HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ. Φράγκου : «Αγώνας μέχρι τέλους για τις Γερμανικές αποζημιώσεις»

Η Καλαβρυτινή υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνα Φράγκου, κατάγεται από μία μαρτυρική περιοχή που υπέφερε τα ...

Η Καλαβρυτινή υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνα Φράγκου, κατάγεται από μία μαρτυρική περιοχή που υπέφερε τα δεινά των Ούνων του Χίτλερ και διακατέχεται από την ανάλογη πατριωτική ευαισθησία. Αναφερόμενη στο μείζον θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, που θα αποτελέσει και πρωταρχικό της στόχο στην περίπτωση που εκλεγεί και εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζει τα εξής : «Στο μείζον θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής αδικίας. Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ αναγνώρισε τα φοβερά δεινά που υπέστη ο Ελληνικός Λαός από τη δολοφονική και καταστροφική δράση των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής και ζήτησε συγγνώμη, εντούτοις η Γερμανική Κυβέρνηση δεν έχει, αναθεωρήσει την αδιάλλακτη στάση της, αποφεύγοντας προκλητικά να προχωρήσει στην έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας των Ελλήνων, όπως και θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο όνομα της δικαιοσύνης απαιτούμε, όλοι οι Έλληνες, την καταβολή των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του Ελληνικού Λαού, καθώς και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, αλλά και των λεηλατημένων και κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας».
Και συνεχίζει : «Θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να θέσουν, χωρίς καθυστέρηση, με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το ζήτημα σε διμερές επίπεδο στη Γερμανική Κυβέρνηση. Θα πρέπει η Γερμανική Κυβέρνηση να αναλογιστεί την ευθύνη της και να προχωρήσει με θάρρος στην αναζήτηση μιας δίκαιης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα απαντά στο ανεκπλήρωτο χρέος της απέναντι στην Ελλάδα και την ιστορική μνήμη. Άλλωστε και το Διεθνές Δικαστηρίο της Χάγης αναγνωρίζει ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων των θυμάτων υφίσταται και πρέπει να επιλυθεί με διακρατικές διαπραγματεύσεις και διαδικασίες. Δεν θα πρέπει ποτέ να παραιτηθούμε από τις ιερές αυτές διεκδικήσεις των θυμάτων αδελφών μας και του Ελληνικού Λαού, που είναι καταγεγραμμένες με πύρινα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας και όσο καθυστερεί η ικανοποίησή τους θα χαλυβδώνουν τον αγώνα μας για τη δικαίωση των νεκρών συμπατριωτών μας. Καλάβρυτα, Βιάννος, Δίστομο, Κομμένο και πολλές άλλες ελληνικές μαρτυρικές πόλεις, που οι πληθυσμοί τους σφαγιάστηκαν από τα στρατεύματα του Χίτλερ, θα πρέπει στο εγγύς μέλλον να δικαιωθούν. Έχουμε όλοι μας την ιερή ευθύνη να συνεχίσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα αυτόν τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι να επιτύχουμε το δύσκολο, αλλά εφικτό, στόχο της δικαίωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.