HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα οι σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου οι σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας , συνοδευόμενοι από τον Αχαιό καθ...

Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου οι σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, συνοδευόμενοι από τον Αχαιό καθηγητή της Εγκληματολογίας Άγγελο Τσιγκρή.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης των δόκιμων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος περιέλαβε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρα, στο μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και κατάθεση στεφάνων στον Τόπο Θυσίας.
Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο συντοπίτης μας καθηγητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, οι αυριανοί αξιωματικοί του Πυροσβεστικόυ Σώματος αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στα τιμημένα από τους προγόνους μας χώματα της Καλαβρυτινής γης.
Πριν από μερικές δεκαετίες, εδώ στην πατρίδα μας, σφαγιάσθηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός ηλικίας άνω των 14 ετών.
Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων έχει καταγραφεί ως μια από τις χειρότερες πολεμικές θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας και ως μια από τις μεγαλύτερες μαζικές εκτελέσεις όλων των εποχών.
Όλοι μαζί θα προσπαθούμε να θυμίζουμε σε όσους ξεχνούν ότι: "Η μεγαλοσύνης των λαών δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα...".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.