HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Γκάουκ αμφισβήτησε - διέψευσε τον Παπούλια

Γράφει ο  Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος Ο ΓΚΑΟΥΓΚ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ – ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Με αυτό τον τίτλο παρουσιάζει η ιστοσελίδα ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
Ο ΓΚΑΟΥΓΚ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ – ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Με αυτό τον τίτλο παρουσιάζει η ιστοσελίδα της «ειδησεογραφικής ναυαρχίδας» της πόλης του γερμανικού χρηματιστηρίου (Φρανκφουρτερ Αλλγκεμαινε Τσαιτουνγκ – “F.A.Z.” ) την απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Γερμανίας στον Κ. Παπουλια , ο οποίος στην «κοινή συνέντευξη τύπου» ζήτησε από την Γερμάνια «άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου» , ένα ζήτημα που όπως τόνισε «ποτέ δεν παραιτήθηκε η Ελλάδα» (διαβάστε ΕΔΩ)
Σύμφωνα λοιπόν με τα γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα και όχι με το άθλιο ειδησεογραφικό βίντεο με την πολύ κακή μετάφραση ( από τα γερμανικά ) και τις κακοραμμένες «συρραφές» από την συνέντευξη (δες εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=I5OnbXHdN2s ) , στο οποίο παρουσιάζεται λίγο πολύ ένας «αγαθός» και «συμφιλιωτικός» Γερμανούς Πρόεδρος που «θα» ήθελε να ικανοποίηση το δίκαιο αίτημα μας , άλλα «δεν μπορεί» , διότι «άλλη είναι η θέση της κυβέρνησης του …» , ο πρώην «προτεστάντης πάστορας» ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ πως «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ – ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ» . 
Έτσι θέλει η Γερμάνια , έτσι θέλουν και Έλληνες «προοδευτικοί» όλων των αποχρώσεων. Ακριβώς το ίδιο είχε δηλώσει στην «καλοκαιρινή της συνέντευξη τύπου» και η «σιδηρά Καγκελάριος» Ανγκελα Μερκελ : «Σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να διεκδικεί από την Γερμάνια Επανορθώσεις ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ «ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» ( δηλαδή με την πασίγνωστη »γερμανική αντίληψη δικαίου και ανθρωπιστική ευαισθησία» ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ). ΟΜΩΣ –ΠΡΟΣΟΧΗ - ΤΟΝΙΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , το οποίο διατύπωσε και στην χθεσινή – προκλητική στο περιεχόμενο της- «εισαγωγική στην επίσκεψη του – συνέντευξη του στη εφημερίδα «Καθημερινή» (διαβάστε εδώ την «αποκαλυπτική τοποθέτηση»): Θέλει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια δημιουργίας ενός «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» - Αυτές τις δυο προτάσεις τις προωθεί η Γερμάνια από το 1990 όταν τέθηκε θέμα καταβολής ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ αποζημιώσεων σε πολίτες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (σαν κράτη οι χώρες τους είχαν αποζημιωθεί μεταξύ 1945 – 1955 από την πρώην Ανατολική Γερμανία , συμφώνα με τις Συμφωνίες του Ποτσδαμ του 1945), πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης κυρίως εβραϊκού θρησκεύματος. Ίδρυσαν τότε κάποια ιδρύματα «Μέλλοντος και Μνήμης» (“Zukunft und Errinerung” στην ορολογία της μεταπολεμικής συστηματικής κρατικής γερμανικής προπαγάνδας «συμφιλίωσης» και «λήθης στο παρελθόν»). 
Στα όποια κυβέρνηση και γερμανικές εταιρείες που είχαν «αξιοποιήσει» όμηρους και καταναγκαστικά εργαζόμενους ( σκλάβους ) στην διάρκεια του Β’ Π.Π. κατέβαλαν κάποια χρηματικά ποσά για μικρές «πάγιες ατομικές αποζημιώσεις» σε επιζώντες και χορηγία «υποτροφιών» για σπουδές «συμφιλίωσης» στην Γερμάνια … ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΣΩ «ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ» ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙ ΤΩΝ «ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΕΩΝ- ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ» ΕΝΑ «ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ» ΓΙΑ «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ» ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ – ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Επίσης προωθούν παράλληλα με τα Φουχτελικα Προγράμματα «αδελφοποίησης» Δήμων της Γερμανίας και Ελλάδας ( μια «γερμανική πρεμούρα» που εμφανίστηκε περιέργως το 2010 αμέσως μετά από την επιβολή καθεστώτος «μνημονικής χρηματιστικής δικτατορίας» και μόνο αυτό το γεγονός είναι αποκαλυπτικό για την ειλικρίνεια των γερμανικών προθέσεων ) , με παροχή «τεχνογνωσίας» από την χωρά του «Γκαίτε και του Σίλερ» και τα Νέα Προγράμματα «Παιδομαζώματος» με εγκαινίαση «Ιδρύματος Γερμανοελληνικης Νεολαίας» , όπου μαζί με την μετατροπή του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα και την διάλυση υπαρχόντων επαγγελματικών σχολών θα προχωρήσουν σε «δυαδική εκπαίδευση» για παράγωγη «τεχνικά /επαγγελματικά εκπαιδευμένων δυνάμεων» συμφώνα με το σύστημα της «Γερμανικής Μαθητείας» , ώστε κυρίως η Γερμανική οικονομία να διαθέτει τις «εφεδρείες της» και να αντλεί οπότε το χρειάζεται τους «εγκεφάλους της» και τα «ειδικευμένα χέρια» από τον «Τρίτο Κόσμο» (στον οποίο για την Γερμάνια συμπεριλαμβάνονται πάντα η «Νότια Ευρώπη» και τα Βαλκάνια») και σε επίπεδο «διανόησης» να διαθέτουν την απαραίτητη Γερμανόφιλη «Ελίτ» της «Νέας Ευρώπης» , όπως κατόρθωσαν να την διαθέτουν ήδη στην Τσεχία , Πολώνια , Κροατία , Κόσσοβο, Ρουμάνια , στον δρόμο για την «Ανατολή» , μέσω «Ουκρανίας». Υ.Γ. Μια Γερμανόφιλη -κυρίως - Ελίτ (που είχε διακριθεί και σαν «Αντιστασιακή-Δημοκρατική ») , υπότροφοι και οικότροφοι γερμανικών κομματικών και κρατικών ιδρυμάτων , κατέλαβε μετά την πτώση των δικτατοριών στην Πορτογαλία , Ισπανία και Ελλάδα ( 1973 – 1975 ) την Νοτιά Ευρώπη και την διέλυσε – κοινωνικά και παραγωγικά , υπέρ των Μεσευρωπαϊκών / Γερμανικών συμφερόντων της Ε.Ο.Κ., μέχρι την «γερμανική ενοποίηση» και μετά το 1990 της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής» Ένωσης (Μάαστριχ).


Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ. Η έρευνα και οι επίμονες δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις.

1 σχόλιο

  1. Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1 9 8 7 ( δυο χρονιά πριν την «Γερμανική Ενοποίηση» και με αφορμή την πρώτη επίσημη επίσκεψη , μετά το 1955 , Πρόεδρου της Γερμανίας στην Ελλάδα , κ. Ριχαρντ Βαιτσεκερ , ) της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Ράιχ. Πρώτος μίλησε ήδη από το 1990 για τα «Γερμανικά Ελγίνεια» και κατήγγειλε την ληστρική δράση Γερμανών αρχαιολόγων στην διάρκεια της κατοχής , γεγονός που προκάλεσε την έγγραφη «διαμαρτυρία» του «Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών» προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που «τόλμησε» να δημοσιεύσει την ερευνά του , με τον ισχυρισμό ότι όλοι οι Γερμανοί Αρχαιολόγοι που κατήγγειλε ονομαστικά ήταν γνωστοί «φιλέλληνες» ! Η έρευνα και οι επίμονες δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις. Η αποκαλυπτική του έρευνα και η διαρκής τεκμηριωμένη κριτική του για τον τρόπο που «διεκδίκησαν» οι δεξιές και οι «αριστερές» πολιτικές δυνάμεις ( ιδιαίτερα οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις και ο κρατικός μηχανισμός ) της Ελλάδας μετά το 1975 την δικαίωση των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού, τον κατέστησαν «μη συμπαθή» και ανεπιθύμητο στα «πάνελ» του πολίτικου κατεστημένου και στα δεξιό – «αριστερά» τους Μ(εσα) Μ(αζικης) Ε(πιρροης) , τ’ οποίο κατέβαλε και καταβάλει ακόμα «φιλότιμες προσπάθειες» για να «σιγήσει» και ν’ απομονωθεί η φωνή και η δράση του , η οποία του κόστισε , ακριβώς γι’ αυτή την ανυποχώρητη στάση του για το δίκαιο και την αλήθεια ( «εθνικό και δημοκρατικό είναι ότι είναι αληθινό» ) , πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.