HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη συγκέντρωση Κατσικόπουλου στην Κλειτορία

Σε μια πραγματικά εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος έδωσε πραγματικό...


Σε μια πραγματικά εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος έδωσε πραγματικό "ρεσιτάλ" με τον λόγο του τη στάση, τις προτάσεις του και το όραμα του. Μίλησε για όλα με "ανοιχτά χαρτιά" και με συγκεκριμένες προτάσεις  για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας τόσο για το Τοπικό διαμέρισμα της Κλειτορίας όσο και ολόκληρου του Δήμου. Μίλησε για την δημιουργία υποδομών, για την νεολάια, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, των τοπικών προιόντων, του αγροτοκτηνοτροφικού κλαδου, τον πολιτισμό, την αναδειξη του πλούτου και της ιστορίας μας, την τουριστική αναπτυξη και όλα αυτά με:
"Συστράτευση, συμπόρευση των απανταχού Καλαβρυτινών χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς εσωστρέφεια, μακριά από την μικροπολιτική και τα μικροσυμφέροντα, με διαφάνεια με συναπόφαση και με πολύ όρεξη για δουλειά.

Ειδικά για την Δημοτική ενότητα Κλειτορίας παρουσίασε τα συγκεκριμένα έργα όπως:
- Ανάπλαση του πλατανοδάσους στο Πλανητέρο
Αντίστοιχο φυσικό τοποίο δεν υπάρχει πουθενά στην ελλάδα
- Ο Δήμος θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων όπως κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο ποδοσφαίρου
- Θα προωθήσει την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της Κλειτορίας
- Θα προωθήσει την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του αναδασμού για τις περιοχές Κρινόφυτα, Λυκούρια και Παγκράτι
- Θα εκπονήσει μελέτη για ένταξη στο ΣΕΣ 2014-2020 του έργου ανάπλασης της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου στού Φίλια
- Θα ολοκληρώσουμε την επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου στην κλειτορία
- Θα εκπονήσουμε μελέτη για την δημιουργία γηροκομείου στο ημιτελές κτήριο των καστριών
- Η δημιουργία αποχέτευσης και δικτύου ύδρευσης στην Λυκούρια είναι προτεραιότητα
- Όπως και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας εδώ στα Μαζέικα
- Επίσης η ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Πλανητέρο –διάσελο κυνηγού – Λίμνη δόξα σε συνεργασία με το Δήμο Κιάτου και την Δ Ενότητα Φενεού

Στις συνεχιζόμενες επιθέσεις από πλευράς του κ. Λαζουρά, ο κ. Κατσικόπουλος τόνισε οτι: "Ο απερχόμενος Δήμαρχος στις προεκλογικές του ομιλίες συνεχίζει να εκτρέπεται ακολουθώντας ένα πρωτοφανές παραλήρημα ύβρεων και λασπολογίας κατά πάντων. Αντιλαμβανόμενος ότι όλο και περισσότεροι συνδημότες μας του γυρίζουν την πλάτη έχει περάσει τώρα στο επόμενο στάδιο, εκλιπαρώντας για την επανεκλογή του.
Αποφεύγοντας να μιλήσει για το ανύπαρκτο έργο του και το ανύπαρκτο οραμά αναφέρεται στο μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί « Γιατί ο κ Κατσικόπουλος θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Καλαβρύτων;» είναι το μοναδικό και εμμονικό του ερώτημα συνοδευόμενο από μια διαρκή παράκληση «βοηθήστε με να ξαναεκλεγώ Δήμαρχος»!!!!. Κατανοούν οι πάντες γιατί φοβάται τόσο πολύ !! ο χρόνος του στο Δήμο τελειώνει !

Φίλες και φίλοι,
Η παρουσία σας απόψε εδώ είναι συγκινητική !!
Είναι δυναμική, είναι μήνυμα νίκης!!
Είναι προάγγελος ότι την Κυριακή ο Δήμος μας αλλάζει σελίδα !!!
Είναι απάντηση σε όσους θέλουν τους πολίτες υποτακτικούς και μίζερους !
Είναι απάντηση σε όσους θεωρούν το Δήμο παραμάγαζο εξυπηρέτησης φίλων …. Και μηχανισμό εκφοβισμού και εκβιασμού !!!
Οι Καλαβρυτινοί και ιδιαίτερα οι Μαζιώτες δεν εκβιάζονται δεν φοβούνται είναι δημοκρατικοί είναι ελεύθεροι είναι μαζί μας εδώ απόψε !!
Ολοι μαζί δίνουμε από εδώ σήμερα το μήνυμα αλλαγής !!
Ο Δήμος Καλαβρύτων μετά από 16 χρόνια αλλάζει πορεία
Βαδίζει με σχέδιο και όραμα στην νέα αναπτυξιακή του πρόκληση με ελπίδα και αξιοπρέπεια !!!
Φίλες και φίλοι
Για κάθε άνθρωπο, ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην σκέψη και την καρδιά του.
Ειδικά για μας τους Καλαβρυτινούς, οι δεσμοί με τον τόπο μας, είναι ισχυροί και απαραβίαστοι.
Πάνω απ΄όλα και πέρα απ΄όλα, είμαστε Καλαβρυτινοί.
Για μένα τα Καλάβρυτα δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν σημείο αναφοράς της δράσης μου, όποιο πόστο και αν κλήθηκα να υπηρετήσω,
Σε όποια θέση ευθύνης και αν βρέθηκα.
Όπως δεν έπαψαν ποτέ τα Καλάβρυτα να αποτελούν σημείο αναφοράς της καθημερινότητάς μου, της οικογένειάς μου και βεβαίως δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν τον τόπο που αντιπροσωπεύει για μένα τους πιο ισχυρούς και ειλικρινείς ανθρώπινους δεσμούς.
Αυτή η συναισθηματική προσέγγιση ήταν πολύ καθοριστική στο να αποδεχθώ την προτροπή αρκετών φίλων και συνδημοτών και να διεκδικήσω σε αυτές τις εκλογές τον Δήμο μας , για να παλέψω για τον τόπο που αγαπώ περισσότερο, για τους ανθρώπους που νιώθω πιο κοντά μου...
Να παλέψω για όλους εσάς ....
Για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, που τελείωσα το σχολείο ,που έκανα φίλους που βίωσα λύπες και χαρές και ασχολήθηκα πρώτη φορά με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό .
Τον τόπο από όπου ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την πολιτική και είχα την τύχη να με εμπιστευθείτε τόσο εσείς οι συντοπίτες μου όσο και οι Αχαιοί εκλεγοντάς με Βουλευτή και Νομάρχη…
Kαι έχω την αίσθηση ότι δεν σας απογοήτευσα ούτε θα σας απογοητεύσω !!

