HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χαρίλαος Ερμείδης: Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!!!

Ο Χαρίλαος Ερμείδης (Καλάβρυτα) και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στους Λυγγκιάδες Ιω...

Ο Χαρίλαος Ερμείδης (Καλάβρυτα) και μέλη του
Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στους
Λυγγκιάδες Ιωαννίνων 7.3.2014
γράφει ο Χαρίλαος Ηλ. Ερμείδης
Είναι το πάγιο αίτημα των Ενώσεων Θυμάτων ανά την Ελλάδα και του Εθνικού μας Συμβουλίου στην συντονιστική  επιτροπή του οποίου είμαστε μέλη.
Οι Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα διεκδικούνται με αμείωτη ένταση από όλες τις Ενώσεις Θυμάτων, (τους απογόνους των Θυμάτων), ανά την Ελλάδα και από το Εθνικό Συμβούλιο.
Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στις οποίες υπάγονται και οι αποζημιώσεις που διεκδικούν οι απόγονοι των Θυμάτων ανά την Ελλάδα και για τις οποίες παλεύει διαχρονικά, από το 1943 και η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, πριν από την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου κ. Γιόαχιμ Γκάουκ στην Ελλάδα (05-07/03/2014), στις 06-02-2014 σε επερώτηση Γερμανών βουλευτών, καθώς και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος DIE LINKE της Γερμανίας,  είπε ακόμα ένα «ΟΧΙ» στην πληρωμή του κατοχικού δανείου και των άλλων οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μια από τις δικαιολογίες της Γερμανίας είναι ότι, ότι η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσει τίποτα …….ακόμα!!!!!
Επειδή ήμουν παρών στην επίσκεψη του Έλληνα προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια  και του Γερμανού Προέδρου κ. Γιόαχιμ Γκάουκ στο μαρτυρικό χωριό των Λυγκιάδων Ιωαννίνων, πιστεύω ότι, ο Γερμανός Πρόεδρος «εννοούσε» τη συγγνώμη που ζήτησε από τους απογόνους των θυμάτων μπροστά από το μνημείο των εκτελεσθέντων.
Πιστεύω όμως παράλληλα ότι η συγγνώμη του Γερμανού Προέδρου όσο καλοδεχούμενη και αν είναι, δεν έχει κανένα αντίκρισμα όσον αφορά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Θεωρώ μεγάλη προσβολή για τους απογόνους των Θυμάτων των Ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, την απόφαση της  Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, ότι δηλαδή το επίσημο Γερμανικό Κράτος  δεν οφείλει τίποτα στην Ελλάδα και τους Έλληνες, για όλα τα εγκλήματα που έκαναν ο τακτικός Γερμανικός στρατός τους, η πασίγνωστη Βέρμαχτ και «οι συν αυτώ» κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και όχι μόνο.       
Όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε την «καθαρή συγγνώμη» του Προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, αυτή αυτοαναιρείται από την απόφαση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής       (Ομοσπονδιακό έντυπο 18/451-18η κοινοβουλευτική περίοδος, 06-02-2014) πρόσφατα, αλλά και από την μέχρι σήμερα απαξιωτική και υποτιμητική συμπεριφορά των Γερμανικών Κυβερνήσεων προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. 
Πιστεύω επί πλέον ότι είναι προσβολή και στο όνομα του ίδιου τους του Γερμανού προέδρου κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, η τακτική που ακολούθησε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Γερμανική κυβέρνηση. 
Δεν μπορεί να έρχεται ο Προεδρός τους στην Ελλάδα και να ζητάει, ακόμα θέλω να πιστεύω, ειλικρινά συγγνώμη και αυτοί «να τον εκθέτουν απροκάλυπτα»  λέγοντας ΟΧΙ στις Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.
Οι Γερμανοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι μας χρωστάνε. Δεν τους χρωστάμε. Γνωρίζουν επίσης ότι μας χρωστάνε πάρα πολλά…..…
Χαρακτηριστική η πρόσφατη επισήμανση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια σε αυτό το θέμα: «Είναι οξύμωρο ο Ελληνικός Λαός να καλείται να υλοποιεί, άνευ συζητήσεως, επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να αρνείται τη διαπραγμάτευση και τη διεθνή διαιτησία. Να αρνείται, δηλαδή, τη διεθνή νομιμότητα για την επίλυση των διαφορών».
