HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φ.Σαρδελιάνος:Να σταματήσουμε την πορεία διάλυσης και ερημοποίησης της επαρχίας

-Γεννήθηκα στα ισοπεδωμένα από τους Γερμανούς Καλάβρυτα, το 1953, με τα σπίτια μας, της μάνας μου και του πατέρα μου καμένα, τις πε...


-Γεννήθηκα στα ισοπεδωμένα από τους Γερμανούς Καλάβρυτα, το 1953, με τα σπίτια μας, της μάνας μου και του πατέρα μου καμένα, τις περιουσίες μας λεηλατημένες και τους δικούς μας εκτελεσμένους.
-Μεγάλωσα, όπως οι περισσότεροι, στη φτώχεια, την ανέχεια, το κυνήγι του μεροκάματου. Δεν εγκατέλειψα όμως τα Καλάβρυτα, παρά τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Έζησα και ζω μόνιμα εδώ, με εξαίρεση τα δύο χρόνια της στρατιωτικής μου θητείας στον Έβρο, και τα χρόνια της φοίτησής μου στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά.
-Δημιούργησα δική μου δουλειά, δεν υπήρξα κρατικοδίαιτος ή διορισμένος κανενός. Λειτούργησα, διατήρησα επί 40 χρόνια το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ, που με συνετή διαχείριση και πλήρη ενημέρωσηκαι παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες και τις προσπάθειες «εμπάργκο» από το τοπικό κατεστημένο για τις απόψεις μου, προσέφερε στον πολιτισμό, τα γράμματα, τη μόρφωση και την ιστορία του τόπου, αποκτώντας πανελλαδική φήμη και αποσπώντα την αναγνώριση των ξένων ειδικών.
-Ασχολήθηκα ευθύς εξ αρχής με τα Καλάβρυτα και την επαρχία, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 με την Παγκαλαβρυτινή Κίνηση Νέων και το Δήμο. Συμμετείχα στα πρώτα διοικητικά συμβούλια για την ίδρυση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, αφιερώνοντας σε αυτά ώρες ατέλειωτες, χωρίς οποιουδήποτε είδους αμοιβή ή αντάλλαγμα. Δραστηριοποιήθηκα κατά καιρούς σε πολλούς συλλόγους της πόλης των Καλαβρύτων (Εμπορικό – Μουσικοφιλολογικό, Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Ορειβατικό, αλλά υπήρξα και ιδρυτικό μέλος, και μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου, της ομάδας εκείνης των Καλαβρυτινών που βάλαμε τα θεμέλια του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
-Τέλος εξέδωσα την τοπική – επαρχιακή εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ που εξέφρασε απόψεις του ανένταχτου ευρύτερου αριστερού χώρου και διεκδίκησε τη λύση προβλημάτων της επαρχίας.
-Συνεχίζοντας, την πορεία μου, σήμερα, αποδέχτηκα πρόταση συνεργασίας του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και κατέρχομαι υποψήφιος για πρώτη φορά από το 1990 (με τον Τρύφωνα Κατσίνη, τότε) με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝΝ (Δ.Ε.ΚΑ) προκειμένου να σταματήσουμε την πορεία διάλυσης και ερημοποίησης της επαρχίας που της έχει δώσει το κατεστημένο Λαζουρά.
-Με τη δική σας στήριξη και ΨΗΦΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.
-Κατά της κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοτικού και δημοσίου χρήματος.
-Για την αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς συγκεντρωτισμό και προειλημμένες αποφάσεις.
-Για ισονομία και ισοπολιτεία και ίσες ευκαιρίες στους νέους για δουλειά.
-Για διαφάνεια στα έσοδα και έξοδα του Δήμου που σήμερα δεν υπάρχει. Για κατανοητές από τον πολίτη αναλύσεις Ισολογισμών – Απολογισμών – Προϋπολογισμών και των Εσόδων Εξόδων. Για τη δημιουργία επιτροπής από αδιάφθορους πολίτες για τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, Χιονοδρομικό Κέντρο – Σπήλαια Λιμνών – Δημοτικό Μουσείο, της τελευταίας 20ετίας, και που κανείς σήμερα δεν γνωρίζει που, και πόσο είναι χρεωμένα.
-Για την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με Βιολογικό καθαρισμό και αποχέτευση που χρόνια τώρα καρκινοβατούν. Με έλεγχο της ποιότητας του νερού, που ενώ σπαταλούνται χρήματα, δεν γνωρίζουμε την ποιότητά του. Με οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων και πραγματική ανακύκλωση και όχι κοροϊδία, όπως σήμερα.
-Για μια κοινωνική δημοτική πολιτική. Με κανένα δημότη χωρίς ρεύμα, νερό, στέγαση, φαγητό και φάρμακα. Με προγράμματα ανακούφισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η κοινωνία. Με υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών που διαλύουν οι πολιτικές που υπερασπίζεται ο Λαζουράς.
-Για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, χωρίς δυσβάσταχτα τέλη βοσκής και απειλές μη καταβολής επιδοτήσεων.
-Για ήπια τουριστική ανάπτυξη και στήριξη των εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων που σήμερα παρά ποτέ, συνθλίβονται και εξαφανίζονται.
-Για συμμάζεμα και αξιοποίηση της διάσπαρτης και σήμερα εγκαταλειμμένης δημοτικής περιουσίας. Ξενοδοχείο Καστριών, Ξενώνας Κέρτεζης, Διοικητήριο Καλαβρύτων, Θέατρο Πολυχώρος Καλαβρύτων, Δημοτικά Περίπτερα, έρημα κτίρια ακόμα και στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, αλλά και ερειπωμένα κοινοτικά καταστήματα και τα σχολεία της επαρχίας. Άθλια εικόνα σήψης της διοίκησης Λαζουρά!
-Για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων με δίκαιη και ισότιμη κατανομή πόρων. Με προσβάσιμο οδικό δίκτυο και συγκοινωνία σε όλα τα χωριά. Σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες που διέλυσε η Καλλικρατική Συνένωση.
-Για επαναφορά των δημόσιων υπηρεσιών, ΙΚΑ – ΤΕΒΕ – ΔΕΗ – ΟΤΕ κλπ. Την αναβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και των υπηρεσιών Υγείας που ελέω Φούχτελ και διανοία Ραϊχενμπαχ Τρόϊκας και του στενού τους συνεργάτη Λαζουρά απογύμνωσαν και ερημοποίησαν την επαρχία. Να σταματήσουμε επίσης τις σκέψεις για μεταφορά του Δασαρχείου και του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και να πούμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ που αποτελεί την ιστορία και το μέλλον του τόπου μας.
-Τέλος με αξιοπρέπεια και ισοτιμία στις σχέσεις μας με το Γερμανικό Κράτος και όχι με δουλοπρέπεια, διασυρμό, και βεβήλωση των τάφων των δικών μας που ενήργησε κατ’ εξακολούθηση ο κ Λαζουράς να αξιώσουμε αταλάντευτα την καταβολή των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ για τον εμπρησμό των σπιτιών μας και τη λεηλασία των περιουσιών μας επαναφέροντας και επαναπροσδιορίζοντας σε πραγματικές Βάσεις και λογικές απαιτήσεις όλων των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής που θα τις συγκεντρώσουμε και συγκεκριμενοποιήσουμε και απαιτήσουμε μαζί με τις αγωγές που έχουν ήδη κατατεθεί.