Φίλες και φίλοι

Κλείνοντας δύο πολύ σημαντικούς κύκλους προσφοράς σε κορυφαίες θέσεις του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης , αποκτώντας μια μεγάλη εμπειρία και γνώση, δεν έχω ανάγκη πλέον να ικανοποιήσω κάποια προσωπική φιλοδοξία για αξιώματα.
Μία και μόνη φιλοδοξία έχω, μία και μόνον ανάγκη νοιώθω:
Να δω το Δήμο μας να βάζει και πάλι ψηλά τn πήχη ξεκινώντας μια μεγάλη αναγεννητική πορεία που θα δώσει ελπίδα σε εμάς και τα παιδιά μας.
Αν και είμαι ακόμα αρκετά νέος για να γράφω επιλόγους και απομνημονεύματα, θα πω με ευθύτητα και παρρησία ότι πλέον το μοναδικό πεδίο πολιτικής μου ενασχόλησης θέλω να είναι ο τόπος μου.
Αντιμέτωπος με αυτό το όνειρο και αυτή την ευθύνη βρίσκομαι σήμερα.
Μαζί με μια πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών και υποψηφίων της Δημοκρατικής Ενότητας Καλαβρύτων,
Που δίνουν την εκλογική μάχη με εντιμότητα και αξιοπρέπεια
Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή το βράδυ θα πανηγυρίσουμε την μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας την μεγάλη νίκη των πολιτών και της αυτοδιοίκησης

Είμαι σίγουρος γιατί στο βλέμμα όλων σας διακρίνω την αγάπη για τον πολύπαθο τόπο μας
Διακρίνω το μεράκι και την αστείρευτη δημιουργική δύναμη των ανθρώπων που έχουν διάθεση προσφοράς.
Βλέπω ανθρώπους που εννοούν την «καλημέρα» που λένε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των συνανθρώπων τους σαν να ήταν δικά τους.
Αυτή η «πάστα» των ανθρώπων από την μια άκρη του Δήμου μας έως την άλλη, είναι που καθημερινά μας δίνει δύναμη και πίστη για να προχωρήσουμε.
Γιατί η αυτοδιοίκηση έχει μεγάλο ειδικό κοινωνικό βάρος, είναι βασικός πυλώνας για την τοπική αναπτυξιακή επανεκκίνηση αρκεί να μην αποτελεί ευκαιριακή ενασχόληση εκπλήρωσης πόθων και να απαλλαγεί από όσους δεν λένε ή δεν αντέχουν την αλήθεια.

Η επόμενη πενταετία σχεδόν ταυτίζεται και με την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 που ίσως προσφέρει και τα μοναδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουμε στην διάθεση μας.
Για να καταλήξουμε σε έναν στοχευμένο συνεργατικό αναπτυξιακό προγραμματισμό , που βοηθώντας την τοπική οικονομική ανάκαμψη θα δαμάσει την ανεργία ιδιαίτερα των νέων και θα ανακόψει την διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Φίλες και φίλοι, μέσα στην μεγάλη κρίση που βιώνουμε δεν μπορεί να έχουμε άλλο στρατηγικό στόχο από την αύξηση του συνολικού οικονομικού αποτελέσματος της περιοχής
Με κανόνες αειφορίας
Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον
Αυτή η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής θα ανατροφοδοτήσει με την σειρά της μια αυτοδύναμη ανοδική πορεία.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε στα γενικά και δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα πάντα.
Πρέπει να επιλέξουμε συγκεκριμένα έργα και δράσεις που αξιοποιώντας την γνώση και την καινοτομία θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ικανοποίηση του στόχου μας.
Αυτό που διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή και θα ακολουθήσουμε σταθερά σαν νέα δημοτική αρχή - με την ψήφο σας - είναι η δημιουργία συνθηκών απρόσκοπτης και μέγιστης πρόσβασης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα .
Αυτό μεταφράζεται σε καθημερινή προσπάθεια ώστε :
-Να μπορούν οι δημότες μας να έχουν την καλύτερη συγκοινωνιακή πρόσβαση εντός του Δήμου μας, από και προς αυτόν.
- Να υπάρχει η καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις υποδομές υγείας και παιδείας σε όλα τα επίπεδα
- Να μπορούν όλοι οι πολίτες σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου μας, να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, στην πληροφόρηση , στις νέες οικονομίες στις νέες αγορές που αναπτύσσονται τελευταία και θα είναι το μέλλον.
- Να μπορούν οι δημότες να αισθάνονται το Δήμο και τον Δήμαρχο καθημερινό σύμμαχό τους έχοντας απόλυτη πρόσβαση στις αποφάσεις στο σχεδιασμό , στα πρόσωπα που έχουν θέσεις ευθύνης και υπηρετούν τον κοινό μας στόχο.
Τίποτα για τον πολίτη χωρίς τον πολίτη και σε αυτό δεσμευόμαστε

