HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιωάννης Φιλιππόπουλος τ. Δήμαρχος Αροανίας: Γιατί στηρίζω Δημήτρη Κατσικόπουλο

Πριν τρεισήμισι χρόνια περίπου ανάμεσα σε δύο κυρίως διεκδικητές της Δημαρχίας του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων επέλε...


Πριν τρεισήμισι χρόνια περίπου ανάμεσα σε δύο κυρίως διεκδικητές της Δημαρχίας του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων επέλεξα να στηρίξω τον σημερινό Δήμαρχο Καλαβρύτων .
Δύο ήταν τα σημαντικότερα κριτήρια που με οδήγησαν στην επιλογή αυτή .

  • Το πρώτο η επίσκεψή του στο γραφείο μου ,τότε ήμουν εν ενεργεία Δήμαρχος Αροανίας , προκειμένου να ενημερωθεί, αρμοδίως ,για την πορεία των έργων ,την οικονομική και διοικητική κατάσταση του Δήμου, για το ανθρώπινο δυναμικό ,για τις τυχόν εκκρεμότητες και τις εν γένει κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικές υποδομές του Δήμου μας .
  • Το δεύτερο, ήταν το πρόγραμμά του το οποίο αγκάλιαζε και αντιμετώπιζε τα προβλήματα σε όλους τους τομείς όλων των δημοτικών ενοτήτων ενιαία, ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα, με σοβαρότητα και σε βάθος χρόνου ,με ιεράρχηση, συνεκτιμώντας την αναγκαιότητα αλλά και το οικονομικό κόστος ,για κάθε έργο ξεχωριστά .

