HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Αναπάντητα τα ερωτήματα από τον Υπ. Δικ. κ.Αθανασίου

Στα Καλάβρυτα βρίσκονται από χθες οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας στα πλαίσια της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικ...

Στα Καλάβρυτα βρίσκονται από χθες οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας στα πλαίσια της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Αναμφίβολα αποτελεί σημαντικό γεγονός για τα Καλάβρυτα και την ιστορία τους. Στην χθεσινή πρώτη ημέρα, έναρξης των εργασιών παραβρέθηκε και απήθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Δικαιοσύνης κ Αθανασίου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, οι βουλευτές Αχαΐας Β. Χατζηλάμπρου και Νίκος Τσούκαλης, δικαστές και εισαγγελείς.
Όπως ήταν φυσικό έγιναν αναφορές για την ιστορία και την προσφορά του τόπου μας αλλά περιμέναμε από τοκ Υπουργό κ. Αθανασίου να μας εξηγήσει την στάση του να μην συμπεριλάβει και να αναγνωρίσει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" και να αγνοήσει το αίτημα - απαίτηση των Καλαβρυτινών, μέσα από επιστολές, εκκλήσεις, αλλά και επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.
Δεν απάντησε ο κ. Υπουργός, γιατί το Υπ. Δικαιοσύνης γιατί δεν εκτελεί την υπ’ αριθμ. 137/1997 αμετάκλητη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με την οποία επιδικάστηκαν αποζημιώσεις για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944.
Δεν μας απάντησε ο κ. Υπουργός, γιατί το θέμα των αποζημιώσεων από δικαστικής πλευράς είναι ένα θέμα που έχει κλείσει για το επίσημο κράτος και το μόνο που υπάρχει ανοικτό είναι το "κατοχικό δάνειο"
Ελπίζουμε στις εργασίες της ολομέλειας που ακολουθούν σήμερα και αύριο να δοθούν μερικές απαντήσεις από τους έγκριτους νομικού και δικαστές που έχουν την τιμή να βρίσκονται στα ιερά χώματα των Καλαβρύτων ωστε να διαφωτίσουν όσους ακόμα αγωνίζονται για δικαιοσύνη και ηθική τουλάχιστον αποκατάσταση των εγκλημάτων.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Π. Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.