Εδώ θέλω να τονίσω ότι δεν λέμε πράγματα χωρίς να έχουμε δώσει δείγματα γραφής από την προηγούμενη δράση μας και αναφέρομαι στην θητεία μου στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όπου, μαζί με τους συνεργάτες μου και τις τότε Δημοτικές αρχές της περιοχής, καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να ισορροπήσουμε την υστέρηση στις υποδομές της ορεινής επαρχίας μας σε σχέση με την παραλιακή ζώνη του Νομού Αχαΐας.
Τίποτα δεν έγινε αυτόματα χωρίς σχεδιασμό διεκδίκηση και προσπάθεια.
Αναφέρω ενδεικτικά: Την αναβάθμιση αποκατάσταση οδικών αξόνων όπως της Πατρών –Χαλανδρίτσας –Καλαβρύτων , Πούντας – Μ Σπηλαίου- Καλαβρύτων, Περιστέρα – Χιονοδρομικό, Πριόλιθος – Αυχένας – Κλειτορία, και μια σειρά έργα σε όλο το Επαρχιακό - Διαδημοτικό οδικό Δίκτυο και των τεσσάρων πρώην Δήμων που αποτελούν τις Δημοτικές Ενότητες του σημερινού Δήμου Καλαβρύτων.
Πολλά από αυτά αφορούν την Δημοτική ενότητα Κλειτορίας τα Μαζέικα και τα γύρω χωριά όπως η συντήρηση και αποκατάσταση των οδικών αξόνων που συνδέουν την Κλειτορία με τα Καλάβρυτα μέσω πριολίθου και μέσω Λουσών , τον άξονα κατω Δρυμό ,αμυγδαλιά –πεύκο , τον δρόμο προς ΔΔ Διαμέρισμα Δρυμού ,το δρόμο προς τον οικισμό Βάλτου ,το δρόμο προς Κρυνόφυτα και Λυκούρια ,το Δρόμο προς παγκράτι ,το δρόμο προς Φίλια και Φιλείκα καλύβια τη βελτίωση του δρόμου προς Ελατόφυτο και προς άνω Γλάστρα και εντός του Καστελίου . Εργα αξίας περίπου τριών εκατομυρίων ευρώ εκτελέσαμε σε όλο το ευρος του πρώην Δήμου Κλειτορίας μόνο για βελτιωση συντήρηση και αναβάθμηση της οδοποιίας .
Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος του έργου μας για την άρση της επικυνδυνότητας και την αύξηση της ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δυκτίου με μπάρες ασφαλείας και διαγραμμίσεις αφορούσε την Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας
Εδώ φίλες και φίλοι θέλω να επισημάνω την επιλεκτική μνήμη που έχουν ορισμένοι που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα
Γιατί ενώ μέχρι πρότινος μου απένυμαν τιμητικές πλακέτες και διακρίσεις , σημερα που καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει μηλούν για ανυπαρξία έργου και προσφοράς.
Τελικά πότε έλεγαν αλήθεια τότε η τώρα
Φίλες και φίλοι
Εκτός από τα συγκοινωνιακά έργα εκτελέστηκε η προπαρασκευάστηκε και ωρίμασε ένα ολόκληρο πλέγμα παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς των υποδομών με καταλυτική την παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όπως υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση απορριμμάτων ,αρδευτικά έργα και δίκτυα για την αύξηση της αξίας των αγροκτηνοτριφικών προϊόντων και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.
Καθώς επίσης εκτελέστηκαν μια σειρά μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα έργα για την βελτίωση- αποκατάσταση των σχολικών και υγειονομικών υποδομών κλπ .
Το 6 θέσιο Δημοτικό σχολείο της Κλειτορίας είναι έργο δικό μας δεν το βλέπουν;Η ανακατασκευή και διαμόρφωση του παλιού δημοτικού σχολείου για την στέγαση του 2 θεσιου Νηπιαγωγείου και την δημιουργία αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, πληροφορικής καθώς και η περίφραξη – διαμόρφωση του αυλειου χώρου με την δημιουργία αθλητικών υποδομών είναι έργο μας , δεν παραγράφεται και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς .Δημοπρατήθηκε το 2003 με συνολικό κόστος 910.000 € .Το Σεπτέμβρη του 2006 ολοκληρώθηκε η ανέγερση και παραδώθηκε το νέο διδακτήριο.Το 2008 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του παλαιού σχολείου και παραδόθηκαν προς χρήση στα παιδιά μας .Επιπλέον θυμίζω στους δύσπιστους ότι μετά το σεισμό του Ιουνίου του 2008 επισκευάσαμε και αποκαταστήσαμε σχολικά κτήρια συνολικού προυπολογισμού 506.000 € όπως
Το Λύκειο Κλειτορίας
Το Γυμνάσιο Κλειτορίας
Δημοτικό σχολείο Λυκούριας
Δημοτικό σχολείο ΚαστελίουΔημοτικό σχολείο Δρυμού .
Όποτε χρειάστηκαν μηχανήματα έργου και οχήματα στο δημο κλειτορίας διατέθηκαν χωρίς δευτερη σκέψη
242 ημέρες μηχανήματα της νομαρχίας δούλευαν στην κλειτορία και στα ΔΔ.Επισκευάσαμε επίσης το κτηνιατρείο Κλειτορίας
Αποκαταστήσαμε τους ΧΑΔΑ
Στη θέση βάτα Κρυνοφύτων
Στη θέση σκόλα παγκρατίου
Στη θέση χαλίκι πλανητέρου
Στη θέση βρύση χατζή στα καστριά
Ακόμα και το Παρκιγκ της Κλειτορίας είναι έργο δικό μας
Και όλα αυτά όταν είχα να διαχειριστώ 21 Δήμους δηλαδή 450 πρώην κοινότητες και πλέον των 500 οικισμών
Μπορούν να μας πουν τι έκαναν οι απερχόμενοι ;;;Ορισμένοι που μέχρι την παραμονή της κατάθεσης των ψηφοδελτίων κατηγορούσαν τον απερχόμενο Δημαρχο ως ανύπαρκτο και ότι δεν εριξε το βλέμα του στα μαζέικα ,ότι τα αγνόησε . Ξαφνικά έκαναν οβιδιακή μεταμόρφωση και τωρα διατυμπανίζουν τις προγραμματικές συμφωνίες που υπόγραψαν μαζί του
Και σας ρωτώ φίλες και φίλοι
Μπορείς να συνάψεις προγραμματική συμφωνία με κάποιον που δεν έκανε τίποτα για τον τόπο σου ::;
Μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον που επί σειρά ετών σε αγνοούσε ;;;
Οι πολίτες της Κλειτορίας σημερα δίνουν την απάντηση σε όλους αυτούς ,όπως την έδωσαν τα Καλάβρυτα εχτές, όπως θα την δώσουν όλοι οι πολίτες του δήμου μας την Κυριακή
Φίλες και φίλοι
Η εμπειρία μας στην αυτοδιοίκηση επιβάλει να δουλεύουμε με προγραμματισμό γιατί διαφορετικά δεν θα πετύχουμε τίποτα.
Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σαφές και εξειδικευμένο πλάνο για τις 100 πρώτες ημέρες από την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου τον Σεπτέμβριο γιατί δεν έχουμε περιθώριο να χαθεί ούτε μία μέρα χωρίς να προετοιμάσουμε τις υπηρεσίες και τον Δήμο μας στην διεκδίκηση των αναγκαίων πόρων και δράσεων από την νέα προγραμματική περίοδο το ΣΕΣ 2014-2020
Μαζί με τους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους όλων των χωριών μας, ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τον προγραμματισμό μας Χτίζουμε πάνω στην εμπιστοσύνη και στον αλληλοσεβασμό που έχουμε αναπτύξει αυτά τα χρόνια .
Αλλά πάνω από όλα, συναποφασίζουμε με τους πολίτες τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε ιεραρχώντας ανάγκες και στόχους για την μεγαλύτερη οικονομία πόρων που θα επιτρέψει περισσότερες παρεμβάσεις με μεγαλύτερα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο μέχρι τώρα αναπτυξιακός σχεδιασμός στα Καλάβρυτα έμεινε κυρίως εγκλωβισμένος στον χειμερινό τουρισμό και το χιονοδρομικό που αποτελεί μεν πηγή εσόδων, αλλά για λίγους μήνες και χωρίς σταθερό «χρονοδιάγραμμα» .
Εμείς μιλάμε για «το χτίσιμο της Καλαβρυτινής Ενότητας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη» .
Βάζοντας ως πρώτο στόχο την οικονομική επανεκκίνηση της περιοχής με την παραγωγή πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό ( που είναι τα άμεσα αξιοποιήσιμα δυνατά μας χαρτιά ) .
Αυτό θα γίνει μέσα από ένα τοπικό αναπτυξιακό σύμφωνο που θα περιγράφει
• τους συνεργαζόμενους φορείς, επιχειρηματίες ,εργαζόμενους ,επιστήμονες κλπ
• τα βήματα που θα ακολουθηθούν ,
• τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αξιοποιηθούν ( Ευρωπαϊκά , Εθνικά , Δημοτικά Τραπεζικά και ιδιωτικά )
• συγκεκριμένους παραγωγικούς και εμπορικούς στόχους που θα μετρώνται σε κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια,
• Και τέλος, το σημαντικότερο, τις θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν , κάτι που είναι βασικό ζητούμενο και επιδίωξη.

