HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιατί να τρώω φρούτα και λαχανικά;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το σώμα ζητά κάτι δροσερό. Δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή από τα φρούτα και τα λαχανικά. Γιατί όμως;;; ...

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το σώμα ζητά κάτι δροσερό. Δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή από τα φρούτα και τα λαχανικά. Γιατί όμως;;;
Τα δυο αυτά φυσικά προϊόντα είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και πολυφαινόλες, ενώσεις που ο οργανισμός χάνει σε μεγάλα ποσοστά όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και οι οποίες τον βοηθούν να εκτελεί ομαλά όλες του τις λειτουργίες.
Τα συστατικά τους είναι αναγκαία για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που ταλαιπωρούν το σώμα και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουν την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.
Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν δροσερές επιλογές για την εποχή που διανύουμε, χωρίς να μας προκαλούν δυσπεψία, ακόμα και σε αυξημένη κατανάλωσή τους, τις θερμές ημέρες.
Η λήψη τους, επίσης, μας οδηγεί σε γρήγορο κορεσμό, με αποτέλεσμα την εύκολη απώλεια κιλών, χωρίς κόπο και με σχεδόν μηδενική πρόσληψη θερμίδων. Αυτή τους η λειτουργικότητα οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.
Αυτό το συστατικό είναι απαραίτητο καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς μας βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, εφόσον η πέψη τους οδηγεί σε αυξημένη κινητικότητα του εντερικού σωλήνα.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου τα οπωροκηπευτικά εναλλάσσονται στην αγορά, καθώς το κάθε ένα από αυτά έχει την εποχή του, κουβαλώντας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα την εκάστοτε εποχή. Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε προϊόντα εποχής που η περιεκτικότητα τους σε φυτοφάρμακα ελαχιστοποιείται και τα συστατικά τους περιέχονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Σε γενικότερο επίπεδο, η λήψη φρούτων και λαχανικών βοηθά:
  • στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων
  • στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων αίματος
  • στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου
  • στην αποτροπή λίθων στη χολή
  • στην πρόληψη της εμφάνισης παχυσαρκίας
  • στη ρύθμιση της γλυκόζης αίματος

Προτιμούμε φρούτα και λαχανικά καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου για ένα υγιές σώμα!!!
Ευστρατία Κοντορουχά
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Γ. Πετρίτση 4, 84100, Ερμούπολη, Σύρος τηλ. 2281081788 / 6979868795

Τα ιατρικά θέματα είναι μια προσφορά στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS του διαδικτυακού ιατρικού περιοδικού www.iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.