HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Παπακανέλλος: Οφειλόμενες απαντήσεις στο κ......«Πρωτεργάτη»

Με μεγάλη μου έκπληξη και πολλά ερωτηματικά διάβασα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γεωργίου Γκλαβά με το ψηφοδέλτιο του κ. Λαζουρά...

Με μεγάλη μου έκπληξη και πολλά ερωτηματικά διάβασα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γεωργίου Γκλαβά με το ψηφοδέλτιο του κ. Λαζουρά τη στιγμή που μάλιστα δεν είχε στεγνώσει το μελάνι των κατηγοριών του εν λόγω κυρίου προς το Δήμαρχο, με άρθρα, αποκαλύψεις και καταγγελίες. Η έκπληξη μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν στην προσπάθειά του να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε πρόσφατη ανακοίνωσή του καταφέρθηκε εναντίον μου, αλόγιστα και ακατανόητα.
Για να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκαθαρίζω ευθείς εξ’ αρχής ότι ουδεμία ανάμιξη ή σχέση έχω με τα δημοσιεύματα που αφορούν τον κ. Γκλαβά Γεώργιο. Με την ευκαιρία όμως που μου δίνει, αφού καταφέρεται προσωπικά εναντίον μου αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω, όσο μπορώ περιληπτικά αλλά βάζοντας τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση για να μαθαίνει και να κρίνει ο κόσμος.
Δεν ξέρω από πού ορμώμενος ο κ. Γκλαβάς, υποθέτει ότι πίσω από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είμαι εγώ, ένα όμως είναι σίγουρο, οτι όταν κάποιος έχει άδικο ή δεν έχει επιχειρήματα ή δεν έχει κάτι μεμπτό να προσάψει στον άλλο τότε καταφεύγει σε γενικόλογα, αοριστολογίες, ψεύδη, φήμες, ύβρεις, χυδαιολογίες, χαρακτηρισμούς, φωνασκίες κ.λ.π.
Να τον χαίρεται λοιπόν ο αρχηγός της παράταξής του – τον oποίο μέχρι προχθές κατηγορούσε – και αν ποτέ, παρ’ ελπίδα, εκλεγούν να μην παραλείψει να τον κάνει Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Κατά Τόπον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας γιατί μπορεί ο κ. Οικονόμου Παναγιώτης να χρειάζεται και το άλλο μισό Δημαρχείο του τέως Δήμου Κλειτορίας. Ή μήπως κάνω λάθος και δεν ήταν εκείνος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου όταν ο κ. Οικονόμου ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ το μισό Δημαρχείο για οφειλή του Δήμου προς αυτόν περίπου Τεσσάρων Εκατομμυρίων Δραχμών (4.000.000 δρχ.). Άκουσον – άκουσον για μόλις 4.000.000 δρχ. το πήρε ο κ. Οικονόμου το Δημαρχείο. Και αν δεν απατώμαι, το συγκεκριμένο διάστημα, επειδή απουσίαζε ο Δήμαρχος για ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Κλειτορίας, ήταν ο κ. Γκλαβάς που αναπλήρωνε τον Δήμαρχο. Ένα καπέλο ανάποδα να έπαιρνε και να έβγαινε μια γύρα στην αγορά θα μάζευε 4.000.000 δρχ. και ακόμα περισσότερα, δανεικά να σώσει το Δημαρχείο από την κατάσχεση. Αλλά γιατί να πέσει τόσο χαμηλά ο «Πρωτεργάτης Αξιοποίησης του Σπηλαίου», ο μεγάλος αυτός οικονομολόγος που δεν ασχολείται με μικροποσά και ευτελή θέματα όπως το κτίριο του Δήμου.
Έτσι δεν είναι Δόκτωρ; Ήσουν και εσύ οικονομολόγος!!! αλλά ήταν και ο συνεργάτης σου «Φον Γκλάβας» !!!
Και μιας και αναφερόμαστε σε αλήθειες που πονάνε, μου αρέσει πολύ η καρτούλα με την ένδειξη «Πρωτεργάτης Αξιοποίησης του Σπηλαίου». Ως γνωστόν η λέξη «Πρωτεργάτης» είναι σύνθετη λέξη από το «Πρώτος» και το «Εργάτης». Μόνο που ο εν λόγω κύριος πρώτος ήθελε να είναι πάντα, εργάτης όμως ούτε ήθελε να είναι ούτε υπήρξε ποτέ. Είναι σε όλους γνωστό ότι άλλοι τον κουβαλήσανε στη πλάτη τους τόσα χρόνια και τον έκαναν πρωτεργάτη. Άλλοι έτρεχαν, έκαναν έξοδα, αγωνίζονταν, στερούνταν κ.λ.π., κυρίως δικοί του άνθρωποι, συγγενείς του, αφανείς ήρωες που πραγματικά τους απασχολούσε το καλό του τόπου τους, αλλά εκείνος είχε τη χάρη και τη δόξα. Με άλλων τις πλάτες και τον ιδρώτα έγινε «Πρωτεργάτης».
Έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος «Πρωτεργάτης» δεν έχει προσφέρει και πολλά πράγματα ανιδιοτελώς. Όπως όταν το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο του έκανε την τιμή να τον διορίσει Πρόεδρο στην Επιχείρηση του Σπηλαίου από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε ήταν να καθορίσει τις αμοιβές του. Ζήτησε μάλιστα και ποσοστό από τα κέρδη του Σπηλαίου, πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε αποδεκτό από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Φρόντισε επίσης όσο ήταν «Πρωτεργάτης» να γίνει και συγγραφέας με χρήματα που προέρχονταν από χρηματοδότηση του ΕΟΤ προς το Σπήλαιο. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Έτσι γίνομαι και εγώ και «Συγγραφέας» και «Πρωτεργάτης» και «Αστροναύτης» ακόμα …..
