HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οργή και αγανάκτηση από μια επιχείρηση λίγα χιλ. μακριά από τα Καλάβρυτα

Παρόλο που κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δυστυχώς φτάνει η στιγμή που βγαίνουν στο προσκήνιο με τον χειρότερο τρόπο. Φ...

Παρόλο που κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δυστυχώς φτάνει η στιγμή που βγαίνουν στο προσκήνιο με τον χειρότερο τρόπο.
Φέτος το Πάσχα λοιπόν, με ένα ζευγάρι από αυτούς που διέμειναν στον ξενώνα που διατηρώ στο Λεχούρι, αφού φάγαμε μαζί (πολύ ευχάριστοι και προσιτοί άνθρωποι), κάποια στιγμή αρχίσαμε να μιλάμε για το χωριό!
Ξεκίνησαν να μου λένε τις εντυπώσεις τους...καλό μεν....αλλά χωρίς τις βασικές υποδομές που θα έπρεπε να παρέχει ένα μέρος στον κάθε επισκέπτη.
- Ο δρόμος από τον ξενώνα έως την πλατεία και το ρέμα, ήταν γεμάτος σκουπίδια.
- Κάποιες παλιές τουαλέτες, ερειπωμένες και βρώμικες δεσπόζουν στην είσοδο της πλατείας του χωριού.
- Η πλατεία χωρίς φωτισμό και το προηγούμενο βράδυ που έτυχε να καθυστερήσουν και νύχτωσε, δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός προκειμένου να επιστρέψουν στον ξενώνα.
- Επιπλέον, επειδή τις προηγούμενες μέρες έβρεχε είχε θολώσει και το νερό από τη λάσπη που έπεφτε στο υδραγωγείο.
- Το Μ.Σάββατο προσπάθησαν να κάνουν τη διαδρομή Λεχούρι-Βλασία. Ο δρόμος δυστυχώς βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Με δυσκολία κατάφεραν να επιστρέψουν από ένα δρόμο σχεδόν απροσπέλαστο, αφού οι πέτρες και τα ''νεροφαγώματα'' (ακόμα και με το Jeep που διέθεταν) ,ήταν πάρα πολλά.
- Τον κάδο σκουπιδιών (μπροστά στον ξενώνα), κάθε φορά που γίνεται αποκομιδή, τον παρατάνε μεσ'τήν μέση, ανοιχτό και ενώ τον βάζω στη θέση του προκειμένου να καταλάβουν, επαναλαμβάνεται το ίδιο πράγμα συνεχώς.
- Το γήπεδο μπάσκετ είναι σε άσχημη κατάσταση και ενώ έστω θα μπορούσε κάποιες ώρες να είναι φωτισμένο, μερικές φορές ούτε αυτό δεν γίνεται.
- Ο δρόμος για να φτάσει κανείς στο χωριό είναι σε τραγική κατάσταση . Όσοι δεν τον ξέρουν και έρχονται για πρώτη φορά, απλά σπάνε το αυτοκίνητό τους.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι κίνητρα μπορούμε να δώσουμε σε κάποιον που θέλει να επισκεφτεί το χωριό μας και να υπάρξει κάποια στοιχειώδης έστω ανάπτυξη.
Δεν χρειάζονται πολλά και δύσκολα πράγματα, αλλά λίγα με ενδιαφέρον και γούστο για τον τόπο μας.
Δεν πρόκειται να μας αλλάξει κανείς, αν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε νοοτροπία.
Μέχρι τώρα υπήρχε ανοχή λόγω κρίσης. Τώρα οργή και αγανάκτηση γιατί βλέπουμε να ξοδεύονται δεξιά και αριστερά χρήματα, κάποιες φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Απαιτούμε να διαθέσει ο Δήμος τουλάχιστον τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες για την συντήρηση και την βελτίωση αυτών των αυτονόητων υποδομών.
Δεν μας κάνετε χάρη κ Δήμαρχε !!!!

