HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα τη Κυριακής - Η θεραπεία των δύο τυφλών

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, Ζ΄ Ματθαίου (Ματθαίου, κεφ. Θ΄, εδάφ. 27-35) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Τω καιρώ εκείνω παράγοντι τω ...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, Ζ΄ Ματθαίου
(Ματθαίου, κεφ. Θ΄, εδάφ. 27-35)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου
Τω καιρώ εκείνω παράγοντι τω Ιησού, ηκολούθησαν αυτώ δύο τυφλοί κράζοντες, και λέγοντες. Ελέησον ημάς, υιέ Δαυΐδ. Ελθόντι δε εις την οικίαν, προσήλθον αυτώ οι τυφλοί, και λέγει αυτοίς ο Ιησούς. Πιστεύετε, ότι δύναμαι τούτο ποιήσαι; Λέγουσιν αυτώ. Ναι, Κύριε. Τότε ήψατο των οφθαλμών αυτών λέγων. Κατά την πίστιν υμών, γενηθήτω υμίν. Και ανεώχθησαν αυτών οι οφθαλμοί, και ενεβριμήσατο αυτοίς ο Ιησούς λέγων. Οράτε μηδείς γινωσκέτω. Οι δε εξελθόντες, διεφήμισαν αυτόν εν όλη τη γη εκείνη. Αυτών δε εξερχομένων, ιδού προσήνεγκαν αυτώ άνθρωπον κωφόν δαιμονιζόμενον. Και εκβληθέντος του δαιμονίου ελάλησεν ο κωφός, και εθαύμασαν οι όχλοι λέγοντες ότι ουδέποτε εφάνη ούτως εν τω Ισραήλ. Οι δε Φαρισαίοι έλεγον. Εν τω άρχοντι των δαιμονίων εκβάλλει τα δαιμόνια. Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας διδάσκων εν ταις Συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το Ευαγγέλιον της βασιλείας, και θεραπεύων πάσαν νόσον, και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ.
Ελεύθερη Μετάφραση

Εκείνο τον καιρό, ενώ προχωρούσε ο Ιησούς, Τον ακολούθησαν δύο τυφλοί, που φώναζαν κι έλεγαν: «Ευσπλαχνίσου μας, Υιέ του Δαβίδ!». Όταν έφτασε στο σπίτι, πήγαν μαζί Του οι τυφλοί και τους λέει ο Ιησούς: «Πιστεύετε πως μπορώ να το κάνω αυτό;». Του λένε: «Ναι, Κύριε». Τότε άγγιξε τα μάτια τους και είπε: «Όπως το πιστεύετε να γίνει». Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους και ο Ιησούς τους πρόσταξε λέγοντας: «Προσέξτε να μην το μάθει κανένας». Αυτοί όμως, μόλις βγήκαν έξω, διέδωσαν τη φήμη του σ’ όλη την περιοχή εκείνη. Ενώ έβγαιναν έξω οι δύο τυφλοί, Του έφεραν έναν κωφάλαλο δαιμονισμένο και μόλις έδιωξε το δαιμόνιο, μίλησε ο κωφάλαλος και ο κόσμος θαυμάζοντας έλεγε πως ποτέ ως τώρα δεν είδαν στο Ισραήλ κάτι τέτοιο. Οι Φαρισαίοι όμως έλεγαν: «Με τη δύναμη του άρχοντα των δαιμόνων διώχνει τα δαιμόνια». Ο Ιησούς περιόδευε σ’ όλες τις πόλεις και στις κωμοπόλεις, διδάσκοντας στις συναγωγές, κηρύσσοντας το χαρμόσυνο μήνυμα για τον ερχομό της βασιλείας του Θεού και θεραπεύοντας κάθε ασθένεια και κάθε αδυναμία στο λαό.
===================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα τη Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του ιερού κειμένου, θα αναρτάται στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS» κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.