Ο συγκεκριμένος «Πρωτεργάτης» ήταν αυτός που, σύμφωνα με καταγγελίες των χωριανών του, ωρυόταν και προσπαθούσε να πείσει την τότε Διοίκηση του Σπηλαίου, ακριβώς πριν γίνει η πρώτη συνένωση των Δήμων και Κοινοτήτων (Καποδίστριας): «Χρεώστε την Επιχείρηση να έρθουν οι Γαϊδουρομαζαίοι να τη βρουν χρεωμένη …». Ξεκάθαρο δείγμα της αγάπης του για την Επιχείρηση του Σπηλαίου και για τον τόπο που μεγάλωσε και δήθεν ενδιαφέρεται. Ξεκάθαρο δείγμα σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονταν και εργάζονται σε αυτή για τους οποίους κόπτεται. Ξεκάθαρο δείγμα ενδιαφέροντος και θέλησης για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής την οποία τώρα φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει και πάλι από τη θέση του αιρετού για να συνεχίσει το έργο του (Βλέπε κατάσχεση Δημαρχείου). Ποιος ξέρει;;; Ίσως με την παρότρυνση αυτή προς την Διοίκηση να ήθελε να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μέτρο σύγκρισης με το έργο το δικό του. Έτσι αναδεικνύονται κάποιοι «Πρωτεργάτες» καταστρέφοντας και συκοφαντώντας οποιαδήποτε άλλη θετική προσπάθεια γίνεται. Ευτυχώς για τον τόπο οι τότε αλλά και οι μελλοντικές Διοικήσεις δεν υιοθέτησαν την άποψή του και όχι μόνο δεν χρέωσαν την Επιχείρηση αλλά την ανέπτυξαν κιόλας όπως όλοι γνωρίζουν, για να μπορεί ο ίδιος σήμερα να επαίρεται ότι είναι κερδοφόρα – όχι χάρη σ’ αυτόν όμως, όπως επίσης όλοι ξέρουν.
Και αφού έπαψε να είναι «Πρωτεργάτης» πήγε και μάρτυρας κατά της Επιχείρησης του Σπηλαίου, σε δικαστήριο επί αγωγής – αξίωσης άλλου «Πρωτεργάτη» περί δήθεν πνευματικών δικαιωμάτων του από διαφημιστικό υλικό του Σπηλαίου. Αγωγή που όμως απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη. Ποιος ξέρει;;; Ίσως ο «Πρωτεργάτης» κ. Γκλαβάς να ευελπιστούσε ότι θα ερχόταν και η σειρά του να αξιώσει και εκείνος πνευματικά δικαιώματα, ενδεχομένως (υπόθεση κάνουμε τώρα).
Και τώρα ο «Πρωτεργάτης» υπόσχεται στο καφενείο του χωριού του και καλεί τους νέους και τις νέες να ετοιμαστούν να πιάσουν δουλειά στο Ξενοδοχείο που θα φτιάξει ευθύς αμέσως μόλις εκλεγεί. Δεν κατάφερε να σώσει το Δημαρχείο για μόλις 4.000.000 δρχ. (περίπου 12.000 €) θα φτιάξει τώρα το Ξενοδοχείο που απαιτεί πλέον του 1.500.000 € (περίπου 510.000.000 δρχ.) και εν μέσω κρίσης; ΜΠΡΑΒΟ!!! ο μεγάλος αυτός οικονομολόγος με τα πολλά πτυχία. Γι’ αυτό πιθανότατα τον διάλεξε και ο κ. Λαζουράς.
Τι υπονοεί ο «Πρωτεργάτης»; Ότι ο αδελφός του κ. Αντώνης Γκλαβάς, ο οποίος τουλάχιστον σε εμένα προσωπικά είναι αξιοσέβαστος και τον εκτιμώ βαθύτατα – όσο και να καταφέρεται τελευταία εναντίον μου – γιατί ξέρω ότι είναι έντιμος, αξιοπρεπής και εργατικός άνθρωπος – «Εργάτης» πραγματικός χωρίς το «Πρώτος». Τι υπονοεί λοιπόν ο «Πρωτεργάτης»; Ότι ο αδελφός του που ήταν κοινοτάρχης όταν η τότε κοινότητα Καστριών έκανε την αξιοποίηση του Σπηλαίου και είναι τώρα εκλεγμένος Εκπρόσωπος του χωριού και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης είναι ανίκανος; Ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία ο «Πρωτεργάτης» να τονίζει και να αφήνει να εννοηθεί ότι ο αδελφός του είναι αυτός που δεν ξέρει και ότι οι άλλοι τον κατευθύνουν και τον βάζουν να υπογράψει κ.λπ. (Λαζουράς κ.λπ.), τόσο εκτίμηση του έχει. Ο κόσμος όμως και κρίση και άποψη έχει και ξέρει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Ή μήπως υπονοεί ο «Πρωτεργάτης» ότι, ο αρχηγός της παράταξής του και τωρινός Δήμαρχος, είναι ανίκανος που δεν κατάφερε μέχρι τώρα να φτιάξει το Ξενοδοχείο;
Αυτοί οι άνθρωποι είναι που θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο.
Αυτοί είναι οι νέοι άνθρωποι που θα φέρουν το καινούργιο.
Εμπιστευτείτε τους. Εμπιστευτείτε σε αυτούς το μέλλον σας και το μέλλον του τόπου. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ....