13 σχόλια

  1. Για ποια αδυναμία πρόσβασης μιλάτε?Έχω την εντύπωση ότι πρόσφατα ο κ. Κατσικόπουλος δημοσίευσε τα έργα τα οποία πραγματοποίησε ως Νομάρχης. Εκεί γρἀφτηκε πως σας έφτιαξε δρόμο απο και πρός Βλασία, ο οποίος παρεπιπτόντως κόστισε 1.300.000 ευρώ !!! Έχει διασχίσει κανείς στο δρόμο αυτό?Μάλλον τώρα εξηγούνται πολλά. Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ευχάριστο που ασχολήθηκε κάποιος με αυτό το θέμα έστω και αργά.Έχουν κατασκευαστεί 5χιλ και μένουν άλλα 9χιλ θα μου άρεσε να αρχίσετε να περνάτε,μήπως κάνουμε κάτι. Θα έλεγα να βάζετε το όνομά σας σε ότι γράφεται να βρεθούμε να το συζητήσουμε θα είναι καλό για το τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερεις τι λες κ.Θεοχαρη, πιπερι στο στομα!!! Εν μερει παραδεχτηκες οτι ο Κατσικοπουλος ψευδεται λεγοντας οτι εφτιαξε τον δρομο... Γιατι ψευδεται βρες το μονος σου...ελπιζω εκτος απο κουτοπονηρια, να διαθετεις κ ελαχιστη εξυπναδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι σχέση έχει η διάνοιξη ενός δρόμου κ. mary με την συντήρησή του;;;;;;;; Το να φτιάξει κάποιος κάτι και το αφήσει ο άλλος στην μοίρα του είναι το ίδιο. Είναι τόσο ηλίθιοι όλοι οι Λεχουρίτες που γύρισαν την πλάτη στο Λαζουρα;;;;; Ουτε υποψήφιο δεν μπόρεσε να κατεβάσει στο χωριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος μιλησε για συντηρηση "κ.............Τασο Λ.."; Οταν λεει καποιος εφτιαξε δρομο τι εννοει; Για να πεις εφτιαξα, πρεπει να εχεις ολοκληρωσει αυτο που "και καλα" καυχιεσαι" οτι εκανες! Και κατι αλλο...πριν ποσα χρονια εγινε ο δρομος που χρειαζεται κι ολας συντηρηση; Γιατι με το σχολιο σας παμε σε αλλο ζητημα...Σε ολες τις περιπτωσεις, τα φθηνα παθαινουν ζημιες πιο ευκολα! Ποσες φορες παμε για προσωπικα μας ψωνια κ σκεφτομαστε, ας παρουμε το φθηνοτερο, για να μας μεινει και τιποτα στη τσεπη; Μηπως κατι αναλογο εγινε κ εδω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν έχετε προφανώς ιδεα για ποιόν δρομο λεμε.....δεν απαντατε όμως στο Είναι τόσο ηλίθιοι όλοι οι Λεχουρίτες που γύρισαν την πλάτη στο Λαζουρα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω δεν τους θεωρω καθολου ηλιθιους, τωρα γιατι εσεις πιστευετε οτι ειναι, δεν εχω ιδεα...(αυτο επειδη ειπατε ¨ειναι τοσο ηλιθιοι;"...αν δεν τους θεωρουσατε ηλιθιους, το ερωτημα σας θα ηταν "ειναι ηλιθιοι;", μου λετε δηλαδη οτι ειναι, αλλα οχι τοσο!) Οσο γι' αυτο που ρωτατε, λαθος πληροφοριες σας δινουν...δεν ειμαστε ολοι βλεπετε "τσιρακια" των υποψηφιων...σαν εσας καλη ωρα, αλλα κατι μπορει να ξερουμε και εμεις! Σε σας αναφερομαι "κ. Κ...........Τασο Λ.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έκφραση είναι κ. mary το "τοσο ηλίθιοι", έκφραση......
    Αλλά πάλι δεν απαντάτε.....Είναι χαμηλής λοιπόν νοημοσύνης οι Λεχουρίτες;;;;; Απαντηστε και αφηστε τα "τσιρακια" αν θεωρειτε"τσιρακια" όλο το χωριο να βγείτε στην πλατεία να το πείτε
    το κ.Κ........... δεν καταλαβαινω....ΚΑΛΟ ΣΑς ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ποσοτικά επιρρήματα δηλώνουν ποσότητα. Απαντούν στην ερώτηση πόσο; Ποσοτικά επιρρήματα είναι τα:αρκετά, λίγο, ολότελα, περίπου, πολύ, τόσο κ.ά.
    Λεγοντας τσιρακια, δεν αναφερθηκα σε καμια περιπτωση στους Λεχουριτες, ειπα σαν εσας και τους ανθρωπους που εχει σκορπισει δεξια και αριστερα καποιος φιλος σας με σκοπο να κοροϊδεψει τον κοσμο, οπως αλλωστε κανει σχεδον 30 χρονια τωρα, ενας ανθρωπος που δεν εχει δουλεψει ουτε για μισο ενσημο στη ζωη του!

    Οσο το για το κ.Κ..........., μια χαρα καταλαβαινετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με γνωρίζετε προσωπικά κ. mary;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν λοιπόν με γνωρίζετε -που πολύ αμφιβάλω με αυτα που γράφετε- θα ξέρετε το ήθος μου, την οικογένειά μου και τις θέσεις μου. Αν όχι όμως, ρωτήστε για μενα και ειμαι βέβαιος -χωρίς αυτό να υποδηλώνει έπαρση- για τις απαντήσεις που θα λάβετε. Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.