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε όλες τις δυνατές παραμέτρους που συμβάλουν στην επιτυχία του στόχου μας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων πχ Χιονοδρομικό ,εναλλακτικός- θρησκευτικός τουρισμός, εξάντληση παραγωγικών δυνατοτήτων στον πρωτογενή τομέα κλπ.

Μόνο έτσι τα νοικοκυριά της περιοχής μας θα αποκτήσουν το επιπλέον εισόδημα που τους λείπει . Τότε και μόνο τότε αφού θα υπάρξει οικονομική βιωσιμότητα στα νοικοκυριά θα υπάρξει και οικονομική βιωσιμότητα στον Δήμο μας .
Ο οποίος με την σειρά του θα ενισχύσει το κοινωνικό του πρόσωπο και τις δομές αλληλεγγύης που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο .
Οσοι υπόσχονται γενικά παροχές, με άλλη αιτιολογική βάση, απλώς δεν λένε την αλήθεια.
Τα Καλάβρυτα είναι ένας ευλογημένος τόπος από πλευράς ιστορίας και φυσικού πλούτου. Πολλά από αυτά τα σημεία είναι άγνωστα ακόμα και στους ίδιους τους Καλαβρυτινούς.
Για να μετατρέψουμε αυτή την αδυναμία σε συγκριτικό πλεονέκτημα , έχουμε σχεδιάσει πολλές άλλες δράσεις για την ανάδειξη - αξιοποίηση τόσο της μεγάλης κληρονομιάς των Καλαβρύτων σε όλα τα επίπεδα αλλά και την συνέργεια για την αξιοποίηση- ανάδειξη των ικανοτήτων του μεγαλύτερου πλεονεκτήματός μας που είναι οι άνθρωποι
Είναι οι απανταχού Καλαβρυτινοί, είστε εσείς και τα παιδιά σας που από τώρα και εμπρός πρέπει να αισθανθείτε, να αισθανθούμε ότι υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά και ένα χέρι βοηθείας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας .

Φίλες και φίλοι

Τα Καλάβρυτα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την νεότερη Ελληνική Ιστορία και όπως γνωρίζουν όλοι αυτό έχει πληρωθεί με καταστροφές, αβάσταχτο πόνο αλλά κυρίως με πολύ αίμα .
Δικαιολογώ όσους δεν έχουν βιώσει στο άμεσο περιβάλλον τους όλα αυτά που πλήρωσε η περιοχή μας στο πρόσφατο παρελθόν να έχουν μια «συγκαταβατική» οπτική των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο επίμαχο που αφορά την ηθική πρωτίστως και την υλική , δευτερευόντως, αποκατάσταση των θυμάτων από τους θήτες.
Όμως η άμεση βιωματική μου επιρροή και η οικογενειακή μου διαδρομή , τουλάχιστον από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά, τόσο σε επίπεδο καταβολής αίματος όσο και σε επίπεδο διώξεων από ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν μου επιτρέπουν να στρογγυλεύω την ιστορία και να επιτρέπω στους θήτες να έχουν έστω και την παραμικρή έκπτωση στο σεβασμό τους απέναντι στα θύματα.
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τιμώμενα πρόσωπα στα Καλάβρυτα... Και ο νοών νοείτω.
Αυτό δεν σημάνει πως δεν προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να πάμε μπροστά, πάντα όμως με άσβεστη την μνήμη και την ιστορία ενός ολοκαυτώματος που δεν παραγράφεται ούτε συμψηφίζεται με κανενός είδους υλική παροχή.
Με αυτή την παραδοχή θα προχωρήσουμε βήμα βήμα σε συνεργασία με τις άλλες μαρτυρικές πόλεις και τις ενώσεις θυμάτων, μέχρι να καταφέρουμε την απόλυτη και πλήρη ηθική και υλική μας αποκατάσταση σε όλα τα επίπεδα.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η περιοχή μας αλλά και η χώρα ταλανίζονται από την μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα μεταπολεμικά.
Σε αυτό το περιβάλλον, ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες και φίλοι που συντάσσονται με την ΔΕΚΑ είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εμπόριο ελπίδας και μικροπολιτική προς άγραν ψήφων.
Δεν θα επιστέψω ποτέ ούτε σε εμένα ούτε στους συνεργάτες μου να κατρακυλήσουμε στο επίπεδο της απερχόμενης δημοτικής αρχής που βλέποντας να χάνει το χαλί κάτω από τα πόδια της επιδίδεται σε ρεσιτάλ υποκρισία και υποσχέσεων εκτελώντας επιλεκτικά προσωπικά ρουσφετάκια με τις περίφημες βαρέλες που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της βλαχοπολιτικής αυτών των εκλογών πανελληνίως

Φίλες και φίλοι δώστε ηχηρή απάντηση στην αλαζονεία στην υποσχεσιολογία στους εκβιασμούς και τον εκμαυλισμό συνηδήσεων .
Ο χρόνος τους τελειώνει
Η Κυριακή είναι πολύ κοντά
Η νίκη μας θα είναι πολύ μεγάλη

Φίλες και φίλοι
Θέλω τώρα να σας παρουσιάσω τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει και αφορούν όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου μας και όλους ανεξαιρέτως του συνδημότες μας
Ο Δήμος και ο Δήμαρχος στο πλευρό του δημότη με :• Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν θα είναι πλέον μηχανισμός τυπικής επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων. Θα είναι το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του τόπου, με ουσιαστικό και διεκδικητικό ρόλο και ιδιαίτερα σε θέματα σημαντικά όπως οι αποζημιώσεις κ.λπ.• Στενή και συνεχής συνεργασία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου με τα Τοπικά Συμβούλια τα οποία θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε χωριό και στις αποφάσεις που το αφορούν.
• Συνεχής παρουσία του Δήμου και του Δημάρχου, στο πλευρό του δημότη. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται το Δήμο και τον Δήμαρχο, ως καθημερινό σύμμαχό τους, έχοντας απόλυτη πρόσβαση στις αποφάσεις, στο σχεδιασμό , στην επιλογή και την υλοποίηση των μικρών και μεγάλων έργων .Ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη χωρίς ο πολίτης να έχει καμία υποχρέωση στο Δήμαρχο.
Αυτό σημαίνει αξιοπρέπεια και αυτή είναι η αρχή της πολιτικής μας