Με εκτίμηση

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΔΕΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΤΗΛ. 26920 24070
ΚΙΝ. 6979159272

2 σχόλια

  1. Δυό λόγια για τον αγαπημένο φίλο Φ.Σ. Εννοείται ότι του
    εύχομαι καλή επιτυχία. Τον θεωρώ πρώτα-πρώτα έντιμο άνθρωπο και αυτό επιβεβαιώνεται από το
    γεγονός ότι για σαράντα ολόκληρα χρόνια έβγαλε το ψωμί του εργαζόμενος σαν
    ελεύθερος επαγγελματίας και όχι με το βόλεμα του δημοσίου υπαλλήλου. Παρατηρώ
    ότι δεν άλλαξε πολιτικές πεποιθήσεις, παραμένοντας αριστερός μεν αλλά
    ανένταχτος και αυτό (το ανένταχτος) είναι στα υπέρ του.

    Συμφωνώ και εγώ στα αρχικά που λέει μέχρι και την παράγραφο «-Για την προστασία της Φύσης». Από εκεί και κάτω είναι ακριβώς ο αριστερός
    εαυτός του. Δηλαδή αντί της πώλησης των δημοτικών επιχειρήσεων, προτείνει την
    καλή διαχείρισή τους από έντιμους υποτίθεται (που ασφαλώς υπάρχουν) δημοτικούς
    υπαλλήλους ή δημοτικούς συμβούλους. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι στην
    πράξη πάλι θα αποτύχει. Αλλαξαν οι εποχές και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε
    για το καλό όλων μας. Τώρα και στο μέλλον λεφτά δεν υπάρχουν για να διατίθενται
    για τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων. Μόνο οι ιδιώτες επιχειρηματίες
    μπορούν να το κάνουν αυτό. Δηλαδή, ερωτώ, αν την διαχείριση-λειτουργία του
    Χιον. Κέντρου π.χ, πάρει ένας ιδιώτης, που είναι το πρόβλημα? Θα βάλει χρήματα,
    θα φροντίσει να έχει κέρδη για να μην κλείσει και επίσης ο τουρισμός στην
    περιοχή θα συνεχίσει να υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για τον οδοντωτό που
    σίγουρα χρειάζεται μεγάλα ποσά για να λειτουργεί αλλά και για να επεκταθεί όπως
    προτείνουν κάποιοι. Οσον αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις που αναφέρει, υπενθυμίζω
    ότι ο ΟΤΕ είναι ιδιωτική και ότι πάει καλύτερα τώρα από την εποχή που ήταν
    δημόσια και παρακαλούσες να σου βάλουν ένα τηλέφωνο. Βέβαια στο μυαλό όλων όσων
    είναι υπέρμαχοι των κρατικών-δημοτικών επιχειρήσεων είναι να βολέψουν κανα δικό
    τους άνθρωπο ή να κάνουν καμιά απ’ ευθείας ανάθεση στους δικούς τους. Πότε θα
    τα δουν αυτά τα αυτονόητα οι φίλοι της Αριστεράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για όλα τα παραπάνω , έθεσες υποψηφιότητα με τον Κατσικόπουλο, άσε μας ρε Φίλιππα γιατί τέτοια τεκμηρίωση μόνο από εσένα και τον Ερμείδη θα μπορούσαμε να ακούσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.