HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αθ. Ι Ζησιμόπουλος: Ο τόπος μας αξίζει καλύτερης τύχης

Έχοντας σαν παράταξη τον στόχο της αλλαγής στο Δήμο και προσβλέποντας σε μια διοίκηση σύγχρονη, που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες και ...

Έχοντας σαν παράταξη τον στόχο της αλλαγής στο Δήμο και προσβλέποντας σε μια διοίκηση σύγχρονη, που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες και τις ανάγκες του καιρού μας, θέλω να σταθώ σημειολογικά σε κάποιες προσωπικές θέσεις-απόψεις για το Δήμο μας.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)
1. Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας – κτηνοτροφία και γεωργία – σε συνάρτηση με τη λειτουργία των τυροκομικών εργοστασίων.
Ο Δήμος πρέπει να είναι πάντα παρών, να βοηθάει και να συμπαρίσταται σε θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό, τις δημόσιες σχέσεις, την προώθηση των προϊόντων, την αξιοποίηση των ακαλλιέργητων εκτάσεων – κάμπος Σκεπαστού – κ.λπ..
2. Να ενισχυθούν και να προωθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αφορούν κυρίως παραδοσιακά βιολογικά προϊόντα, ζυμαρικά, μέλι, βότανα, γλυκά του κουταλιού κ.α.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο τουρισμός της περιοχής να οργανωθεί σε ενιαίο φορέα, που θα περιλαμβάνει το φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, τα Μοναστήρια, το Χιονοδρομικό, τα Σπήλαια Λιμνών, τις πηγές Πλανητέρου, το κανόε καγιάκ της Δάφνης, το δάσος της Κάνισκας, έτσι που η ανάπτυξη να γίνεται συντονισμένα και η μία δραστηριότητα να έρχεται και να ενισχύει την άλλη.
Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του Θεραπευτικού τουρισμού, στον Αθλητισμό και ιδιαίτερα στον προπονητικό Αθλητισμό.
Να ενισχυθεί το κομμάτι που αφορά τον Πολιτισμό, ξεκινώντας από την Φιλαρμονική του Δήμου, το Θεατρικό εργαστήρι, τα Χορευτικά συγκροτήματα και όσες λαϊκές παραδόσεις υπάρχουν.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σε στενή σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής βρίσκονται και τα έργα που αφορούν την ποιότητα ζωής όπως : κεντρικοί δρόμοι και πλατείες, επαρχιακοί δρόμοι, αγροτικοί δρόμοι, τουριστικά μονοπάτια, πηγές. Πολεοδομική-Συγκοινωνιακή ανασυγκρότηση της πόλης των Καλαβρύτων, με καινούριους δρόμους, πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, χώροι στάθμευσης, σηματοδότηση κ.λ.π.
Με την ποιότητα ζωής συνδέεται στενά η αποκομιδή και η διευθέτηση των σκουπιδιών, ο «πονεμένος» Βιολογικός καθαρισμός της πόλης των Καλαβρύτων. Έργο τεράστιας σημασίας, που έχει παραμεληθεί κατάφορα από τις μέχρι τώρα δημοτικές αρχές. Το φοβερό δε είναι ότι ο κ. Λαζουράς παρουσιάζει το έργο τελειωμένο στις ομιλίες του. Αυτό που έγινε είναι το πρώτο μέρος που αφορά το δίκτυο αποχέτευσης, που αποτελεί ένα έργο αμφίβολης ποιότητας κατασκευής, που ήλθε να καταστρέψει όλους τους δρόμους των Καλαβρύτων. Δεν έχει γίνει σε κανένα σημείο αποκατάσταση των δρόμων, όπως θα έπρεπε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας από το Δήμο σε στενή συνεργασία με τους πολίτες, για την αποκατάσταση των καταργημένων υπηρεσιών που αφορούν το ΙΚΑ, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Εφορία.
Ιδιαίτερη φροντίδα και ενίσχυση από το Δήμο των ανέργων της περιοχής μας και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης των Καλαβρύτων.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εκσυγχρονισμός της Διοίκησης του Δήμου , έτσι που να γίνει παραγωγική και να εξυπηρετεί άμεσα όλες τις ανάγκες των πολιτών.
Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ενιαία με όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, με ισομερισμό στα έργα, τα οικονομικά, τις παροχές κ.λ.π.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Θα πρέπει να λυθεί οριστικά το θέμα της ύδρευσης της πόλης των Καλαβρύτων. Η σύνδεση με το νερό του Βραχνιού είναι η καλύτερη λύση. Αυτό και όσο αφορά την ποιότητα του νερού και σαν οικονομικότερη λύση.
2. Ανάπλαση του μνημείου της Εκτέλεσης και τοποθέτηση σε εμφανές σημείο των σταυρών με τα ονόματα των εκτελεσθέντων.
3. Αξιοποίηση από τον Δήμο όλου του ζωντανού δυναμικού της περιοχής μας. Στενή συνεργασία του Δήμου με τους φορείς της περιοχής μας, συλλόγους, σωματεία, ενώσεις κ.λ.π. και ειδική χρέωση τους σε Αντιδημαρχία.
4. Με την ανάληψη της καινούριας Δημοτικής αρχής, πρέπει να γίνει πλήρης και σε όλα τα επίπεδα διαχειριστικός έλεγχος των πεπραγμένων του Δήμου. Αυτό, σαν βασική υποχρέωση και όχι στη λογική της αντιδικίας.
Ξεκινώντας από πραγματική αγάπη για τον τόπο μας και στη λογική μόνο της προσφοράς, πιστεύουμε στην υποστήριξη σας και την επιτυχία μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ
Αθανάσιος Ι Ζησιμόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.