HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μηνύματα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αμβροσίου για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, απευθύνει μηνύμα...


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, απευθύνει μηνύματα τόσο για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές γυμνασίων-λυκείων, και ξεχωριστό μήνυμα για τα παιδιά του δημοτικού.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ
Ἀξιότιμοι κ. Ἐκπαιδευτικοί καί ἀγαπητά μου παιδιά,
Ἕνα νέο Σχολικό Ἔτος ἀρχίζει σήμερα, κάτω ἀπό δύσκολες συνθῆκες γιά τήν Πατρίδα μας καί τόν καθένα μας χωριστά.
Συνθῆκες δύσκολες, πού σηματοδοτοῦν, ὅμως, καί τήν εὐθύνη τῆς Ἐκπαιδευτικῆς Κοινότητας νά κρατήσει ζωντανή τήν ἐλπίδα καί ἄσβεστη τή φλόγα τῆς ἀνθρωπιᾶς, τῆς ἀλληλεγγύης, τοῦ σεβασμοῦ τῆς ἀνθρώπινης ἀξιοπρέπειας, τῶν πανανθρώπινων ἱδανικῶν τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῶν σωτήριων ἀληθειῶν τοῦ Χριστιανισμοῦ.
Χαιρετίζουμε σήμερα μέ ἀγάπη καί τιμή ὅλους τούς ἐκπαιδευτικούς τῆς Ἐπαρχίας μας, συμμεριζόμενοι τά προβλήματα καί τίς δυσκολίες τους, τούς καλοῦμε νά ἀφουγκρασθοῦν τίς μνῆμες καί τά μηνύματα τῆς ἱστορίας τοῦ Γένους μας καί τήν ἀγωνία τῆς ἐποχῆς μας καί νά δώσουν στά παιδιά μας τό μήνυμα τῆς ἐλπίδας καί τῆς δημιουργίας, καί ὁλοθύμως τούς εὐχόμαστε δύναμη καί φωτισμό ἀπό τό Θεό, ὥστε πάντοτε νά βιώνουν πλούσιες τίς πνευματικές ἱκανοποιήσεις ἀπό τό ἱερό καί ἐπίπονο ἔργο τῆς διαπαιδαγωγήσεως τῶν παιδιῶν μας καί τή θεμελίωση ἑνός καλύτερου μέλλοντός μας.
Μέ στοργή καί ἀγάπη πατρική στρεφόμαστε σήμερα καί πρός τούς ἀγαπημένους μας μαθητές καί μαθήτριες!
Παιδιά μου!
Σ’ αύτή τήν ὄμορφη καί συχνά κουραστική πορεία σας πρός τή γνώση, θά μᾶς ἔχετε πάντοτε βοηθό καί συμπαραστάτη.
Νά εἶστε σίγουροι ὅτι, παρακολουθώντας τά μαθήματά σας μέ συνέπεια, ὑπομονή, ἐπιμονή καί ἐργατικότητα, θά γίνετε πολύ καλύτεροί μας!
Ὁ Κύριος νά εὐλογεῖ τίς ἐπιδιώξεις σας, νά καρποφορεῖ τούς μόχθους σας καί νά σᾶς προστατεύει ἀπό κάθε κακό καί ἀπό κάθε κίνδυνο.
Καλή χρονιά!
Καλή πρόοδο καί προκοπή στά Γράμματα καί στήν ἀρετή!

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αγαπητά μου παιδιά,
Χαίρομαι πολύ που επικοινωνώ μαζί μ' εσάς, με τους αγαπητούς σας γονείς και τους εκλεκτούς δασκάλους σας, για να σας ευχηθώ σαν πατέρας σας πνευματικός από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι καλή και ευλογημένη από το Θεό η νέα σχολική χρονιά που από σήμερα αρχίζει!
«Ήταν μια φορά κι ένα καιρό –μας λέει μια διδακτική ιστορία - ένα παιδί που θύµωνε µε το παραµικρό και είχε πολύ κακούς τρόπους. Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι µε καρφιά και του είπε ότι κάθε φορά που θα φέρεται άσχηµα θα πρέπει να καρφώνει ένα καρφί στο φράχτη.
Την πρώτη µέρα το παιδί κάρφωσε δεκαέξι καρφιά. Όµως, καθώς περνούσαν οι εβδοµάδες, όλο και κατάφερνε να διορθώνει τη συµπεριφορά του και τα καρφιά στο φράχτη ολοένα λιγόστευαν. Είχε καταλάβει ότι του ήταν προτιµότερο να συγκρατεί τον εαυτό του από το κακό παρά να τρέχει να καρφώνει τα καρφιά στο φράχτη.
Τελικά, έφτασε η µέρα που το παιδί δεν έχασε καθόλου την ψυχραιµία του. Το είπε λοιπόν στον πατέρα του κι εκείνος του ζήτησε να ξεκαρφώνει τώρα από ένα καρφί για κάθε µέρα που δεν θα ξεσπούσε σε οργή. Οι µέρες πέρασαν και ο νεαρός τελικά είπε στον πατέρα του ότι είχε βγάλει όλες τις πρόκες.
Τότε ο πατέρας πήρε το γιο του απ' το χέρι και τον πήγε κοντά στο φράχτη κι εκεί του είπε:
- Πολύ καλά τα κατάφερες, γιε µου! Κοίταξε όµως τις τρύπες στο φράχτη. Ποτέ πια ο φράχτης µας δεν θα είναι όπως πριν... Όταν είσαι θυµωµένος και λες άσχημα λόγια, όταν κάνεις το κακό γενικά, μένουν πληγές και στη δική σου ψυχή και στις ψυχές των ανθρώπων γύρω σου!»
Μην παραλείψετε, αγαπητά μου παιδιά, την ίδια ώρα που θα μελετάτε προσεκτικά και τακτικά για το σχολείο σας, να αγωνίζεστε για να βελτιώνετε τον χαρακτήρα σας, να γίνεστε πιο ώριμοι, πιο σωστοί, πιο άγιοι! Από το δικό σας φράχτη, όχι απλά να βγάλετε όλα τα καρφιά –κάθε κακή συνήθεια που μπορεί να πληγώνει εσάς και τους γύρω σας- αλλά και να μην χρειαστεί ποτέ να καρφώσετε πάνω του κανένα! Να μην αφήσουν στις παιδικές σας ψυχές σας τα σημάδια τους το κακό και η αμαρτία!
Ευλογημένη να είναι, λοιπόν, και η νέα σας σχολική χρονιά!
Με πατρικές ευχές
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.