HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου ο Δημ. Κατσικόπουλος - Την Δευτέρα στην Αθήνα

Τις τοπικές κοινότητες Αροανίας, Αγριδίου, Δεσινού, Δροβολοβού, Καμενιάνων, Σειρών και Πάους επισκέφθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου, ο υ...


Τις τοπικές κοινότητες Αροανίας, Αγριδίου, Δεσινού, Δροβολοβού, Καμενιάνων, Σειρών και Πάους επισκέφθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου, ο υποψήφιος Δημάρχος κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους στα πλαίσια των περιοδειών του σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Το Σάββατο 10 Μαΐου βρέθηκε στους Κραστικούς, Λαγοβούνι, Κάνδαλο και Πριόλιθο ενώ το βράδυ της ίδια μέρας μίλησε σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία των Τριποτάπων
Σήμερα 11 Μαΐου θα βρεθέι στα χωριά Σκοτάνη, Αμυγδαλιά, Πεύκο, Χόβολη και Νάσια, ενω το βράδυ 9:00 θα μιλήσει στην κεντρική Πλατεία της Δάφνης

Στην ομιλία του στα Τριπόταμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόνισε οτι: 
"...Ηδη επεξεργαζόμαστε ένα σαφές και εξειδικευμένο πλάνο για τις 100 πρώτες ημέρες από την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου τον Σεπτέμβριο γιατί δεν έχουμε περιθώριο να χαθεί ούτε μία μέρα χωρίς να προετοιμάσουμε τις υπηρεσίες και τον Δήμο μας στην διεκδίκηση των αναγκαίων πόρων και δράσεων από την νέα προγραμματική περίοδο το ΣΕΣ 2014-2020
Μαζί με τους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους όλων των χωριών μας, ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τον προγραμματισμό μας Χτίζουμε πάνω στην εμπιστοσύνη και στον αλληλοσεβασμό που έχουμε αναπτύξει αυτά τα χρόνια . Αλλά πάνω από όλα, συναποφασίζουμε με τους πολίτες τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε ιεραρχώντας ανάγκες και στόχους για την μεγαλύτερη οικονομία πόρων που θα επιτρέψει περισσότερες παρεμβάσεις με μεγαλύτερα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο μέχρι τώρα αναπτυξιακός σχεδιασμός στα Καλάβρυτα έμεινε κυρίως εγκλωβισμένος στον χειμερινό τουρισμό και το χιονοδρομικό που αποτελεί μεν πηγή εσόδων ,αλλά για λίγους μήνες και χωρίς σταθερό «χρονοδιάγραμμα» . 
Εμείς μιλάμε για «το χτίσιμο της Καλαβρυτινής Ενότητας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη» .
Βάζοντας ως πρώτο στόχο την οικονομική επανεκκίνηση της περιοχής με την παραγωγή και διάθεση-,στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος-, αγοραστών , τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων με έμφαση τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον τουρισμό ( που είναι τα άμεσα αξιοποιήσιμα δυνατά μας χαρτιά ) .
Αυτό θα γίνει μέσα από ένα τοπικό αναπτυξιακό σύμφωνο που θα περιγράφει
• τους συνεργαζόμενους φορείς, επιχειρηματίες ,εργαζόμενους ,επιστήμονες κλπ
• τα βήματα που θα ακολουθηθούν ,
• τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αξιοποιηθούν ( Ευρωπαϊκά , Εθνικά , Δημοτικά Τραπεζικά και ιδιωτικά ) 
• συγκεκριμένους παραγωγικούς και εμπορικούς στόχους που θα μετρώνται σε κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια ,
• Και τέλος, το σημαντικότερο, τις θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν , κάτι που είναι βασικό ζητούμενο και επιδίωξη. 
Σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε όλες τις δυνατές παραμέτρους που συμβάλουν στην επιτυχία του στόχου μας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων πχ Χιονοδρομικό ,εναλλακτικός- θρησκευτικός τουρισμός ,εξάντληση παραγωγικών δυνατοτήτων στον πρωτογενή τομέα κλπ. 
Μόνο έτσι τα νοικοκυριά της περιοχής μας θα αποκτήσουν το επιπλέον εισόδημα που τους λείπει . Τότε και μόνο τότε αφού θα υπάρξει οικονομική βιωσιμότητα στα νοικοκυριά θα υπάρξει και οικονομική βιωσιμότητα στον Δήμο μας .
Ο οποίος με την σειρά του θα ενισχύσει το κοινωνικό του πρόσωπο και τις δομές αλληλεγγύης που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο . Οσοι υπόσχονται γενικά παροχές, με άλλη αιτιολογική βάση, απλώς δεν λένε την αλήθεια .
Τα Καλάβρυτα είναι ένας ευλογημένος τόπος από πλευράς ιστορίας και φυσικού πλούτου. Πολλά από αυτά τα σημεία είναι άγνωστα ακόμα και στους ίδιους τους Καλαβρυτινούς. 
Για να μετατρέψουμε αυτή την αδυναμία σε συγκριτικό πλεονέκτημα , έχουμε σχεδιάσει πολλές άλλες δράσεις για την ανάδειξη - αξιοποίηση τόσο της μεγάλης κληρονομιάς των Καλαβρύτων σε όλα τα επίπεδα αλλά και την συνέργεια για την αξιοποίηση- ανάδειξη των ικανοτήτων του μεγαλύτερου πλεονεκτήματός μας που είναι οι άνθρωποι 
Είναι οι απανταχού Καλαβρυτινοί, είστε εσείς και τα παιδιά σας που από τώρα και εμπρός πρέπει να αισθανθείτε, να αισθανθούμε ότι υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά και ένα χέρι βοηθείας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας .

(Το πρόγραμμα περιοδειών αναλυτικά ΕΔΩ

Την Δευτέρα 12 Μαΐου στην Αθήνα 
Την Δευτέρα 12/5/2014 και ωρα 7:00μμ στο ξενοδοχείο STANLEY (πλατεία Καραΐσκάκη) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Δημοκρατικής Ενότητας Καλαβρύτων (Δ.Ε.ΚΑ) οπού θα μιλήσει για τις προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής παράταξης ο υποψήφιος Δήμαρχος  Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.