HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρακλής Ρούπας - Η πολιτική και οι πολιτικοί, χρειάζονται ανανέωση

γράφει ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας Με ανακούφιση, νομίζω, αποδέχτηκε το μεγαλύτερο μέρος τού κόσμου την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ...

γράφει ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
Με ανακούφιση, νομίζω, αποδέχτηκε το μεγαλύτερο μέρος τού κόσμου την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε απόψε η κυβέρνηση. Όχι διότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο πετυχημένη κι έχει καταφέρει τόσα πολλά, αντιθέτως δεν έχει κάνει αυτονόητα πράγματα και τις περισσότερες των περιπτώσεων εμφανίζεται ανεπαρκής. Απλώς η χώρα δεν είναι σε κατάσταση να οδηγηθεί σε εκλογές. Εκκρεμούν ανοιχτά ζητήματα με την Τρόικα, με κορυφαίο τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, και έπρεπε να δοθεί στην παρούσα κυβέρνηση (με όλες τις αδυναμίες που έχει) το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρώσει (;) ό, τι η ίδια υποστηρίζει. Έξοδο από το μνημόνιο, ενδεχόμενη εύρεση λύσης για το χρέος και, κυρίως, την κατάθεση τού προϋπολογισμού, το προσχέδιο τού οποίου συζητείται ήδη έντονα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι θα σήμαινε η προκήρυξη εκλογών για τους ετέρους μας και τις αγορές έναν μήνα πριν την κατάθεση τού προϋπολογισμού ( που είναι επίσης παροχή ψήφου εμπιστοσύνης). Ποια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε ν’ ανταποκριθεί, κυρίως δε εάν κορμός τής κυβέρνησης που θα προέκυπτε τώρα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα τού οποίου όχι μόνο δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά περιλαμβάνει τρανταχτές αντιφάσεις.
Όσο για τη συζήτηση που προηγήθηκε τής ψήφου… εντάσσεται και αυτή στο επίπεδο που έχει φθάσει ο πολιτικός διάλογος. Στον εκφυλισμό του, με προσωπικές επιθέσεις, αναφορές στο παρελθόν, απαράδεκτες εκφράσεις και «τσιτάτα» εκατέρωθεν, για να κρυφτεί το ολοφάνερο. Όχι οι δεδομένες ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση, αλλά πως η πολιτική και οι πολιτικοί χρειάζονται ανανέωση. Νέα πρόσωπα, άφθαρτα, όχι προερχόμενα από «τζάκια» ή από πολιτικές περγαμηνές προγόνων τους, αλλά πρόσωπα που θα ανανεώσουν το σύνολο τού πολιτικού προσωπικού. Κούρασαν και δεν το αντιλαμβάνονται, ή δε θέλουν να το αντιληφθούν. Αυτό το μοντέλο πολιτικού διαλόγου εξαντλήθηκε και έχει έρθει η ώρα ν’ αλλάξει.
Καλώς, λοιπόν, η κυβέρνηση συνεχίζει, έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες για να προκηρύξει εκλογές. Θα επαναλάβω την προσωπική μου πεποίθηση, πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, την οποία διανύουμε, ανεξάρτητα από τη ψήφο εμπιστοσύνης, ίσως καταστεί χρήσιμη για τον κόσμο που ψηφίζει. Για να έχει το περιθώριο ο πολίτης, στο κρίσιμο πολιτικά χρονικό διάστημα που έρχεται, να σκεφτεί και ν’ αποφασίσει τι θέλει και ποιον θέλει τελικά να τον εκπροσωπεί. Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία και πρώτοι που οφείλουν, ή είναι υποχρεωμένοι να την υπηρετούν, είναι οι πολίτες. Όλους, όσους είδαμε απόψε να διαπληκτίζονται στη Βουλή, τους έστειλε εκεί ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και θα επιμένω πως, όσο αυτοί λογομαχούν για ν’ αποφύγουν την ανάληψη των ευθυνών τους, άλλο τόσο εμείς τα βάζουμε μαζί τους για να μην κρίνουμε τη δική μας-χαλαρή ή όχι- ψήφο…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.