HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μ.Κανελλοπούλου - Παγκόσμια ημέρα υγείας με τα Νοσοκομεία των Καλαβρύτων και της Πάτρας να υπολειτουργούν

Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έκανε η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, τονίζοντας τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομε...

Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έκανε η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, τονίζοντας τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων της Αχαΐας, την υποστελέχωση και την αδυναμία κάλυψης των αναγκών, συμπληρώνοντας οτι "Σήμερα, οι ασθενείς και οι γιατροί δεν γιορτάζουν."
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: 

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα, και η κατάσταση στην χώρα μας δυστυχώς δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία.
Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες δεν θυμίζουν σε τίποτα χώρα που “ανακάμπτει”. Οι ανασφάλιστοι αγγίζουν τα 3.000.000, το κόστος στην αγορά φαρμάκων και στις εξετάσεις είναι υψηλό, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες διαθεσιμότητες και, υποστελεχωμένο, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών. Η δε πρωτοβάθμια φροντίδα ιδιωτικοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι ελλείψεις στον εμβολιασμό είναι σημαντικές, καθώς τα απαραίτητα κονδύλια δεν έχουν δοθεί από το Υπουργείο.
Στην περιοχή μας, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών - “Άγιος Ανδρέας” οι εφημερίες καλύπτονται μετά βίας, ενώ σημαντικά τμήματά του έχουν καταργηθεί ή υπολειτουργούν. Η Κυβέρνηση προσπάθησε με τροπολογία να κλείσει το Ειδικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, το οποίο δεν χρειάζεται κλείσιμο, αλλά επείγουσα αναβάθμιση. Η τροπολογία τελικά αποσύρθηκε, είναι όμως ενδεικτική των προθέσεων. Επίσης, τα Νοσοκομεία των Καλαβρύτων και του Ρίου υπολειτουργούν και έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των παθήσεων που μεταφέρονται από διαβιβαστές. Στην χώρα μας, πρόκειται για παθήσεις που μεταφέρονται ιδίως από κουνούπια, όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, που ενώ είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, τα τελευταία 4 χρόνια τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κονδύλια για την πρόληψη, την ενημέρωση και τους αεροψεκασμούς έχουν εξαφανιστεί.
Η Κυβέρνηση δεν διστάζει να προχωρήσει σε δραματικές περικοπές στον πιο ευαίσθητο χώρο κοινωνικής πρόνοιας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατοι φραγμοί στην πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες Υγείας.
Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι θα μπορούσαμε να πρωτοσχολιάσουμε για έναν Υπουργό με τόσο κυνική αντιμετώπιση; Πόσες φορές δεν τον έχουμε δει στην τηλεόραση να δηλώνει με περισσή αδιαφορία ότι “κρίση έχουμε, δεν γίνεται να μην υπάρξουν νεκροί”; Πόσες φορές δεν τον έχουμε ακούσει να κομπάζει ότι οι απολύσεις και η διάλυση του ΕΟΠΥΥ είναι δικό του κατόρθωμα;
Η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας δεν είναι ούτε νομοτέλεια, ούτε ζήτημα που επιδέχεται τέτοιον κυνισμό.
Η σημερινή ημέρα επ' ουδενί δεν ανήκει σε αυτήν την Κυβέρνηση, που ασκεί αυτές τις πολιτικές. Ανήκει στους γιατρούς και στους ασθενείς που με πραγματικό πατριωτισμό, αγωνίζονται να περισσώσουν το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.

2 σχόλια

  1. καταστροφή , εξαθλιωση,διαλυση,καταντημα , είναι οι συνηθέστερες φρασεις που χρησιμοποιει η αντιμνημονιακη αντιπολιτευση.σε μεγαλο βαθμο ει ναι ετσι. όμως αυτό δεν το λενε τωρα εν κριση, το λενε χρονια.και απορει κανεις ποτε γι αυτους είμασταν καλα.ποτε θα πουν. ναι αλλα για να καταστραφει, διαλυθει κ.λ.π. κατι πρεπει να υπαρχει. για προταση βεβαια ουτε λογος, μονο καταγγελιες.π.χ. η δηλωση της κας κανελοπουλου.και επειδή η επενδυση στηρίζεται μονο στο μνημονιο να δουμε τωρα που θα φυγει τι θα απογινουν χωρις αυτό. γιατι τα προβλήματα θα παραμεινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.