HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Μπουζούκι στο Ωδείο Αθηνών με Καλαβρυτινή πρωτοβουλία και συμμετοχή

Το Μπουζούκι, ο μπαγλαμάς, ο τζουράς, το τρίχορδο, το τετράχορδο  έπειτα από πρωτοβουλία, πείσμα και μεγάλο αγώνα για την διατήρηση της ...

Το Μπουζούκι, ο μπαγλαμάς, ο τζουράς, το τρίχορδο, το τετράχορδο  έπειτα από πρωτοβουλία, πείσμα και μεγάλο αγώνα για την διατήρηση της μουσικής μας παράδοσή, των Θανάση ΠολυκανδριώτηΝίκου Τσούχλου Δ/ντή του Ωδείου Αθηνών και του "δικού μας" Δημήτρη Σταθακόπουλου μπαίνει επιτέλους στο αρχαιότερο και σημαντικότερο μουσικό ίδρυμα της χώρας, το Ωδείο Αθηνών.
Με αφορμή την 37η Γιορτή Βιβλίου που έχει στηθεί στο Ωδείο Αθηνών, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το μουσικό σύνολο «Οι Επόμενοι» εμφανίστικαν χθες βράδυ στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής σε μια συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα και Πολυκανδριώτη με τίτλο «Το Μπουζούκι στο Ωδείο Αθηνών». Η συναυλία είχε  εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με αφορμή την ένταξη του μπουζουκιού στο Ωδείο Αθηνών από τον Οκτώβριο 2014. Πριν από την έναρξη της συναυλίας ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος (Δρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας) μίλησαν αντίστοιχα, για το μπουζούκι στην εκπαίδευση, το μπουζούκι στην Ουνέσκο και το μπουζούκι σήμερα στην σύγχρονη βιβλιογραφία και αλλού.
Ο αγαπητός μας συμπατριώτης Δημήτρης Σταθακόπουλος Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Δρας Κοινωνιολογίας της ιστορίας Παντείου πανεπιστημίου Μουσικολόγος-μουσικός, δήλωσε στο "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" :

"Είμαι πολύ περήφανος ως Καλαβρυτινός (Λευκάσιος) που μετέχω σε αυτή την 3άδα που με το πείσμα του Θανάση Πολυκανδριώτη και την ευρύτητα πνεύματος του Δ/ντή του Ωδείου Αθηνών Νίκου Τσούχλου , το Μπουζούκι (μπαγλαμάς, τζουράς, τρίχορδο, τετράχορδο) μπαίνει επίσημα από τον Οκτώβριο του 2014 στο Ωδείο Αθηνών, το αρχαιότερο και σημαντικότερο μουσικό ίδρυμα της χώρας ( 1871 ).
Χθες 10 Ιουνίου 2014 στη λαϊκή μας μουσική παράδοση, γράφτηκε ιστορία και πήρα μέρος σε αυτή ως νομικός, μουσικός και ιστορικός.
Ευχαριστώ τον Θεό και την τύχη μου !!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.