HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύλλογος Απανταχού Νασιωτών: "Κυριακάτικος περίπατος" στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού, την Αρχαία Αγορά και το μουσείο της (Στοά Αττάλου)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες Μεταξύ των στόχων του συλλόγου των Απανταχού Νασιωτών για το 2014, που ανακοινώθηκαν στην αρχή του χρόνου στ...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Μεταξύ των στόχων του συλλόγου των Απανταχού Νασιωτών για το 2014, που ανακοινώθηκαν στην αρχή του χρόνου στην γενική μας συνέλευση, είναι και η οργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου. Η επίσκεψη σε ένα μουσείο η σε έναν αρχαιολογικό χώρο, με ξενάγηση από έμπειρο ξεναγό, θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, να μάθουμε για την ζωή των προγόνων μας, για την ιστορία μας και να θαυμάσουμε τα εκπληκτικά μνημεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μας ταυτότητας! Εκτός των παραπάνω, για μας είναι μια ακόμα ευκαιρία συνάντησης, στα πλαίσια της συσπείρωσης και επικοινωνίας των μελών και φίλων του συλλόγου μας. 

Στην προσπάθεια να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους, το ΔΣ οργανώνει για τα μέλη και φίλους του συλλόγου μας στο επόμενο διάστημα δύο τέτοιες εκδηλώσεις:
  • "Κυριακάτικο περίπατο" στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού, την Αρχαία Αγορά και το μουσείο της (Στοά Αττάλου) , την Κυριακή 13/04/2014. Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία του Μοναστηρακίου, στην είσοδο του μετρό και ώρα 11.00 το αργότερο. Αμέσως μετά θα αρχίσει η ξενάγηση, που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Το εισιτήριο για την αρχαία αγορά και το μουσείο της είναι 4 ευρώ, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο Κεραμικού 2 ευρώ. Παιδιά κάτω των 18 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων είναι 40. Η αρχαιολόγος που θα μας ξεναγήσει ονομάζεται Ντόρα Σπαχή, εξειδικευμένη στην ξενάγηση αυτών των χώρων και το όποιο κόστος ξενάγησης θα καλυφθεί από τον σύλλογο. Μετά το τέλος της ξενάγησης, όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν καφεδάκι ή ουζάκι στην γύρω περιοχή.
  • Επίσκεψη του Μουσείου Ακρόπολης ή το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο ή σε κάποιο άλλο, σε ημερομηνία που οριστεί σύντομα , πάντα Κυριακή η αργία, που να έχουμε και το πλεονέκτημα της ελεύθερης εισόδου. Αργότερα θα σας ενημερώσουμε για αυτή την προσπάθεια με περισσότερες λεπτομέρειες.
Σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2106134990 ή 6944666061 στον πρόεδρο Κο Γιαννόπουλο Γιάννη, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προτείνουμε να παρακινήσετε τα παιδιά σας να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις, γιατί είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα τα ενθουσιάσει και ότι θα τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν σημαντικά κομμάτια της ιστορία μας.

Για το ΔΣ 
Γιαννόπουλος Γιάννης 
Καλύβας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.