Ο Δήμος μας νοικοκυρεμένος και καθαρόςΤο πρόγραμμά μας προβλέπει ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για την καλύτερη αξιοποίηση του Μηχανολογικού εξοπλισμού και του προσωπικού του Δήμου ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Ο Δήμος μας θα πάψει να ζει στο σκοτάδιΜε μεθοδικότητα και σχεδιασμό, εντός του πρώτου έτους της νέας θητείας θα συντηρήσουμε όλο το πλέγμα ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει και θα εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την επέκταση ιεραρχικά τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Η ηλεκτροδότηση θα αποτελέσει το δεύτερο πυλώνα και θα σχεδιαστεί σαφές πλάνο επεκτάσεων ιδιαίτερα όταν αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε είδους (κτηνοτροφία, γεωργία, βιοτεχνίες και βιομηχανίες κ.λπ., επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής κ.λπ.).
Άφθονο και καθαρό νερό για όλουςΗ εξασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των δημοτών και των επισκεπτών σε άφθονο και καθαρό νερό είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αρμοδιότητα του Δήμου και προηγείται οποιασδήποτε άλλης δράσης και προγραμματισμού.
Οι υπάρχουσες υποδομές θα βελτιωθούν, θα εκσυγχρονιστούν και θα λειτουργούν σχεδιάζοντας τις απαραίτητες επεκτάσεις με σοβαρότητα. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην ποιότητα του πόσιμου νερού, την οποία θα εξασφαλίσουμε με συχνή και οργανωμένη παρακολούθηση από ειδικά εργαστήρια.
Παράλληλα, θα αναζητήσουμε νέες πηγές ύδρευσης, ώστε να διασφαλιστούν τα επιθυμητά ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων για να μπορεί να καλλιεργηθεί κάθε εδαφική έκταση εντός και εκτός οικισμού σε όλα τα Χωριά μας
Στον τομέα των αρδευτικών έργων έχουμε μια σοβαρή εμπειρία από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και σχεδιάζουμε την άρδευση με κλειστό κύκλωμα όλων των εκτάσεων που μπορούν να καλλιεργηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα .
Εύκολη μετακίνηση για όλους τους δημότες• Η αναβάθμιση όλων των βασικών συγκοινωνιακών προσβάσεων προς το Δήμο μας μέσω Πούντας –Καλαβρύτων, Πατρών –Καλαβρύτων, «111» από Τρίπολη και από Πάτρα.
• Τακτική συντήρηση όλων των αγροτικών δρόμων, με προτεραιότητα στους δρόμους που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
• Ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων που οδηγούν σε οικισμούς και απομακρυσμένες κατοικίες.
• Αναβάθμιση των συγκοινωνιών για να μπορούν οι δημότες μας να έχουν την καλύτερη συγκοινωνιακή πρόσβαση εντός του Δήμου μας, από και προς αυτόν .
• Άνετη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών.
• Οργάνωση της πολιτικής προστασίας για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων μετά από έντονες χιονοπτώσεις αλλά και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πλέγματος έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
• Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην αναβάθμιση του Οδοντωτού, τόσο για την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση των Καλαβρύτων με το Διακοπτό, όσο και για την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
Κάθε χωριό, τη δική του όμορφη πλατείαΚάθε χωριό θέλουμε να έχει τη δική του όμορφη πλατεία, τη δική του ξεχωριστή εκκλησία. Κάθε οικισμός που ζουν μικρά παιδιά, θέλουμε να έχει τη δική του ασφαλή παιδική χαρά.
Αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας της δημοτικής περιουσίας και των κληροδοτημάτων
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:• Ολοκλήρωση των εκκρεμών κτισμάτων Δημόσιας ή Δημοτικής ιδιοκτησίας, που είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαβρύτων και λειτουργική αξιοποίησή τους για πολιτιστικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες.
• Αξιοποίηση των Κληροδοτημάτων για κοινωφελείς δράσεις και σκοπούς.
• Δημιουργία ενός μηχανισμού χορήγησης υποτροφιών για σπουδές σε Καλαβρυτινόπουλα.
Θέλουμε έναν Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο ευαισθησία και αλληλεγγύηΒασικές μας προτεραιότητες είναι:• Βελτίωση της πρόσβασης των δημοτών μας στις υποδομές υγείας
• Δημιουργία ΤΑΜΕΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας.
• Εύκολη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους για τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ).

Η νεολαία στο επίκεντρο της πολιτικής μαςΒασικό μέλημα του Δήμου οφείλει να είναι η καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με σύγχρονα πρότυπα, διαθέτοντας όλες τις τεχνικές δυνατότητες και καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες.
Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων υπέρ των κατοίκων του Δήμου και των Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής.
Ο Δήμος οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων ανθρώπων, στηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που αφορούν τόσο την μόρφωσή τους, όσο και τη δημιουργία ευκαιριών ψυχαγωγίας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του τόπου μας.
Από τις πρώτες ενέργειές μας θα είναι η προσφορά δωρεάν Wi- Fi μέσω της εγκατάστασης ενός πλέγματος κεραιών (και μέσω των αναλόγων συμβάσεων με τους κατάλληλους παρόχους ) σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου.

Αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό μας πλούτοΕπιλογή μας είναι η στενή συνεργασία και στήριξη των τοπικών Συλλόγων και των Συλλόγων Απόδημων ή Ετεροδημοτών Καλαβρυτινών που έχουν να επιδείξουν πλούσια δραστηριότητα για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Επιπροσθέτως και πέραν της διατήρησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται και σήμερα, σχεδιάζουμε:
• Οργάνωση Πολιτιστικών δρώμενων σε διαρκή βάση όπως
Κινηματογραφική Λέσχη.
Φιλολογική Βραδυά ή Διαλέξεις
Μουσικά γεγονότα και άλλα

Φίλες και φίλοι
Έχουμε εκπονήσει ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την δημιουργία 500 τουλάχιστον νέων θέσεων εργασίας.
Η παράταξή μας έρχεται στον Δήμο για να ξαναβάλει ψηλά τον πήχη, για τον τόπο μας.
Δεν θέλουμε να γίνουμε κάποιοι απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας, αλλά να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα αναγεννήσουν τον τόπο μας, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα κρατήσουν τους νέους στο Δήμο Καλαβρύτων, εξασφαλίζοντάς τους μια άνετη ζωή.
Όπως προ τριακονταετίας το Χιονοδρομικό Κέντρο άλλαξε τη μορφή των Καλαβρύτων, έτσι και σήμερα είναι αναγκαίο να ξεφύγουμε από την μετριότητα και να δημιουργήσουμε έργα που θα αλλάξουν θεαματικά το οικονομικό-αναπτυξιακό πρόσωπο της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή, καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις:
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣΣτο πλευρό των κτηνοτρόφων και των γεωργών
Εκτός από την κτηνοτροφία, αξιοποιώντας τις τοπικές εδαφο-υδρολογικές και μικροκλιματικές συνθήκες που επικρατούν σε επιμέρους περιοχές του Δήμου μας και λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία εποχικότητας για την ζήτηση αγροτικών προϊόντων, μπορούμε να προωθήσουμε λαχανοκομικές καλλιέργειες , που αποφέρουν καλές αποδώσεις στους παραγωγούς, όπως επί παραδείγματι οι καλλιέργειες ιceberg , μπρόκολου, ραντίτσιου, κινέζικου λάχανου κλπ.
Ο Δήμος Καλαβρύτων θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης ενός προγράμματος ενημέρωσης και επιστημονικής υποστήριξης (με γεωπόνους κ.λπ.) των αγροτών της περιοχής μας, με σκοπό την ανάπτυξη αυτών των νέων καλλιεργειών.
Όσον αφορά στην κτηνοτροφία, η στήριξη του Δήμου θα είναι διαρκής προς τους κτηνοτρόφους, σε όλα τα θέματα που τους αφορούν και ειδικώς στο θέμα του μελιταίου πυρετού. Έχουμε την εμπειρία από τις μεγάλες δράσεις που υλοποιήσαμε στην δική μας θητεια στη Νομαρχία.

