HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στη Σεβίλλη με το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci

Την Τρίτη 20 Μαΐου έγινε η παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da Vinci. Πρόκειται γι...



Την Τρίτη 20 Μαΐου έγινε η παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da Vinci. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας που δίνει τη δυνατότητα σε καθηγητές και μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης να επισκεφτούν μια ευρωπαϊκή χώρα και να λάβουν εκπαιδευτική κι επαγγελματική εμπειρία πάνω στο αντικείμενό τους. Το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων αξιοποίησε για τρίτη φορά αυτή τη δυνατότητα, αφού τα προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας του έχουν προηγηθεί εκπαιδευτικά ταξίδια στην Πορτογαλία και στην Ιταλία.
Ο τίτλος του προγράμματος ήταν: «Σχεδιασμός και Δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων για την Ανοιχτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση». Εκπονήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ: Αποστολόπουλο Αθανάσιο, διευθυντή, Κάντζαρη Βασιλική, καθηγήτρια πληροφορικής και Βελαώρα Αλέξανδρο, καθηγητή αγγλικών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι εξής μαθητές της τρίτης Λυκείου: Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Τριαντάφυλλος Κουτρουμπής, Βαρβάρα Σούκα, Σωτηρία Ρήγα καθώς και πέντε μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ της Πάτρας δεδομένου ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε συνεργασία με αυτό το σχολείο. Τους μαθητές συνόδευσαν εκπαιδευτικοί των σχολείων τους. Την ευθύνη της μετακίνησης είχε η συνοδός καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων κ. Δώρα Μαστραπά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές ταξίδεψαν στη Σεβίλλη της Ισπανίας από 23 Μαρτίου ως 5 Απριλίου 2014 και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο χρήσης της πλατφόρμας Moodle, βασικού εργαλείου της Ανοιχτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Επίσης πραγματοποίησαν επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας, σ’ ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εφαρμόζει πρακτικές Ανοιχτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και στο Κέντρο Επιμόρφωσης των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κι ένα πρόγραμμα πολιτιστικών επισκέψεων. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους επισκέφτηκαν μνημεία όπως ο καθεδρικός ναός της Σεβίλλης και τον πύργο της Giralda, το Αλκαζάρ (παλάτι των βασιλιάδων), το Μουσείο των Καλών τεχνών (όπου είδαν έργα της Αναγεννησιακής τέχνης), την Αρένα, τον Χρυσό Πύργο (Ναυτικό Μουσείο σήμερα), την Plaza d’ Espagna, το Μουσείο του φλαμένκο (όπου παρακολουθήσαμε και μια χορευτική παράσταση). Αρκετός χρόνος έμεινε για περιήγηση στο κέντρο της Σεβίλλης, στο εντυπωσιακό πάρκο και στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο ημερήσιες εκδρομές: στην Κόρδοβα, διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο των Μαυριτανών (κατακτητών της περιοχής ) κατά τον 9ο – 12ο αιώνα και στο Κάντιθ που όντας χτισμένο στις ακτές του Ατλαντικού γνώρισε την οικονομική ανάπτυξη μετά τις γεωγραφικές ανακαλύψεις και χάρις στο υπερπόντιο εμπόριο.
Στην καθημερινότητα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν σε μια ευρωπαϊκή πόλη, να συνεννοηθούν για ό,τι χρειάζονταν, να έρθουν σ’ επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, να διευρύνουν εν τέλει τους ορίζοντες και τις εμπειρίες τους.
Η παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.