Το μήνυμα αυτό έχει για μένα δύο αποδέκτες. 
Εκτός από την Γερμανική Κυβέρνηση και την Ελληνική.
Όσον αφορά τώρα «τις δικές μας» Ελληνικές Κυβερνήσεις, πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ότι κοροϊδεύουν τους απογόνους των Θυμάτων ανά την Ελλάδα και κατ’ επέκταση τον Ελληνικό Λαό.
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και αυτοί, τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μπορούμε να τους δώσουμε όσα στοιχεία θέλουν εάν χρειασθεί.
Παλιότερα είχαν το απροσμέτρητο θράσος να μας λένε ότι «τα αρχεία χάθηκαν». Τελικά τα αρχεία βρέθηκαν, ελέγχθηκαν και έγινε πλήρης καταγραφή. Στην συνέχεια κρίθηκαν «ως απόρρητα». Ακόμα και τώρα δεν μπορούν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τα πάρουν και να τα μελετήσουν. Ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι απόγονοι των Θυμάτων.
Τι έχει να κρύψει η Ελληνική Κυβέρνηση από τους απογόνους των Θυμάτων ΚΑΙ ΤΟΝ Ελληνικό Λαό; 
Σε πια άλλη «μπανανία» ανά τον κόσμο γίνεται αυτό; 
Μετά από τις συνεχείς πιέσεις, του Εθνικού Συμβουλίου και των Ενώσεων Θυμάτων ανά την Ελλάδα, έγιναν κάποια βήματα. 
Πήραν και απόφαση, μετά από ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ (70) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ να συγκληθεί άμεσα, (ακόμα δεν έχει συγκληθεί), η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αίτημα της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από το 1986!!!!.
Αίτημα το οποίο ετέθη, σε ημερίδα στα Καλάβρυτα, σε όλους τους εκπροσώπους των τότε κοινοβουλευτικών κομμάτων και έγινε ομόφωνα δεκτό από αυτούς.
Στη συνέχεια πρόσφατα, εδόθη εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τον σχετικό έλεγχο, το οποίο συνέταξε και υπέβαλε το πόρισμα επί του ζητήματος των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Δεν άρεσε, απ’ ότι φαίνεται, το συγκεκριμένο πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στους αρμόδιους της Ελληνικής Κυβέρνησης και το παρέπεμψαν για νέα γνωμοδότηση στην Ολομέλειά του!!!!!!!!.
Και όλα αυτά τα κάνουν, πιστεύοντας ότι μπορεί να κοροϊδέψουν τους απογόνους των Θυμάτων.
Είναι βαθειά νυχτωμένοι.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.
Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει να ντρέπονται ως Έλληνες  γιατί μετά από εβδομήντα (70) ολόκληρα χρόνια δεν διεκδικούν το αυτονόητο δηλαδή, όλες τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Γνωρίζουν δε ότι:
Η Ιταλία πλήρωσε το μερίδιό της από το κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα.
Η Βουλγαρία και η Ιταλία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971 ενώ αρνείται συστηματικά, τη ανοχή των Ελληνικών Κυβερνήσεων, να εκπληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της , όπως το έκανε στις άλλες χώρες.
Από το 1943  περιμένουν οι Καλαβρυτινοί  και όλοι οι απόγονοι των Θυμάτων όλων των Ολοκαυτωμάτων ανά την Ελλάδα ΔΙΚΑΙΩΣΗ. 
Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει το αυτονόητο. 
Να διεκδικήσει, όπως είναι υποχρεωμένη και μπορεί να το κάνει,  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με οποιοδήποτε τρόπο.
Οι Ενώσεις Θυμάτων, οι απόγονοι των Θυμάτων, σε όλη την Ελλάδα και το Εθνικό Συμβούλιο, απαιτούν  από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κράτος  να διεκδικήσουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κάτι που δεν έκαναν, δυστυχώς  μέχρι σήμερα οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο και είναι υπόλογες, ενώπιον του Ελληνικού Λαού γι’ αυτό.
Το θέμα είναι πρώτιστα πολιτικό αλλά και νομικό. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΡΑ.
Με όλη μου την εκτίμηση.