Καλάβρυτα το πιο αυθεντικό ποιοτικό σήμα στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο
Μεγάλη σημασία στην σημερνή αλυσίδα παραγωγής και πώλησης αγροδιατροφικών προϊόντων έχει η διαδικασία των πιστοποιήσεων και των δικτύων διανομής.
Αυτή η νέα πραγματικότητα με την βοήθεια του Δήμου και των αναπτυξιακών του εργαλείων όπως είναι η Αχαία ΑΕ πρέπει να περάσει και στην οικονομία της περιοχής.
Η Αχαία ΑΕ είναι το δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο του δήμου μας και αυτό θα ξαναγίνει
Το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Δήμος μας σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής είναι η δημιουργία παραγωγικής και εμπορικής ταυτότητας για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
Η λέξη Καλάβρυτα να γίνει σήμα κατατεθέν
Να σημαίνει ποιότητα, αξιοπιστία , ειλικρίνεια και αυθεντική αξία σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής της μεταποίησης ,του τουρισμού και των υπηρεσιών .
Ολοκληρωμένο πλάνο τουριστικής ανάπτυξης
Η ανάπτυξη του Τουρισμού, όπως διαπιστώσαμε και με τη δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πηγή ζωής για την περιοχή μας.
Ευθύνη του Δήμου είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις, που θα ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη, διευρύνοντας την τουριστική περίοδο και αυξάνοντας θεματικά των αριθμό επισκεπτών. Στην κατεύθυνση αυτή καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις που διαμορφώνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας:
• Δημιουργία Θεματικού Πάρκου κατά του Φασισμού. Με το έργο αυτό, επιτελούμε ένα ιστορικό χρέος στη μνήμη των Καλαβρυτινών που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Παράλληλα, αξιοποιούμε την πλούσια ιστορία μας και την αναδεικνύουμε σε όχημα για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Στόχος είναι να φέρουμε στην περιοχή μας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
ΑΥΤΗ η δράση θα είναι ένα βασικό όχημα επισκεψιμότητας της περιοχής και υπο προϋποθέσεις θα μπορέσει να δημιουργήσει τον νέο αναπτυξιακό καταλύτη ( μετά το χιονοδρομικό κέντρο ) που χρειαζόμαστε για τα επόμενα χρόνια .
• Καθορισμός και προβολή ενός Αρχαιολογικού περιπάτου. Ο λεγόμενος «περίπατος του Ηρακλή» ίσως να είναι ο πιο ενδεδειγμένος . Ο Αρχαιολογικός χώρος Τριποτάμων, ο Αρχαίος Κλείτορας, το Κλήμα Παυσανία, οι αρχαιότητες στον ευρύτερο χώρο της Βλασίας, μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία- σημεία αναφοράς, αυτού του περιπάτου, ή κάποιου άλλου ανάλογου.
• Ανάδειξη των παλαιοντολογικών ευρημάτων των Σπηλαίων Λιμνών και οργάνωση της επισκεψιμότητάς τους.
• Εφαρμογή του MasterPlan για το Χιονοδρομικό Κέντρο.
• Αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού στον Λάδωνα και τον Ερύμανθο ( kayak-rafting κλπ).
• Ουσιαστικοποίηση της λειτουργίας του Αγροτουρισμού, όπου στον τουρίστα θα παρουσιάζεται (ή και θα του δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει) κάποιο επιλεγμένο δείγμα αγροτικών δραστηριοτήτων.
• Οργάνωση περιπάτων- ξεναγήσεων πάνω στις διαδρομές που χαράσσουν «Οι Δρόμοι του Νερού». Δηλαδή, χάραξη περιπάτων που διέρχονται από πηγές, χειμάρους, υδρόμυλους, νεροτριβές , λίμνες.
• Οργάνωση του Θεραπευτικού Τουρισμού υψηλής ποιότητας (τα Υδατα της Στυγός, από πλευράς marketing, αξίζουν χρυσάφι) .
Εδώ εννοούμε την δημιουργία απολύτως σύγχρονων ιατρικών κέντρων που ασχολούνται με την πλαστική χειρουργική, την αντιγήρανση, την αποκατάσταση τραυματιών (Γι αυτές τις δραστηριότητες, οι ορεινοί και οι σχετικά απομονωμένοι χώροι είναι ιδιαιτέρως επιθυμητοί ) .
• Ισχυροποίηση των δομών και των οργανωτικών μέσων που στηρίζουν τον Θρησκευτικό Τουρισμό.
• Οργάνωση ορειβατικών διαδρομών σε Ορεινά μονοπάτια.
• Καθιέρωση του Ενιαίου Εισιτηρίου Επισκεπτών (με ένα εισιτήριο έχεις πρόσβαση σε πολλές εκδηλώσεις ή μουσειακούς χώρου . Το μέτρο έχει δοκιμασθεί και έχει πετύχει , εδώ και πολλά χρόνια, σε άλλα σημεία του κόσμου.
Ειδικά για την Δημοτική ενότητα Κλειτοριας επεξεργαζόμαστε τα παρακάτω
- Ανάπλαση του πλατανοδάσους στο Πλανητέρο
Αντίστοιχο φυσικό τοποίο δεν υπάρχει πουθενα στην ελλάδα
- Ο Δήμος θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων όπως κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο ποδοσφαίρου
- Θα προωθήσει την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της Κλειτορίας
- Θα προωθήσει την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του αναδασμού για τις περιοχές Κρινόφυτα, Λυκούρια και Παγκράτι
- Θα εκπονήσει μελέτη για ένταξη στο ΣΕΣ 2014-2020 του έργου ανάπλασης της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου στού Φίλια
- Θα ολοκληρώσουμε την επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου στην κλειτορία
- Θα εκπονήσουμε μελέτη για την δημιουργία γηροκομείου στο ημιτελές κτήριο των καστριών
- Η δημιουργία αποχέτευσης και δικτύου ύδρευσης στην Λυκούρια είναι προτεραιότητα
- Όπως και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας εδώ στα Μαζέικα
- Επίσης η ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Πλανητέρο –διάσελο κυνηγού – Λίμνη δόξα σε συνεργασία με το Δήμο Κιάτου και την Δ Ενότητα Φενεού

