HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή - Παρέμβαση Κατσικόπουλου σε Παπούλια με αφορμή την επίσκεψη Γκάουκ

Επιστολή με ουσιαστικό νόημα απέστειλε πριν από λίγο ο υπ. Δήμαρχος Καλαβρύτων  Δημήτρης Κατσικόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατία...


Επιστολή με ουσιαστικό νόημα απέστειλε πριν από λίγο ο υπ. Δήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Κατσικόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γιαχίμ Γκάουκ στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος κάνοντας πράξη την δέσμευσή του οτι τα μαρτυρικά Καλάβρυτα θα πρωτοστατήσουν στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, καλεί τον κ.Παπούλια να θέσει το ζήτημα στο Γερμανό Πρόεδρο  μετ΄ επιτάσεως και χωρίς καμία υποσημείωση τονίζοντας οτι: "Είναι επιτέλους καιρός, να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελλάδας και να διεκδικηθούν με τον πλέον δυναμικό τρόπο τα δίκαια αιτήματά της."

Η επιστολή Κατσικόπουλου έχει ως εξής: 

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε
Πληροφορηθήκαμε μέσω του Τύπου ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γ. Γκάουκ που επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας, δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία προς τη χώρα μας καθώς θεωρεί το θέμα μόνον ηθικό.
Η δήλωση αυτή, νομίζω ότι κατανοείτε, πώς προκαλεί οργή σε όλους τους Έλληνες και ειδικά σε όσους ζουν ή κατάγονται από περιοχές που υπέστησαν δεινά από τη ναζιστική θηριωδία, όπως τα Καλάβρυτα.
Οι κάτοικοι της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, περιμένουν και αξιώνουν από την Ελληνική Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να θέσουν με έμφαση το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων κατά τις συναντήσεις που θα έχουν με τον Γερμανό Πρόεδρο. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας για το θέμα, ως Καλαβρυτινός πολίτης σας ζητώ, να εξαντλήσετε όλες τις δυνατότητες που έχετε ώστε το θέμα να τεθεί μετ΄ επιτάσεως.
Είναι επιτέλους καιρός, να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελλάδας και να διεκδικηθούν με τον πλέον δυναμικό τρόπο τα δίκαια αιτήματά της.
Οι κάτοικοι των Μαρτυρικών πόλεων, όπως τα Καλάβρυτα, θεωρούν ότι αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να αξιώσει όσα οφείλονται στον Ελληνικό λαό χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους .
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
τ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

4 σχόλια

  1. .............Τα Καλάβρυτα δεν έχουν ανάγκη αποζημιώσεων.
    Εχουν το παράσημο του Θανάση .
    Το ζηλεύει και θα το πάρει και ο Λαζουράς και ακολουθούν και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπράβο στον κ. Κατσικόπουλο, παρόλο που στις εκλογές θα ψηφίσω άλλη παράταξη. Όμως ο κ. Λαζουράς και ο κ. Παπαδόπουλος γιατί κωφεύουν στην επίσκεψη του Γερμανου πολιτικού;

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη καλά τα γράφεις, αλλά η πείρα της ζωής και του θέματος με δίδαξε ότι, όταν κάποιοι βρίσκονται εκτός εξουσίας όπως π.χ. ο σύντροφος Γιοάκιμ Γκάουκ, πριν μπει στον μεγάλο χορό των διεθνών συμφερόντων, ήταν γνωστός για την δράση του κατά της ανατολικής Γερμανίας και μετά την πτώση του τείχους, την ευθύνη του για τα αρχεία της φοβερής ΣΤΑΖΙ....και μη ξεχνάμε ότι ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του σαν "αριστερό, φιλελεύθερο συντηρητικό"..., μόλις αρπάξουν, "πάντα νόμιμα φυσικά", το τιμόνι της εξουσίας, μας γράφουν λίγο πιο πάνω απ τα παλιά τους τα παπούτσια...
    Περιμένω απλά με περιέργεια να δω τι θα ακούσουμε....
    Χρήστος Κ.Κουτσουρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε χρηστο εχεις αναρωτηθει ποτε, ποτε μας δουλευουν πραγματικα, οταν μας γραφουν παιρνοντας την εξουσια, η οταν μας παραμυθιαζουν για να την παρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.