HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο υπ. ευρωβουλευτής της "Ελιάς" Ευθύμης Καρδαράς μιλά στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Στα Καλάβρυτα θα βρεθεί την Τρίτη 6 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της "Ελιάς" Ευθύμης Καρδαράς  όπου θα έχει σειρά επαφών με...

Στα Καλάβρυτα θα βρεθεί την Τρίτη 6 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της "Ελιάς" Ευθύμης Καρδαράς όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς. Ο Ευθύμης Καρδαράς διατηρεί στενές σχέσεις με τα Καλάβρυτα όπου και βρίσκεται πολύ συχνά. 
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, είχε την χαρά να συναντήσει τον κ. Καρδαρά και να μας παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη:  

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Αρκετοί υποστηρίζουν πως η Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι κάτι νέο αλλά το ΠΑΣΟΚ με νέο όνομα. Τι λέτε για αυτό; 

Ευθύμης Καρδαράς: Το ΠΑΣΟΚ για αρκετά χρόνια εξέφραζε πολλά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής, που συνυπήρχαν υπό την ίδια σκέπη. Σας θυμίζω πως το 2009 κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό κοντά στο 45%. Η Δημοκρατική Παράταξη που μετά τη Μεταπολίτευση εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σήμερα σε παρακμή γιατί διαχειρίστηκε μόνη της την οικονομική κρίση, ενώ οι άλλοι δημαγωγούσαν, προπηλάκιζαν, οργάνωναν τα Ζάππεια και παρασκεύαζαν τα νέα μείγματα, χωρίς όπως αποδεικνύεται να είχαν στο μυαλό τους κάτι χρήσιμο και διαφορετικό. Στήθηκαν στις δημοτικές εκλογές τα δήθεν αντιμνημονιακά μέτωπα και ήλθαν οι εκλογές του 2012 που οδήγησαν την Παράταξή μας σε συντριβή. Και η εκλογική συντριβή οδήγησε σε έλλειψη αλληλο-ανοχής, σε αυστηροποίηση των απόψεων του καθενός μας, και τελικά σε χωριστές πορείες. Ήλθε όμως σήμερα η ώρα να ξαναδώσουμε τις μάχες από το ίδιο χαράκωμα. Ήλθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ιδρύσαμε την ΕΛΙΑ και ενώσαμε δυνάμεις, αξιοποιώντας κι ένα καλό που έφερε το κακό του κατακερματισμού: τη συνεύρεση του καθενός μας χωριστά με πολλούς νέους ανθρώπους. Είτε νέους στην ηλικία, είτε νέους στην πολιτική ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Ποιος είναι ο στόχος σας για τις εκλογές του Μαΐου; 

Ευθύμης Καρδαράς: Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Τώρα οφείλουμε να δώσουμε μια σκληρή μάχη για την ύπαρξη του χώρου. Θεωρούμε πως τον χώρο της κεντροαριστεράς τον έχει ανάγκη η πατρίδα τον έχουν ανάγκη οι πολίτες. Θα αγωνιστούμε λοιπόν ώστε να ανασυγκροτηθεί ο χώρος που θα εκφράσει τη μεσαία τάξη, την τάξη που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Η Ελιά που ανήκει ιδεολογικά; 

Ευθύμης Καρδαράς: Επιδιώκουμε να καλύψουμε το χώρο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λαϊκισμού. Χρέος ειδικά της δικής μου γενιάς είναι να παλέψουμε ο λαϊκισμός να ηττηθεί στην αντιπολίτευση, για να μην βλάψει τη χώρα και τους πολίτες. Με το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη σκόπιμη ασάφεια δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν έχουμε κοινά πολιτικά σύνορα. Τον λαϊκισμό σήμερα ενισχύουν η λαϊκή οργή, αλλά και οι πολιτικοί οπορτουνιστές, οι ωφελημένοι της μεταπολίτευσης που μόλις ήρθαν τα δύσκολα πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι είμαι σίγουρος πως μόλις κουνηθεί η βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον εγκαταλείψουν αμέσως. Το κόμμα αυτό ορίζει το αντίθετό μας. Έτσι το καταλαβαίνουμε και έτσι ορίζουμε με πολιτική άνεση τις πολιτικές και τη στρατηγική μας. Λέμε όχι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων αλλά λέμε όχι και στη συντήρηση, την υποταγή στη γραφειοκρατία, την αναδίπλωση μπρός στα κατεστημένα, την ατολμία και την αδεξιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα δύο όχι ορίζουν το χώρο μας. 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Ποια είναι η βασική σας θέση για την Ευρώπη

Ευθύμης Καρδαράς: Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Στρατευόμαστε για τη δημιουργία της πολιτικής ένωσης, για τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι σήμερα, αποδείχτηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει την κρίση. Η εκρηκτική κατάσταση στη Μεσόγειο, αλλά και η ανάγκη να ελεγχθεί η ασυδοσία της πλανητικής χρηματοπιστωτικής αγοράς, επιβάλλουν την πολιτική ένωση της Ευρώπης. Η συγκυρία ανέδειξε τις εγγενείς αδυναμίες, θεσμικές και πολιτικές, του σημερινού οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγεί σε μια νέα «μεγάλη διαπραγμάτευση», τους όρους της οποίας προσπαθεί να επιβάλλει η συντηρητική πολιτική πλειοψηφία, παραβιάζοντας κάθε θεσμική-συλλογική Ενωσιακή διαδικασία.
Η κατάσταση αυτή επιφέρει σοβαρά ρήγματα στην έστω και λειψή δημοκρατική οργάνωση και συλλογική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλοντας κανόνες «ισχύος» και όχι δημοκρατικής αντιπαράθεσης, στη λήψη των Ενωσιακών αποφάσεων. Εμείς οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε για να ξαναγίνουν οι λίγοι εντολοδόχοι των πολλών. 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Γιατί να ψηφίσουμε ελιά, γιατί να ψηφίσουμε εσάς;

Ευθύμης Καρδαράς: Γιατί ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στους νέους ανθρώπους. Nα τους φέρουμε στην πολιτική και να τους αφήσουμε να μας καθοδηγήσουν στη νέα εποχή. Εμείς οι νέοι πολιτικοί έχουμε αναλάβει να λύσουμε το πιο ουσιαστικό και σημαντικό πρόβλημα της γενιάς μας. Να ανοίξουμε νέους δρόμους για τους ανθρώπους που η οικονομική κρίση έφερε σε αδιέξοδο. Να βοηθήσουμε και να εμπνεύσουμε τη λεγόμενη και ως “χαμένη γενιά”, η οποία πλήττεται με ποσοστά ανεργίας που ξεπερνούν το 50% στις νέες ηλικίες, και να τη μετατρέψουμε στην επόμενη γενιά των πετυχημένων επιχειρηματιών. 


Βιογραφικό Καρδαρά Ευθύμη: 
Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την Ιτέα Φωκίδας. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας τουΠαντείου Πανεπιστήμιου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην πολιτική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Εργάζεται στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.