HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

24η Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μαρκίσια της Αρχαίας Ολυμπίας

"Όταν γιορτάζουν οι θεοί" έχει τίτλο η συναυλία για την 24η γιορτή απόδημου Ελληνισμού , έξω απ το ξωκλήσι του Άι Γιάννη στα...

"Όταν γιορτάζουν οι θεοί" έχει τίτλο η συναυλία για την 24η γιορτή απόδημου Ελληνισμού, έξω απ το ξωκλήσι του Άι Γιάννη στα Μακρίσια του Νομού Ηλείας με την συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.
Τη πρώτη μέρα θα εμφανιστούν: ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου με την Φωτεινή Δάρρα, που θα ερμηνεύσει πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Ακολουθεί ο Γιώργος Μαργαρίτης ο οποίος εκτός από τις δικές του επιτυχίες θα τραγουδήσει δημιουργίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών.
Στη συνέχεια ροκ με τη Γιώτα Γιάννα, ενώ σε έκτακτη συμμετοχή όσοι παρευρεθούν θα απολαύσουν τη φίλη, διεθνούς φήμης Μέτζο Σοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας.

Τη δεύτερη μέρα Τρίτη 5 Αυγούστου σειρά θα έχει το ρεμπέτικο τραγούδι, θα τιμηθεί το ρεμπέτικο της Αμερικής. Από τις αρχές του 20ου αιώνα πολλά ρεμπέτικα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στις ΗΠΑ οι μετανάστες αγάπησαν το είδος το τραγούδησαν και έγραψαν πολλά τραγούδια στα Ελληνικά και σε ένα είδος Greeklish, όπως "το ουστ" (West) ζεϊμπέκικο των Ασμακόπουλο-Πιπεράκη που ηχογραφήθηκε στο Σικάγο το 1935, το "Ο πικόκλης" (αυτός που παίζει πικακλ, παιχνίδι στα χαρτιά) Σύνθεση Δημοσθένη Ζάττα. Ερμηνεύει ο Γιαννάκης Ιωαννίδης. Ηχογραφήθηκε στη Ν. Υόρκη, το 1928. "Η χελώνα" Σταύρος Καλούμενος 1932, "χατζιμιλούσικο" Πατρινός - Δεγαϊτης, το "Ντουντου" (Doodoo) που το διασκευάζουν μέχρι σήμερα με τον ίδιο τίτλο ή σαν "κυρά Ντουντού" ή "Ντου Ντου", "o γιατρός" του Γιώργου Κατσαρού που όπως γράφει ηχογραφήθηκε στο Κάμτεν της Νέας Υερσέης το 1928 και το "με τις τσέπες αδειανές" του ιδίου Νέα Υόρκη 1935.

Θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Λεμπέσης που έχει ερμηνεύσει το "Ντουντού", η Μαριάνθη Λιουδάκη  και η Μαρία Κατινάρη. Την ίδια μέρα θα παίξει μουσικές από όλο το κόσμο ο Giorgo από τη Florida και θα εμφανιστεί και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.