Φίλες και φίλοι
Ίσως κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι υποσχόμαστε πολλά.
Απαντάμε: καταθέτουμε ιδέες και προτάσεις για τα αυτονόητα, για αυτά που χρειάζεται και δικαιούται ο τόπος μας.
Και έχουμε αποδείξει ότι δεν μένουμε στα λόγια.
Για την αποτελεσματικότητά μας, μιλάει το έργο μας....
Εχουμε προκαλέσει τον απερχόμενο Δήμαρχο , να καταθέσει το δικό του έργο αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση, ούτε θα πάρουμε.
Γιατί για να αναγνωρίσεις το έργο και την προσφορά του αντιπάλου σου πρέπει να έχεις σθένος και μεγάλη Καλαβρυτινή καρδιά που δεν την έχουν .
Όπως δεν έχουν και έργο, δεν έχουν όραμα....
Ο απερχόμενος Δήμαρχος στις προεκλογικές του ομιλίες συνεχίζει να εκτρέπεται ακολουθώντας ένα πρωτοφανές παραλήρημα ύβρεων και λασπολογίας κατά πάντων. Αντιλαμβανόμενος ότι όλο και περισσότεροι συνδημότες μας του γυρίζουν την πλάτη έχει περάσει τώρα στο επόμενο στάδιο, εκλιπαρώντας για την επανεκλογή του.
Αποφεύγοντας να μιλήσει για το ανύπαρκτο έργο του και το ανύπαρκτο οραμά αναφέρεται στο μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί « Γιατί ο κ Κατσικόπουλος θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Καλαβρύτων;» είναι το μοναδικό και εμμονικό του ερώτημα συνοδευόμενο από μια διαρκή παράκληση «βοηθήστε με να ξαναεκλεγώ Δήμαρχος»!!!!. Κατανοούν οι πάντες γιατί φοβάται τόσο πολύ !! ο χρόνος του στο Δήμο τελειώνει !Αν το μοναδικό κριτήριο για να επιλέξουν οι Καλαβρυτινοί είναι τι θα κάνει ο απερχόμενος Δήμαρχος αν δεν επανεκλεγεί, τότε τον διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε μεγαλόψυχοι την επόμενη μέρα .

Φίλες και φιλοι
Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί, δεν υποσχόμαστε ότι από τη μια μέρα στην άλλη, θα αλλάξει η όψη του Δήμου Καλαβρύτων.
Όμως, έχουμε ιδέες και προτάσεις, διαθέτουμε εμπειρία, ξέρουμε τον τρόπο να σχεδιάσουμε μεγάλα έργα, να εξασφαλίσουμε υψηλές χρηματοδοτήσεις και να υλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις που προτείνουμε.
Το μήνυμα είναι αυτό που λέμε όλοι καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας:
• Συστράτευση ,• Συμπόρευση των απανταχού Καλαβρυτινών χωρίς διαχωριστικές γραμμές ,• χωρίς εσωστρέφεια ,• μακριά από την μικροπολιτική και τα μικροσυμφέροντα,
• με διαφάνεια
• με συναπόφαση
• και με πολύ όρεξη για δουλειά.

Φίλες και φίλοι

Τα Καλάβρυτα για εμάς είναι ένας ενιαίος γεωγραφικός και κοινωνικός χώρος και μπορούν να εξελιχθούν σε
• πρότυπο ανάπτυξης ,• έμπνευσης ,
• συλλογικής λειτουργίας και αλληλεγγύης .
Το απαιτεί η εποχή και το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι ...
Οι δικοί μας άνθρωποι...οι συντοπίτες μας, που μας ενώνουν οι ίδιες μνήμες, η ίδια αγάπη, η ίδια αγωνία για τα Καλάβρυτα....
Αυτό θα επιδιώξουμε και σε αυτή την πορεία δεν θέλουμε να απουσιάζει κανείς .
Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει
Με σχέδιο
Με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά
Με ειλικρίνεια
Και πάνω από όλα με αξιοπρέπειαΤην Κυριακή 18 Μαίου ο Δήμος Καλαβρύτων αλλάζει σελίδα
Το χρειάζεται ο τόπος μας
Το θέλουν ο Καλαβρυτινοί
Ολοι μαζί για την μεγάλη νίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Δ.Ε.ΚΑ"

1 σχόλιο

  1. κ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΕ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ 37 ΧΡΟΝΩΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ- ΜΕΓΑΛ/ΝΗ ΣΤΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ........ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ...... ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ
    ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ..... ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΜΙΛΙΑ
    ΣΟΥ. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ...ΜΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ..... ΤΟΣΑ ΕΣΠΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΜΗΔΕΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ πλατανοδάσος στο Πλανητέρο ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ? ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ? ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΞ/ΧΟΙ ΣΤΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ "ρεσιτάλ" ? ΚΡΙΜΑ.... ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ .............ΔΕΝ
    ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΝ 10/2014 ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΜΟ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ..... ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ/Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.