Γεώργιος Παπακανέλλος
τ. Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων 
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 
Εκλογικής Περιφέρειας Κλειτορίας
συνδυασμού "Δ.Ε.ΚΑ" Δ.Κατσικόπουλου

Υ.Γ. Δικό σας δεν είναι αυτό το απόσπασμα άρθρου κ Γκλαβά τον Ιανουάριο που μας πέρασε; 
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, μόλις προχθές (δείτε την απόφαση 17-11-11-2013 του Δ/Σ της Δημοτικής επιχείρησης σπηλαίων λιμνών) – κρίμα κύριε Δήμαρχε - να αποφασίσουν την εκταμίευση, από τα αποθεματικά της Επιχείρησης Σπηλαίου Καστριών, ποσό 75.000€, περίπου, για εξόφληση δανείου, από χρέη της πρώην ΔΕΠΑΠΟΖ Καλαβρύτων! Η δεύτερη συγχωνεύτηκε, ως γνωστόν με την Επιχείρηση Σπηλαίου Καστριών, προφανώς, για να επενδύει τα Χρήματα που παράγονται στα ″άμοιρα″ Καστριά, σε δημόσιες σχέσεις που αφορούν τα Καλάβρυτα!!! Εκεί δηλαδή που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!
Υ.Γ2 Όσο για τα "ερπετά" επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου με την δέσμευση οτι η όποια αποζημίωση θα διατεθεί για την εξαγορά του Δημαρχείου που χάθηκε....... 


2 σχόλια

  1. ΤΑ ΕΡΠΤΕΤΑ ΤΟΥΣ ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .....ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΚΑΝΕΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ...ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ???? ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟ ,ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ,ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.