HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα τη Κυριακής - Η θεραπεία του παραλυτικού

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, ΣΤ΄ Ματθαίου (Ματθαίου, κεφ. Θ΄, εδάφ. 1-8, η θεραπεία του παραλυτικού) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου ...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, ΣΤ΄ Ματθαίου
(Ματθαίου, κεφ. Θ΄, εδάφ. 1-8, η θεραπεία του παραλυτικού)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω, εμβάς εις πλοίον, διεπέρασε και ήλθεν εις την ίδιαν πόλιν. Και ιδού, προσέφερον αυτώ παραλυτικόν, επί κλίνης βεβλημένον. Και ιδών ο Ιησούς την πίστιν αυτών είπε τω παραλυτικώ. Θάρσει, τέκνον. Αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου. Και ιδού, τινές των γραμματέων είπον εν εαυτοίς. Ούτος βλασφημεί. Και ιδών ο Ιησούς τας ενθυμήσεις αυτών, είπεν. Ίνα τι υμείς ενθυμείσθε πονηρά εν ταις καρδίαις υμών; Τι γαρ εστιν ευκοπώτερον, ειπείν, αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι, ή ειπείν, έγειρε και περιπάτει; Ίνα δε ειδήτε, ότι εξουσίαν έχει ο Υιός του ανθρώπου επί της γης αφιέναι αμαρτίας (τότε λέγει τω παραλυτικώ). Εγερθείς, άρον σου την κλίνην και ύπαγε εις τον οίκον σου. Και εγερθείς, απήλθεν εις τον οίκον αυτού. Ιδόντες δε οι όχλοι εθαύμασαν και εδόξασαν τον Θεόν, τον δόντα εξουσίαν τοιάυτην τοις ανθρώποις.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό ο Ιησούς μπήκε στο πλοίο, διέσχισε τη λίμνη και ήρθε στην πόλη του. Τότε του έφεραν έναν παράλυτο ξαπλωμένο σ’ ένα κρεβάτι. Βλέποντας ο Ιησούς την πίστη τους, είπε στον παράλυτο: «Έχε θάρρος, παιδί μου, σού συγχωρούνται οι αμαρτίες». Τότε μερικοί από τους γραμματείς είπαν μέσα τους: «Αυτός βλασφημεί». Γνωρίζοντας τις σκέψεις τους ο Ιησούς, είπε: «Γιατί σκέπτεστε πονηρά; Τι είναι ευκολότερο να πω: σού συγχωρούνται οι αμαρτίες, ή να πω: σήκω και περπάτα; Για να δείτε, λοιπόν, πως ο Υιός του Ανθρώπου έχει την εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες πάνω στη γη», (τότε λέει στον παραλυτικό): «Σήκω, πάρε το κρεβάτι σου, και πήγαινε στο σπίτι σου». Εκείνος σηκώθηκε και πήγε στο σπίτι του. Όταν ο κόσμος το είδε αυτό έμειναν όλοι κατάπληκτοι και δόξασαν Το Θεό, που έδωσε τέτοια εξουσία στους ανθρώπους.
==========================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα τη Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του ιερού κειμένου, θα αναρτάται στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS» κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.