Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 (Ματθαίου, κεφ. ΙΣΤ΄, εδάφ. 13-19, των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) Κείμενο Ιερού...

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

(Ματθαίου, κεφ. ΙΣΤ΄, εδάφ. 13-19, των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω, ελθών ο Ιησούς εις τα μέρη Καισαρείας της Φιλίππου, ηρώτα τους Μαθητάς αυτού, λέγων. Τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι; Τον Υιόν του ανθρώπου; Οι δε είπον. Οι μεν, Ιωάννην τον Βαπτιστήν. Άλλοι δε, Ηλίαν, έτεροι δε Ιερεμίαν, ή ένα των Προφητών. Λέγει αυτοίς: Υμείς δε τίνα με λέγετε είναι; Αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος, είπε. Συ ει ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος. Και αποκριθείς ο Ιησούς, είπεν αυτώ.  Μακάριος εί Σίμων Βαρ Ιωνά, ότι σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψέ σοι, αλλ’ ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς. Καγώ δε σοι λέγω, ότι συ ει Πέτρος, και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την Εκκλησίαν και πύλαι Άδου ου καταταισχύνουσιν αυτοίς. Και δώσω σοι τας κλεις της βασιλείας των ουρανών. Και ό εάν δήσης επί της γης, έσται δεδεμένον εν τοις ουρανοίς και ό εάν λύσης επί της γης, έσται λελυμένον εν τοις ουρανοίς.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό, αφού ήλθε ο Ιησούς στα μέρη της Καισαρείας, την οποία είχε κτίσει ο Φίλιππος, ρώτησε τους Μαθητές Του: «Ποιος νομίζουν οι άνθρωποι πως είμαι; Ο Υιός του ανθρώπου;». Εκείνοι Του απάντησαν: «Άλλοι νομίζουν πως είσαι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Άλλοι πως είσαι ο Ηλίας, άλλοι ο Ιερεμίας ή ένας από τους Προφήτες». Τους λέει: «Εσείς ποιος νομίζετε πως είμαι;». Απάντησε ο Σίμων Πέτρος: «Συ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος»! Του λέει τότε ο Ιησούς: «Μακάριος είσαι, Σίμωνα, απόγονε του Ιωνά, γιατί δεν σου φανέρωσε την αλήθεια κανένας άνθρωπος, αλλά ο Πατέρας μου ο ουράνιος. Κι εγώ σου λέω ότι είσαι ο Πέτρος και πάνω στο βράχο της αληθινής πίστεως που ομολόγησες θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις του κακού. Και θα σου δώσω τα κλειδιά της Βασιλείας των ουρανών. Και όσα (αμαρτήματα των ανθρώπων) διακηρύξεις ασυγχώρητο στη γη, θα είναι ασυγχώρητο και στους ουρανούς, όσα δε συγχωρήσεις στη γη, θα είναι συγχωρημένα και στους ουρανούς. 

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο, απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.