HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Κερτεζίτες τίμησαν τον ήρωα Στριφτόμπολα στο Λεβίδι

193 χρόνια από την μεγάλη νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων στην ιστορική μάχη με τους Τούρκους στο Λεβίδι, στις 14 Απριλίου 1821. Σημεί...


193 χρόνια από την μεγάλη νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων στην ιστορική μάχη με τους Τούρκους στο Λεβίδι, στις 14 Απριλίου 1821. Σημείο αναφοράς ο οπλαρχηγός Αναγνώστης Στριφτόμπολας, ο ηρωικός δάσκαλος από την Κέρτεζη των Καλαβρύτων, ο οποίος έπεσε στη διάρκεια της μάχης.
Στις εκδηλώσεις που κορυφωθούν την Κυριακή 11 Μαΐου στο Λεβίδι, πραγματοποιήθηκε  επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Προδρόμου παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και αντιπροσωπειών φορέων και συλλόγων. Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας, ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Στη συνέχεια έγινε ενώπιον των επισήμων η παρέλαση των μαθητών και αντιπροσωπευτικών ομάδων των συλλόγων, με εθνικές ενδυμασίες.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του Λεβιδίου. Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος και οι απόγονοι συμπατριώτες του ηρωικού Στριφτόμπολα. Οι μικροί Κερτεζίτες της χορευτικής ομάδας Κέρτεζης συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους κ. Ρούλα Χασαποπούλου τηρώντας τις παραδόσεις μετέφεραν ένα μήνυμα αισιοδοξίας δείχνοντας σε όλους μας οτι το νέο αίμα των Καλαβρύτων συνεχίζει να είναι θεματοφύλακας παραδόσεων, εθίμων και λεβεντιάς μέσα από της δραστηριότητες τους και την σωστή καθοδήγηση γονέων και δασκάλων.

Η χορευτική ομάδα Κέρτεζης, ευχαριστεί το Δήμαρχο Τριπόλεως καθώς και τις τοπικές αρχές του Λεβιδίου για τη πρόσκληση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.