Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, Β΄ Ματθαίου-των Αγιορειτών Πατέρων ( Ματθαίου κεφ. Δ´, εδάφ. 18 – 23) Τω καιρώ εκείνω περιπατών ο Ιησούς...

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, Β΄ Ματθαίου-των Αγιορειτών Πατέρων
( Ματθαίου κεφ. Δ´, εδάφ. 18 – 23)


Τω καιρώ εκείνω περιπατών ο Ιησούς παρά την θάλασσαν της Γαλιλαίας, είδεν δύο αδελφούς, Σίμωνα τον λεγόμενον Πέτρον και Ανδρέαν τον αδελφόν αύτού, βάλλοντας αμφίβληστρον εις την θάλασσαν (ήσαν γαρ αλιείς) και λέγει αυτοίς. Δεύτε οπίσω μου, και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων. Οι δε ευθέως αφέντες τα δίκτυα ηκολούθησαν αυτώ. Και προβάς εκείθεν είδεν άλλους δύο αδελφούς, Ιάκωβον τον του Ζεβεδαίου και Ιωάννην τον αδελφόν αυτού, εν τω πλοίω μετά Ζεβεδαίου του πατρός αυτών, καταρτίζοντας τα δίκτυα αυτών και εκάλεσεν αυτούς. Οι δε ευθέως αφέντες το πλοίον, και τον πατέρα αυτών, ηκολούθησαν αυτώ. Και περιήγεν όλην την Γαλιλαίαν ο Ιησούς, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το Ευαγγέλιον της βασιλείας, και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό, περπατώντας ο Ιησούς στην παραλία της θάλασσας της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, τον Σίμωνα, τον οποίον αργότερα ο ίδιος ο Χριστός ονόμασε Πέτρο, και τον Ανδρέα τον αδελφό του, οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους στη θάλασσαν, (επειδή ήσαν ψαράδες) και τους λέει: «Ακολουθήστε με και θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων». Αυτοί αμέσως εγκατέλειψαν τα δίκτυα και Τον ακολούθησαν. Προχωρώντας πιο κει, είδε δύο άλλους αδελφούς, τον Ιάκωβο το γιο του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννη τον αδελφό του να ετοιμάζουν μαζί με τον πατέρα τους τον Ζεβεδαίο τα δίκτυα τους μέσα στο πλοίο και κάλεσε κι αυτούς. Εκείνοι αμέσως άφησαν το πλοίο και τον πατέρα τους και Τον ακολούθησαν.  Ο Ιησούς περιερχόμενος τότε όλη την Γαλιλαία, δίδασκε στις συναγωγές, κηρύσσοντας το χαρμόσυνο άγγελμα της πνευματικής βασιλείας, που θα εγκαθίδρυε, και θεράπευε κάθε ασθένεια και κάθε σωματική αδυναμία του λαού.

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.