HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η συγκέντρωση Λαζουρά στην Πάτρα

Την προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα πραγματοποίησε ο συνδυασμός Νέα Εποχή - Συνεργασία Πολιτών για το Δήμο Καλαβρύτων κατα την οποία μίλη...

Την προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα πραγματοποίησε ο συνδυασμός Νέα Εποχή - Συνεργασία Πολιτών για το Δήμο Καλαβρύτων κατα την οποία μίλησε ο υπ. Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς.
Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει: 
Οι Καλαβρυτινοί κάτοικοι της Πάτρας, έδειξαν τη δύναμή τους, έδειξαν, τον πατριωτισμό τους, την αγάπη τους για τα Καλάβρυτα, την αγάπη τους για το Δήμαρχό τους Γιώργο Λαζουρά.
Προσήλθαν και συγκεντρώθηκαν σε μια πρωτοφανή, σε όγκο και σε παλμό, σε μια δυναμική και μεγαλειώδη συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, που όμοιά της, δεν έχει ξαναγίνει, για να ακούσουν την ομιλία του Δημάρχου τους Γιώργου Λαζουρά.
ΟΧΙ μόνο, γέμισαν ασφυκτικά την τεράστια αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, αλλά, έφθαναν και κατέλαβαν και την πλατεία Γεωργίου, έξω, απ’ αυτό. Μάλιστα λόγω του μεγάλου πλήθους των Καλαβρυτινών της Πάτρας, υπήρξαν προτάσεις να γίνει η ομιλία του Δημάρχου έξω, στην πλατεία Γεωργίου.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στην ομιλία του, που διακοπτόταν, συνεχώς, από χειροκροτήματα και επευφημίες των Καλαβρυτινών της Πάτρας, αναφέρθηκε στο σημαντικό και μεγάλο έργο που έγινε στο Δήμο Καλαβρύτων τα προηγούμενα τρία, δύσκολα και πέτρινα, χρόνια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, καθώς και στις προτάσεις και το πρόγραμμά του για τη νέα δημοτική περίοδο, που περιλαμβάνει κρίσιμα, ζωτικά και αναγκαία έργα σε κάθε πόλη και χωριό των Καλαβρύτων, που στοχεύουν α) στη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφίας και β) στη στήριξη του τουρισμού, που αποτελούν τους δύο αναπτυξιακούς πυλώνες του Δήμου Καλαβρύτων.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, τόνισε επίσης, ότι, στις εκλογές της Κυριακής, κρίνεται, εάν ο Δήμος Καλαβρύτων, θα συνεχίσει τη θετική αναπτυξιακή του πορεία, θα είναι νοικοκυρεμένος και εύρωστος οικονομικά, χωρίς να χρωστάει πουθενά, θα προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες στους δημότες του, θα προχωρά, δυναμικά, μπροστά ή θα γυρίσει πίσω, θα περιπέσει, στον τρόπο δράσης και διοίκησης εκείνων που, μετά από οκτώ, συνεχή, χρόνια διοίκησης της Νομαρχίας, την άφησαν, στα τέλη του 2010 με δυσβάστακτα χρέη και βάρη. Έτσι, επιδιώκουν και θέλουν να καταντήσουν και το Δήμο Καλαβρύτων, τώρα, που τον νοικοκυρέψαμε; αναρωτήθηκε ο κ. Λαζουράς.
Στη μεγαλειώδη αυτή, συγκέντρωση των Καλαβρυτινών της Πάτρας, για το Δήμαρχό τους, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο πρώην νομάρχης Στάθης Σερέτης, πρώην δήμαρχοι των δήμων του νομού, η Γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών και Πρόεδρος του Ξενώνα Ογκολογικών Ασθενών “ΕΛΠΙΔΑ” κ. Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, η επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας κ. Γιώτα Κωνσταντοπούλου, ο συγγραφέας από το Λεχούρι, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κ. Νίκος Σακελλαρόπουλος, Πρόεδροι πολιτιστικών και πατριωτικών συλλόγων και οι Καλαβρυτινοί υποψήφιοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο Δήμο Πατρέων.
Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έκανε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στον τόπο μας και στο Δήμο μας οι πολιτιστικοί και πατριωτικοί σύλλογοι.
“Η τέως επαρχία μας και τώρα ο ενιαίος Δήμος Καλαβρύτων από την μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων, αποτελεί ενιαία γεωγραφική ενότητα και ιστορική οντότητα. Μας ενώνει όλους τους Καλαβρυτινούς, μέσα και έξω από τη χώρα, η συλλογική μας συνείδηση κοινών αγώνων, ιδρώτα και αίματος, για επιβίωση και ελευθερία. Κρατάμε στενούς δεσμούς μεταξύ μας, όπου και αν βρισκόμαστε με τη ψυχή ριζωμένη στον τόπο μας, στα άγια χώματά μας. Συνεργαζόμαστε στενά, με τους Καλαβρυτινούς συλλόγους του εξωτερικού, αρκεί μόνον να αναφέρω, ότι, στο εξωτερικό υπάρχουν 7 οργανώσεις Καλαβρυτινών με την επωνυμία “Αγία Λαύρα”. Διατηρούμε στενές σχέσεις με την ομογένεια και πέρυσι φιλοξενήσαμε παιδιά από ελληνικό σχολείο του εξωτερικού, σε συνεργασία με τον εκλεκτό συμπατριώτη μας, εξαίρετο πατριώτη, Θεόδωρο Σπυρόπουλο και φέτος θα φιλοξενήσουμε τριάντα παιδιά. Με τους συλλόγους εντός της χώρας διατηρούμε στενούς δεσμούς και συνεργαζόμαστε σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Ενδεικτικά, θα αναφέρω, τον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιά, την ομοσπονδία Συλλόγων Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΕΚΤΩΡ, την Παγκαλαβρυτινή Ένωση στην Αθήνα και τον ιστορικό και δραστήριο Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας, με τον οποίο κάθε καλοκαίρι συνδιοργανώνουμε το Καλαβρυτινό αντάμωμα, καθώς και τις Ενώσεις Καλαβρυτινών Πάτρας και Αθήνας.
Επίσης, αρμονική και εξαιρετική είναι και η συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με τον πολιτιστικό και πατριωτικό Σύλλογο κάθε χωριού μας ξεχωριστά. Οι Σύλλογοι αυτοί αποτελούν τη δύναμή μας και τους αγκαλιάζουμε και τους στηρίζουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.