HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχαιολογικός Περίπατος από τον Σύλλογο των απανταχού Νασιωτών

Ο σύλλογος των απανταχού Νασιωτών οργάνωσε επίσκεψη μελών και φίλων του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς και του μουσείου της ...

Ο σύλλογος των απανταχού Νασιωτών οργάνωσε επίσκεψη μελών και φίλων του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς και του μουσείου της (Στοά Αττάλου) την Κυριακή 13/04/2014. Αυτή η πολιτιστική εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου που αποφασίστηκαν στην ετήσια συνέλευση την 1η Φεβρουαρίου 2014. Στόχος αυτών των οργανωμένων εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα σε όλους μας, μέλη και φίλους, να γνωρίσουμε την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, να μάθουμε για την ζωή των προγόνων μας, για την ιστορία μας και να θαυμάσουμε τα εκπληκτικά μνημεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μας ταυτότητας και να διδαχθούμε από αυτά! Εκτός των παραπάνω, για μας είναι μια ακόμα ευκαιρία συνάντησης μας, στα πλαίσια της συσπείρωσης και επικοινωνίας των μελών και φίλων του συλλόγου.
Η Αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Αθήνας, το κέντρο της δημόσιας ζωής, της δικαιοσύνης, της πολιτικής, της διοίκησης και της οικονομίας. Στον ίδιο χώρο επίσης δίδονταν θεατρικές παραστάσεις και τελούνταν αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσειςκαι πραγματοποιούνταν οι συναθροίσεις του λαού (της εκκλησίας του δήμου).
Στην αρχή έγινε από την ξεναγό μας μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας και της γεωγραφίας των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου και στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την Στοά του Αττάλου με τα εκθέματα που είναι οργανωμένα σε χρονολογικές και θεματικές ενότητες. Τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου σχετίζονται με τις λειτουργίες του Αθηναϊκού δημοκρατικού πολιτεύματος. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε τα αρχαιολογικά ευρήματα στην αρχαία αγορά, όπως τις στοές (Νότια Ι - Νότια ΙΙ - Μεσαία στοά) , τον Ναό του Απόλλωνα Πατρώου, το Βουλευτήριο, το Μνημείο των Επώνυμων Ηρώων, το Μητρώο και άλλα και καταλήξαμε στο ναό του Ηφαίστου (Θησείο).
Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη με συμμετοχή 35 ατόμων που είναι και ο μεγαλύτερος για μια σωστή ξενάγηση. Η ξενάγηση ήταν καταπληκτική! Η ξεναγός μας, κυρία Ντόρα Σπαχή, με την βαθειά γνώση της αλλά και με τον υπέροχο τρόπο αφήγησης και παρουσίασης, κράτησε άσβεστο το ενδιαφέρον όλων μας σε όλη την διάρκεια των 2,5 ωρών της ξενάγησης!
Η εντύπωση όλων μας ήταν πολύ θετική! Δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν ερωτήσεις και συζητήσεις και η παρότρυνση από τους περισσότερους ήταν να συνεχιστούν τέτοιου είδους ‘’αρχαιολογικοί περίπατοι’’.
Προσκαλούμε όλους , φίλους και μέλη μας, να πάρουν μέρος στις μελλοντικές Κυριακάτικες επισκέψεις μας, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας και να αισθανθούμε υπερηφάνεια που είμαστε Έλληνες! Προτείνουμε να παρακινήσετε τα παιδιά σας να πάρουν μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις επίσης γιατί είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα τα ενθουσιάσει, όπως ενθουσίασε και εμάς!

Το ΔΣ του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.