκρατία δεν τη διαπραγματευόμαστε. Είναι τα δύο ιδανικά που οφείλουμε να παραδώσουμε αλώβητα στις νεότερες γενιές. Μόνο έτσι οι νεκροί που σήμερα τιμούμε θα βρουν ανάπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.