HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα παιδικά παιχνίδια άλλοτε και τώρα

γράφει ο  Νίκος Παπακωνσταντόπουλος Για τη σπουδαιότητα του ομαδικού παιδικού παιχνιδιού στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, έχουν αποφαν...

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
Για τη σπουδαιότητα του ομαδικού παιδικού παιχνιδιού στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, έχουν αποφανθεί πολλές φορές και πολλοί ειδικοί. Επισημαίνονται μεταξύ άλλων η συμβολή στην αντίληψη, στη φαντασία, στον αυτοσχεδιασμό, στην ομαδικότητα-συλλογικότητα, στην αποδοχή και το σεβασμό των κανόνων και άλλες ακόμα ευεργετικές επιδράσεις.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτά, πέρα από τη χαρά του παιχνιδιού, δίνουν και τη δυνατότητα στο παιδί να ερευνήσει τη συναρμολόγησή τους και τον τρόπο της μηχανικής λειτουργίας τους. Και, φυσικά, μπορούν να παιχθούν και ατομικά και ομαδικά 

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στη ζωή του παιδιού τα ηλεκτρονικά. Πολλά απ’ αυτά έχουν αποδειχθεί πολύ εύχρηστα ενσωματωμένα στο κινητό τηλέφωνο, που κι αυτό προβλήθηκε και διοχετεύθηκε σε υπερβολικό βαθμό και ως παιχνίδι στα παιδιά. 

Σήμερα κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού ένα πιο αναβαθμισμένο προϊόν της ηλεκτρονικής τεχνολογίας: το τάμπλετ. Βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά, ακόμα και προσχολικής ηλικίας(!), να το κρατάνε στα χέρια τους και να παίζουν μ’ αυτό με μεγάλη ευχέρεια παντού: στον περίπατο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, στο σπίτι, πριν τα πάρει ο ύπνος στο κρεβάτι κλπ! Πέραν των συνεπειών της ακτινοβολίας, καταργούνται έτσι και τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ομαδικά παιχνίδια και ενισχύεται η απομόνωση του ατόμου με τα συνεπακόλουθα αυτής αποτελέσματα. 

Μέρος του σχεδίου κι αυτό, λοιπόν, για τον έλεγχο και την «καθοδήγηση» των λαών από τους ισχυρούς αυτού του πλανήτη;


Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.