HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας στο Αίγιο

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνια από την αρχή λειτουργίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φ...

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνια από την αρχή λειτουργίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου το Σάββατο 9 η πόλη του Αιγίου θα υποδεχθεί την Εικόνα ΤΗς Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης Καλαβρύτων από την ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων.
Πιο συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του Αιγίου το Σάββατο 9 Αυγούστου θα γίνει η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας όπου θα τελεστεί δέηση και στη συνέχεια εν πομπή θα οδηγηθεί η εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αιγίου όπου θα τελεστεί το απόγευμα του Σαββάτου Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου ενώ θα παραστούν και θα συγχοροστατήσουν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος.
Στην συνέχεια θα γίνει Ιερά Αγρυπνία στις 11 το βράδυ του Σαββάτου ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου το πρωί, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 6.30 το απόγευμα Ιερά Παράκληση και κατόπιν η εικόνα συνοδεία του Ηγούμενου του μοναστηριού, θα επιστρέψει στον θρόνο της στην ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Η εικόνα της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης
Είναι έργο του Αποστόλου Λουκά. Πιστεύεται ότι μαζί με το Ευαγγέλιο και τις Πράξεις των Αποστόλων την εχάρισε ο Απ. Λουκάς στο πνευματικό του τέκνο, τον ηγεμόνα της Αχαΐας Θεόφιλο. Εκείνος δε την κληροδότησε στους απογόνους του. Κατά την εποχή των διωγμών, αυτοί την έκρυψαν στο Σπήλαιο. Όταν αυτοί απέθαναν ή φονεύθηκαν δια τον Χριστόν, παρέμεινε στο Σπήλαιο μέχρι που ανακαλύφθηκε κατα τον θαυμαστό τρόπον από την Αγία Ευφροσύνη. Είναι ανάγλυφη, πάχους τριών πόντων και πλασμένη από κερί, μαστίχα και άλλες ύλες. Φέρει εσθήτα χρωματισμένη και χρυσά διαγράμματα. Από τις πολλές πυρκαγιές έχει αμαυρωθεί. Το σώμα της είναι εστραμμένο δεξιά, με κεκλιμένη την κεφαλή προς τον Υιόν της, κρατώντας τον στο δεξί χέρι (Δεξιοκρατούσα), ο οποίος με το αριστερό του χέρι κρατεί ελαφρά την αριστερή παλάμη της Μητρός Του, ενώ με το δεξιό κρατεί το Ευαγγέλιο. Δεξιά και αριστερά της κηρόπλαστης εικόνας παρίστανται, μετά φόβου άγγελοι. Στις τέσσερεις γωνιές της εικόνας δεξιά εξαπτέρυγα Σεραφείμ και αριστερά πολυόμματα Χερουβείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.