HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Κ.Κατσιάρης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γ.Λαζουρά

Γράφει ο Κώστας Κατσιάρης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δήμο Καλαβρύτων,  με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Λαζουρά, Δήμαρχου. Ο ...

Γράφει ο Κώστας Κατσιάρης,
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δήμο Καλαβρύτων, με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Λαζουρά, Δήμαρχου.

Ο Μπρέχτ, Γερμανός ποιητής και συγγραφέας (1910-1950), επαναστάτης, γράφει:
«Εσείς που θα βγείτε απ’ τον κατακλυσμό, που έπνιξεν εμάς θυμηθείτε, σαν θα μιλάτε για τις δικές μας αδυναμίες και τα σκοτεινά χρόνια, που εσείς γλιτώσατε… να μας θυμάστε μ’ επιείκεια…».
Αγαπητές-οι Συμπατριώτισσες-τες, όλων των χωριών της Επαρχίας Καλαβρύτων,
Kατέρχομαι όντως, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαβρύτων, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές 18 και 25 Μαΐου 2014, με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Λαζουρά, υποψηφίου Δημάρχου.
Κατέρχομαι με ανιδιοτέλεια και ΟΧΙ αναζητών αξιώματα και απολαβές, γιατί στην ζωήν τα ολοκλήρωσα επαξίως. Κατέρχομαι για προσφορά στο κοινό και Δημόσιο συμφέρον, όπως έπραξα στο οδοιπορικό της ζωής μου. Δεν αναζήτησα ποτέ προστάτες και μέσον, δεν πήγα σε γραφείο αξιωματούχου, γιατί πίστευα και πιστεύω στην ίση μεταχείριση και την αξιοκρατία.
Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Άς είμαι ένα καλάμι ένα χαμόδενδρο, μα όσο ανεβαίνω μόνος αναβαίνω… και άς είμαι ταπεινό λυχνάρι...». Γεώργιος Δροσίνης.
Επειδή όλοι μας έχουμε ευφρανθεί (χορτάσει), από λόγους, λόγια, υποσχέσεις, μα πιότερο από τίτλους, μέχρι και ο τίτλος του διαχειριστή πολυκατοικίας χρησιμοποιείται, για το ΕΓΩ, από το μεγαλύτερο πλήθος των ατόμων που ασχολούνται με τα κοινά, με στόχο τον εντυπωσιασμό και εν τέλει την υφαρπαγή της ψήφου, από τους συνανθρώπους μας και μετά την εκλογή απομακρύνονται και ζούν εν στενώ την εξουσία με τις απολαύσεις της, τις τιμές, τα χρήματα, τις θέσεις, τις γνωριμίες και όλα τα φέροντα δώρα εκ της εξουσίας, όπου καταντά να είναι λάστιχο. Εμείς όλοι ως κοινοί θνητοί, θα είμεθα στη ίδια θέση θεατές. Γι’ αυτό ας ψηφίσουμε αξιοκρατικά.
Εγώ δηλώνω ότι τα μοναδικά ΜΟΥ προσόντα είναι: ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Είμαι συνταξιούχος Ο.ΤΕ. Α.Ε. τέως συνδικαλιστής ασυμβίβαστος και πάντοτε έξω από κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις. Οι συνάδελφοι μου το γνωρίζουν καλώς. Είμαι οικογενειάρχης, όπου μαζί με την αγαπημένη Ανδρούλα Κυπρία, έχουμε με την βοήθεια του Θεού δύο παιδιά και τρία εγγόνια και ο αγώνας της ζωής συνεχίζεται…
Ασχολούμαι με τα πολιτιστικά δρώμενα των χωριών μας, για πολλά-πολλά χρόνια, και έχω συμβάλλει με τις μικρές δυνάμεις μου, για τα καλύτερα.
Η συμμετοχή μου στα Δημοτικά κοινά θέματα μαζί με τον Γιώργο Λαζουρά, οφείλεται στο διαρκές ήθος του, την συνέπεια του, την ταπεινότητα του και κυρίως τον ρεαλισμό του, τον πραγματικό πολιτικό λόγο, δηλαδή σε αυτό που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Εφικτό το λένε οι πολιτικοί.