HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα νέα από το Καρνέσι

Σῶμα τοῦ καλοκαιριοῦ Ὢ σῶμα τοῦ καλοκαιριοῦ γυμνὸ καμένο Φαγωμένο ἀπὸ τὸ λάδι κι ἀπὸ τὸ ἀλάτι Σῶμα τοῦ βράχου καὶ ῥῖγος τῆς καρδιᾶς Μεγ...

Σῶμα τοῦ καλοκαιριοῦ
Ὢ σῶμα τοῦ καλοκαιριοῦ γυμνὸ καμένο Φαγωμένο ἀπὸ τὸ λάδι κι ἀπὸ τὸ ἀλάτι Σῶμα τοῦ βράχου καὶ ῥῖγος τῆς καρδιᾶς Μεγάλο ἀνέμισμα τῆς κόμης λυγαριᾶς Σῶμα βαθὺ πλεούμενο τῆς μέρας! 
(Oδυσσέας Ελύτης)
Τα νέα από το Καρνέσι μας.
γράφει ο Σπήλιος Μπαλαφούτας
Μπήκαμε πια στο βαθύ καλοκαίρι και ο υδράργυρος έχει ανέβει αισθητά και στο χωριό μας. Σίγουρα, όλοι μπορούμε να βρούμε μια όαση δροσιάς στο καφενείο στην κεντρική πλατεία του χωριού μας, που τελεί πλέον υπό νέα διεύθυνση.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Γιώργος Αθανασόπουλος με την οικογένειά του κατοικεί πλέον στο χωριό μας. Ο σύλλογος του εύχεται καλές δουλειές και φυσικά να αντικρίζει με χαμόγελο τους Απανταχού Κερνεσιώτες. Το καφενείο μας είναι ο καθρέφτης του χωριού μας και οφείλει να αντικατοπτρίζει τη ζεστασιά και την φιλοξενία για την οποία φημιζόμαστε ως κάτοικοί του. Ευχόμαστε μάλιστα, ο Σύλλογός μας, όπως και όλοι (τοπικές αρχές, τοπικός άρχοντας, εκκλησιαστικό συμβούλιο) να έχουμε αγαστή συνεργασία με τη νέα διεύθυνση του καφενείου μας.
Στα αθλητικά μας δρώμενα τώρα, ο σύλλογος και ο αθλητισμός έφερε κοντά τους κατοίκους του χωριού μας.
Οι απανταχού Καρνεσιώτες- Κάτω Ρουγίτες και 'Ανω Ρουγίτες- συναντήθηκαν στο 'Ιλιον σε ένα καρνεσιώτικο ντέρμπι με ένταση και παλμό και κορυφαίες στιγμές, το οποίο έληξε ισόπαλο με το αποτέλεσμα 6-6.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη χαρά μου, που 21 άτομα που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, με μόνο κοινό στοιχείο την καταγωγή και τις ρίζες τους, ήρθαν κοντά. Δυστυχώς, οι δύσκολες συνθήκες της σημερινής εποχής μας έχουν αποξενώσει αλλά ο σύλλογός μας έχει αποφασίσει να αλλάξει την κατάσταση αυτή με κάθε ευκαιρία.
Έπειτα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, την Αντιδήμαρχο, κα. Χαρά Γεωργακοπούλου , για την τοποθέτηση κάδου απορριμμάτων στην τοποθεσία κουτουπας. Θέλουμε να ευελπιστούμε πως κανείς δεν θα πετάει σκουπίδια εκτός του κάδου.
Επιπλέον, με χαρά αντικρίσαμε τις πικροδάφνες ανθισμένες …..!!!
Ας μην ξεχνάμε πως η δενδροφύτευση, που έλαβε χώρα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου του 2013, ήρθε μέσα από τον κόπο και μόχθο των παιδιών του Καρνεσίου (Τάσος και Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Νίκος Αθανασόπουλος, Θανάσης Πίτας και Παναγιώτης Καμζόλας,) παιδιά ηλικίας 12- 18 ετών, με τη συνεργασία του συλλόγου και αρμόδιου γεωπόνου. Ο σύλλογος μας εύχεται στα παιδιά αυτά, να θριαμβεύουν με ό,τι κι αν καταπιάνονται στη ζωή τους και τα όνειρά τους να καρποφορούν όπως και οι πικροδάφνες.
Τέλος, ελπίζουμε και φέτος όπως και πέρσι να είναι αρκετοί οι πιστοί που θα προσέλθουν στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου, για να τιμήσουν την χάρη της Αγίας και του ναού που δεσπόζει υπερήφανα πάνω από το χωριό μας.
Σπήλιος Μπαλαφούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.