Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Β΄ Λουκά

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, Β΄ Λουκά (Λουκά, κεφ. ΣΤ, εδάφ. 31-36) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Είπεν ο Κύριος. Καθώς θέλετε ίνα...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, Β΄ Λουκά
(Λουκά, κεφ. ΣΤ, εδάφ. 31-36)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Είπεν ο Κύριος. Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως. Και ει αγαπάτε τους αγαπώντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί τους αγαπώντας αυτούς αγαπώσι. Και εάν αγαθοποιήτε τους αγαθοποιούνντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί το αυτό ποιούσι. Και εαν δανείζητε παρ᾿ ών ελπίζετε απολαβείν, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ αμαρτωλοὶ αμαρτωλοίς δανείζουσιν, ίνα απολάβωσι τα ίσα. Πλην αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, και έσται ο μισθός υμών πολύς, και έσεσθε υιοί Υψίστου, ότι αυτός χρηστός εστιν επί τους αχαρίστους και πονηρούς. Γίνεσθε ουν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων οικτίρμων εστί.

Ελεύθερη μετάφραση

Είπε ο Κύριος: «Ό,τι θέλετε να σας κάνουν (όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται) οι άνθρωποι, το ίδιο να κάνετε κι εσείς σ’ αυτούς. Εάν αγαπάτε μόνον εκείνους που σας αγαπούν, ποιο το όφελος, αφού και οι αμαρτωλοί αγαπάνε αυτούς που τους αγαπούν. Και αν ευεργετείτε αυτούς που σας ευεργετούν, ποιο το όφελος, αφού και οι αμαρτωλοί το ίδιο κάνουν; Και εάν δανείζετε σ’ εκείνους από τους οποίους ελπίζετε πως θα σας τα επιστρέψουν, ποια η ωφέλεια, αφού και οι αμαρτωλοί το ίδιο κάνουν, για να πάρουν πάλι τα δανεικά τους; Εσείς να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να τους ευεργετείτε και να τους δανείζετε, χωρίς να ελπίζετε πως θα σας τα επιστρέψουν και τότε ο μισθός σας θα είναι μεγάλος και θα είσθε υιοί του Υψίστου διότι και ο Θεός είναι οικτοίρμων σε δίκαιους και άδικους. Να ευσπλαχνίζεσθε, λοιπόν, τους άλλους ανθρώπους καθώς και ο Θεός σας ευσπλαχνίζεται».

Επιμέλεια: Νικ. Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.