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση, για να είναι πραγματικά ΤΟΠΙΚΗ, πρέπει να ενώνει, όχι να διαιρεί. Τα προβλήματα δεν λύνονται με υπερβολές, συνθήματα και με κορώνες μνημονιακές ή αντιμνημονιακές, αριστερές ή δεξιές. Στην εποχή μας, της φτώχειας, έχει προτεραιότητα η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, αλλά αυτές προϋποθέτουν διοίκηση με εντιμότητα και διαφάνεια και Γιώργος Λαζουράς το έχει όντως πραγματοποιήσει στα τέσσαρα χρόνια που υπηρέτησε ως Δήμαρχος, με ελάχιστα χρήματα που έχει ο Δήμος μας. Η μάχη της αυτοδιοίκησης είναι πρωτίστως μάχη ΑΞΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ, με προοπτική ευθυκρισίας και διαφάνειας. Δεν πρέπει να είναι μάχη προσώπων. Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι λάφυρο. Είναι έργο, είναι καθημερινότητα, είναι ουσία, είναι κοπιαστική δουλεία, είναι σύγκρουση με τον παρασιτισμό και τις αντιλήψεις της εξάρτησης μας από τους εξουσιαστές. Είναι επιβράβευση των κόπων όλων των συμπατριωτών των χωριών της Επαρχίας Καλαβρύτων, που κρατάνε τα χωριά μας υπερήφανα και όρθια, από παλαιότερα και τώρα στην κρίση.
Γι αυτό πιστεύω βαθιά στην αξία της ομάδας της συλλογικής εργασίας, της εντιμότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, όσων τιμούν αξίες και τον συνδυασμό. Εγώ δηλώνω ότι θα είμαι ελεύθερος και ασυμβίβαστος και ΟΧΙ παρασυναγωγών.
Ο Γιώργος Λαζουράς κατάφερε πορευόμενος τα προηγούμενα τέσσαρα χρόνια ως Δήμαρχος Καλαβρύτων, να βελτιώσει κατ’ αρχήν τις ανθρώπινες σχέσεις εντός και εκτός του Δήμου, βελτίωσε τα οικονομικά και γενικώς ήταν καλός Δήμαρχος. Δεν τα έπραξε όλα, υπήρξαν παραλείψεις, ατέλειες, λάθη και προβλήματα άλυτα. Τα τέλεια είναι μόνον από τον Θεόν, τα ανθρώπινα ατελή και βασανιστικά. Όμως με παρακαταθήκες και σφραγίδα την εντιμότητα του, την χρηστή διοίκηση, την απλόχερη ανθρωπιά του και την σεμνότητα, που ταιριάζει σε όσους ομιλούν με έργα και όχι με λόγια, θα συνεχίσει να είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, μέχρι το έτος -2020- . Θεωρώ ότι είναι Δήμαρχος δύναμης δημιουργίας, που θέλει διακαώς να ολοκληρώσει το έργο του, με ζωντάνια, με συνέχεια, με συνέπεια και με ενότητα, έχοντας ως οδηγό την υποδειγματική οικονομική διαχείριση, που επιστρέφει στους δημότες με καλύτερα έργα, καλύτερες υπηρεσίες, περισσότερη βοήθεια στους αδύναμους.
Βέβαια πρέπει να γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ θα αδειάσουμε την θάλασσα με το κουτάλι, ούτε θα κάμωμεν τον Χελμό πεδιάδα. Σε ότι με αφορά λέγω ότι θα προσπαθήσωμεν για τα καλύτερα εφικτά, δηλαδή αυτά που είναι δυνατά με προτεραιότητες τα ζωτικής σημασίας, όπως δρόμοι, βοήθεια στους τσοπάνηδες, στους εμπόρους, στον τουρισμό και άλλα… Άς είμεθα ρεαλιστές δηλαδή πραγματικοί, ο Δήμος μας είναι φτωχός…Αλλά δυνατός και ζωντανός, με Καλαβρυτινούς αδούλωτους…
Γι’ αυτό συμπατριώτισσες-τες, όλων των χωριών του Δήμου Καλαβρύτων, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, όταν θα ψηφίζετε στο παραβάν ή θα σας το δίδουν έτοιμο το ψηφοδέλτιο, να ΒΑΛΛΕΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ, στον Κατσιάρη Κώστα, τον Τσολιά, τον Κώστα τον ασυμβίβαστο, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΩ… Καλό βόλι…

Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ,
ο νέος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων,
Κώστας Κατσιάρης.

Αθήναι 8-5-2014

Υστερόγραφο: Ευχαριστώ από καρδιάς, τον Δήμαρχο, Αξιότιμον κ. Γ. Λαζουρά, για την τιμή που μου προσέφερε, να είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Καλαβρύτων.
Ο ίδιος Κώστας Κατσιάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.