HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προτάσεις του υπ.Δημοτικού Συμβούλου Αθ. Γιαννακόπουλου

Οι προτάσεις μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καστελλιωτών «ο Άγιος Γεώργιος» προς το Δήμο Καλαβρύτων, προκειμένου να ενταχθο...

Οι προτάσεις μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καστελλιωτών «ο Άγιος Γεώργιος» προς το Δήμο Καλαβρύτων, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου μας (υποβλήθηκαν 15/10/2013).

-Επέκταση του οδοντωτού σιδηροδρόμου, από Καλάβρυτα - Σπήλαια των Λιμνών-Πλανήτερο - Κλειτορία - Κρινόφυτα - Λυκούρια - Παγκράτι - 111 - Δάφνη - Τριπόταμα.
(Για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη όλου του Δήμου, από την τουριστική σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες).

-Καθημερινό δρομολόγιο λεωφορείου με ακολουθούμενη διαδρομή, Καλάβρυτα - Σπήλαια των Λιμνών - Πλανήτερο - Κλειτορία - Κρινόφυτα - Λυκούρια - Παγκράτι - 111 - Δάφνη - Τριπόταμα, και επιστροφή από Ανάσταση - Πριόλιθο - Καλάβρυτα, το οποίο θα μεταφέρει επισκέπτες καθώς και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να εξυπηρετούν ευκολότερα τις ανάγκες τους. Εκ περιτροπής το δρομολόγιο μπορεί να ακολουθείται και αντιστρόφως.
(Ανάπτυξη και σύνδεση τουριστικής ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες - Ενδυνάμωση κοινωνικών δομών).

-Καθημερινά δρομολόγια με μικρά οχήματα μεταφοράς προσωπικού (τύπου van), προκειμένου να μεταφέρονται στα Γυμνάσια και Λύκεια και να επιστρέφουν στα χωριά τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν σε αυτά. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς και όσων κατοίκων επιθυμούν να μεταβούν στα κεφαλοχώρια, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα, περίθαλψη κ.λ.π.

-Αξιοποίηση των ιδρυμάτων του Δήμου Καλαβρύτων, που έχουν την κατάλληλη υποδομή, για να χρησιμοποιηθούν ως παιδικές κατασκηνώσεις, και άλλου είδους φιλοξενία (τρίτη ηλικία, μέλη Συλλόγων και Ενώσεων εσωτερικού και εξωτερικού) κατά τους θερινούς μήνες, για διαφήμιση και οικονομικό όφελος της περιοχής από τις καταναλωτικές τους ανάγκες.

-Ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων (διαφήμιση ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων και χώρων, φυσικού κάλλους, τοπικών προϊόντων – τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης – καλλωπισμός εισόδων και εξόδων περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, .όπως δενδροφυτεύσεις κατά μήκος αυτών – τοποθέτηση πλαισίων που θα γίνεται σύντομη αναφορά στο ιστορικό του χώρου, καλλωπισμός – κατάλληλος φωτισμός).

-Ανασκαφές και ανάδειξη ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων, που δεν έχουν μέχρι σήμερα γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

-Επισκευές όλων των μνημείων που έχουν υποστεί φθορές και κινδυνεύουν να αλλοιωθούν ή και να καταστραφούν.

-Στήριξη αγροτικού τομέα:
• Διανοίξεις και επισκευή αγροτικών δρόμων, για την καλύτερη πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους.
• Ηλεκτροδότηση και ύδρευση αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων.
• Αναδασμούς και κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών συστημάτων.
• Σεμινάρια επιμόρφωσης αγροτών σε νέες σύγχρονες καλλιέργειες – τυποποίησης προϊόντων.
(Καλύτερη και ποιοτική παραγωγή – οικονομικά οφέλη – ανάπτυξη)

-Σύγχρονη περισυλλογή και διαχείριση απορριμμάτων, προκειμένου να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον και να προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και σεμινάρια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος.

-Υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων του Δήμου (μετακίνηση και φροντίδα στο σπίτι).

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Θανάσης Γιαννακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.