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
Πρόεδρος 
Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.
Τηλ. επικ. 6946.17.58.53. e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com

4 σχόλια

  1. Χαρίλαε πάντα κλέβεις την παράσταση.
    Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει Δήμαρχο στα Καλάβρυτα και εσύ προτάσεις τις Γερμανικές αποζημιώσεις .
    Γιατί καλό μου παιδί είσαι παληόπαιδο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ άγνωστε.
    Σου απαντάω μόνο στην τελευταία παράγραφο, γιατί μου θυμίζεις την αγαπημένη μου καθηγήτρια την κ. Μαρία Παπαγιάννη. Έναν υπέροχο, με όλη τη σημασία της λέξης, άνθρωπο. Εαν μου γράψεις το ονομά σου, όπως το γράφω, εγώ για να ξέρω σε ποιόν μιλάω, θα σου απαντήσω και στα άλλα.
    Με όλη μου την εκτίμηση.

    Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
    Μόνιμος κάτοικος της Ιστορικής και Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων
    25ης Μαρτίου αρ.34
    25001 Καλάβρυτα Αχαΐας
    Τηλ.(26920) 22.346 Fax. ( 26920) 23.042
    Κιν.6946.17.58.53
    e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com
    site : www.ermeidis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Το θέμα είναι πρώτιστα πολιτικό αλλά και νομικό.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΡΑ.»

    Αφού Χαρίλαε το θέμα είναι πρώτιστα: 1) πολιτικό, γιατί δεν αφήνεις να το λύσει η κυβέρνηση. Θα μου πεις ότι η κυβέρνηση είναι πουλημένη. Ε τότε ας περιμένουμε το ΣΥΡΙΖΑ να το λύσει. 2) Το θέμα είναι νομικό. Θυμάμαι κάποιον Σταμούλη που προσπάθησε να το λύσει νομικά και πήρε τον π……. 3) Απαιτείς αποζημίωση στους απογόνους των θυμάτων, όπερ σημαίνει ότι η όλη ιστορία αφορά money, Χαρίλαε. Εσείς οι Αριστεροί επαίρεστε ότι είστε μακριά από τέτοιες μικρότητες. Περί αδελφοσύνης των λαών ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Και μια τελευταία ερώτηση: Μετά από πόσα χρόνια οι απόγονοι των απόγονων θα συνεχίζουν να ζητούν αποζημιώσεις και για πόσα χρόνια οι σημερινοί απόγονοι των γερμανών ναζιστών θα ευθύνονται για τα εγκλήματα των προγόνων τους.

    ΥΓ. Ελπίζω να μη μου κόψεις την καλημέρα με αυτά που έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Πάνο.
      Πρώτα απ' όλα για την καλημέρα δεν υπάρχει λόγος να σου την κόψω.
      Δεν μιλώ και δεν επικοινωνώ ΜΟΝΟ με τους Ναζί και τους Φασίστες.
      Για όλες τις άλλες απορίες σου σου στέλνω μια πρόσκληση για συνέντευξη τύπου που δίνουμε 20 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα τις ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. Είμαι σίγουρος ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Εκεί θα υπάρξει και ανοικτος διάλογος που και εγώ και άλλοι μπορούμε να σε ενημερώσουμε. Βλέπω ότι δεν έχεις την πρέπουσα ενημέρωση σε αυτό το θέμα. Ότι άλλη απορία θα σου μείνει ( που το αποκλείω, εαν φυσικά έλθεις) μπορούμε να την λύσουμε έπειτα με ανοικτό δημοκρατικό διάλογο.
      Δυστυχώς δεν μπορώ να σου στείλω την πρόσκληση από εδώ γιατί είναι πολλοί οι χαρακτήρες. Την έστειλα στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑnews. Σίγουρα θα την αναρτήσει οκ. Κυριαζής. Θα σου την προωθήσω στο e-mail.
      Με όλη μου την εκτίμηση.

      Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
      Πρόεδρος
      Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
      εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα
      και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.
      Τηλ. επικ. 6946.17.58.53. e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.