Δέκα πέντε ( 15 ) μελέτες περίπου παρέδωσα ως Δήμος Αροανίας στο σημερινό Δήμαρχο, από αυτές υλοποίησε μία, την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αγριδίου.
Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες: Γήπεδο Λιβαρτζίου, περιβάλλον χώρος Δημαρχείου ,Ηλεκτροφωτισμός από κεντρική πλατεία Τριποτάμων μέχρι Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου ,μελέτες ύδρευσης για τις τοπικές κοινότητες :Αγραμπέλων και Ι.Μ Πορετσού, Αλεσταίνης, Λιβαρτζίου, Ψωφίδος, Πλάκας ,Σειρών και Ανάστασης .
Εν όψη των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών για την εκλογή νέων Δημάρχων και μάλιστα για πέντε χρόνια ,πριν αποφασίσω ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο θα στηρίξω έκανα απολογισμό των έργων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής την οποία στήριξα και βοήθησα για να εκλεγεί .
Επιγραμματικά : Το αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς το βρήκα από μέτριο ως ανύπαρκτο, εκτός από τις «Δημόσιες Σχέσεις» όπου βαθμολογείται με άριστα .
Ενδεικτικά :
-Δεν υλοποιήθηκε καμία μελέτη της Δημοτικής ενότητας Αροανίας ,εκτός της αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αγριδίου που ήταν κοινοτική απαίτηση και εθνική υποχρέωση προς την ΕΕ.
-Δεν εκπονήθηκε ούτε μία μελέτη για την Δ.Ε Αροανίας ,εν όψη της προκήρυξης έργου των δράσεων του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ 2014-2020 ( που σημαίνει και για την νέα προγραμματική περίοδο ξεκινάμε από το μηδέν ).
-Δεν αξιοποίησε όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου προκειμένου να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση προς όφελος των συνδημοτών μας .
- Μείωσε τις παρεχόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους Δημότες ,ενώ αντίθετα αύξησε 100% τα τέλη στα κοιμητήρια .
Μπροστά στην απραξία και την στασιμότητα που βιώσαμε τα τρεισήμισι χρόνια δημαρχίας του κ. Γεωργίου Λαζουρά στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών της Δημαρχίας του Δήμου μας ( Γ. Λαζουράς και Δ. Κατσικόπουλος ), επέλεξα να στηρίξω και μάλιστα με την ενεργό συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο , το Δημήτρη Κατσικόπουλο για τους παρακάτω κατανοητούς και απλούς λόγους :
Είναι οραματιστής ,ενεργητικός ,εργατικός ,διαφανής στην λειτουργία του ,τίμιος ,γνώστης της αυτοδιοίκησης και πάνω από όλα αποτελεσματικός ,με άριστα αποτελέσματα για ολόκληρη την περιοχή των Καλαβρύτων στην προηγούμενη απόλυτα επιτυχημένη οκταετή θητεία του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας.
Είναι το πρόσωπο που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας ,στη θέση του Δημάρχου και μάλιστα κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η πατρίδα μας ,προκειμένου να δώσει τις πρέπουσες λύσεις στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας και όχι ένα «πολιτικό Μαυρογιαλούρο» που με εργάκια της τελευταίας στιγμής αγωνίζετε να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών .
Η δική μου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κατσικόπουλου αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο να συμβάλει και να βοηθήσει με τις όποιες γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω ,στην ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας και μάλιστα και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων .
Ο τόπος δεν έχει απεριόριστες αναπτυξιακές δυνατότητες ,έχει όμως μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες σε δύο κυρίως τομείς της οικονομίας στον πρωτογενή και τον τουρισμό.
Στον Πρωτογενή τομέα, που υστερεί ολόκληρη η Ελλάδα ,πρέπει να μελετήσουμε και να εκτελέσουμε έργα υποδομής ,αντλώντας πόρους από κάθε εθνικό η ευρωπαϊκό πρόγραμμα .Η εποχή των κομματικών παρεμβάσεων των γνωριμιών και της χρηματοδότησης ανώριμων και ασύνδετων έργων πέρασε ανεπιστρεπτί. Εργα τέτοια που θα βοηθήσουν στην συγκράτηση του ενεργού αγροτικού πληθυσμού μέσα από την βελτίωση και αύξηση τις αξίας των παραγόμενων αγροδιατροφικών προϊόντων είναι : Η αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας η βελτίωση βοσκοτόπων ,ο εξηλεκτρισμός και η ύδρευση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων , η αναβάθμιση και η επέκταση αρδευτικών υποδομών η διάνοιξη οδών πρόσβασης σε θερινά ποιμνιοστάσια με σεβασμό στο περιβάλλον και οι ανάπτυξη των αναδασμών όπου χεριάζετε για την παραγωγή ζωοτροφών χαμηλού κόστους .
Στον τουριστικό τομέα, πρέπει να να θέσουμε πρώτο στόχο ( προς την περιφέρεια και την Κυβέρνηση ) την αναβάθμιση της Ε.Ο 111 και όλων των οδικών συνδέσεων με την έδρα του Δήμου μας αλλά και όλων των προσβάσεων προς τα ιστορικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. ( ολοκλήρωση των συνδέσεων Βλασία – Λεχούρι , Πλατανίτσα –Κρυόβρυση –Δροσιά-Κούμπερι –Πάτρα ,Δεσινό –Καλλιφώνι κλπ).Ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των ορειβατικών μονοπατιών ,αμεση λειτουργία της ανακαινισμένης Ι.Μ Πορετσού κ.α
Το οραμά μου και η σκέψη μου για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια , δεν σταματούν εδώ είναι πολύ μεγάλα ,όμως επιγραμματικά κατέθεσα ορισμένες αναγκαίες και επιβεβλημένες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν από την νέα Δημοτική Αρχή .
Πιστεύω ότι οι συνδημότες μας διαβάζοντας τις διαπιστώσεις μου ,τις σκέψεις μου αλλά και τις προτάσεις μου θα προβληματιστούν και θα ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ΔΗΜΑΡΧΟ με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον που αφορά όλους μας και όχι το ειδικότερο που αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά .
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους
Γιάννης Φιλιππόπουλος

4 σχόλια

  1. Εύχομαι κ. Φιλιππόπουλε να εκλεγείτε και να συνεχίσετε το έργο σας!
    Μπράβο για τις ιδέες που έχετε! Ελπίζω να γίνουν πραγματικότητα κάποτε!
    Υπάρχουν και ικανοί άνθρωποι, με γνώσεις και όραμα για την τοπική αυτοδιοίκηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για σκεψου... να ειχε τις χρηματοδοτησεις και να μην ειχε τις μελετες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.