HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα μεγαλόπνοο ολοκληρωμένο σχέδιο παρουσίασε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος

Ένα μεγαλόπνοο ολοκληρωμένο σχέδιο για τα Καλάβρυτα, παρουσίασε χθες βράδυ (24.3), σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Αρχοντικό της Παλαιολο...

Ένα μεγαλόπνοο ολοκληρωμένο σχέδιο για τα Καλάβρυτα, παρουσίασε χθες βράδυ (24.3), σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων, Δημήτρης Κατσικόπουλος συνοδευόμενος από τους τους συνεργάτες του. Όπως τόνισε: "Πρόκειται για ένα έργο ίδιας σημασίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο που προ τριακονταετίας οραματίστηκε ο αείμνηστος Πάνος Πόλκας. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας θεαματικά την αγορά εργασίας και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και νέων επιχειρήσεων"
Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάστηκε και το έμβλημα του συνδιασμού "ΔΕΚΑ" (Δημοκρατική Ενότητα Καλαβρύτων) με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο να δηλώνει: "Ξαναβάζουμε τον πήχη ψηλά "

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση της παράταξης  "ΔΕΚΑ" όπως παρουσιάστηκε χθες βράδυ: 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ, 
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Καταθέτουμε σήμερα μια προγραμματική πρόταση-δέσμευση για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου που σκοπό έχει να αξιοποιήσει την ιστορία των Καλαβρύτων προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της. Πρόκειται για ένα έργο ίδιας σημασίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο που προ τριακονταετίας οραματίστηκε ο αείμνηστος Πάνος Πόλκας. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας θεαματικά την αγορά εργασίας και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και νέων επιχειρήσεων. Είναι καιρός να ξαναβάλουμε τον πήχη ψηλά, για να δώσουμε νέα ώθηση στον τόπο μας. Όσοι σπεύσουν να μιλήσουν για ανεφάρμοστα οράματα, ας γυρίσουν πίσω και ας σταθούν με τον δέοντα σεβασμό απέναντι στο όραμα του Πάνου Πόλκα. Και τότε κάποιοι μιλούσαν για ανεφάρμοστα οράματα, όμως το Χιονοδρομικό είναι εδώ, έχοντας οδηγήσει στην αναγέννηση της περιοχής των Καλαβρύτων που πριν τριάντα χρόνια βρισκόταν ένα βήμα πριν τον μαρασμό. Είναι η στιγμή δίπλα στο Χιονοδρομικό να προσθέσουμε ένα ακόμα μεγάλο έργο, αντάξιο της ιστορίας των Καλαβρύτων και ικανό να αλλάξει θεαματικά το οικονομικό-αναπτυξιακό profile της περιοχής. Παρουσιάζω σήμερα την πρόταση-προγραμματική δέσμευση για την κατασκευή ενός Ιστορικού Θεματικού Πάρκου αφιερωμένο στους αγώνες κατά του φασισμού και της ναζιστικής θηριωδίας. Με το έργο αυτό, επιτελούμε ένα ιστορικό χρέος στη μνήμη των Καλαβρυτινών που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Παράλληλα, αξιοποιούμε την πλούσια ιστορία μας και την αναδεικνύουμε σε όχημα για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Είναι η παρακαταθήκη που άφησαν οι πρόγονοί μας στα σημερινά εγγόνια και δισέγγονά τους. 

Σας αποκαλύπτω σήμερα ότι η θέληση για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, αυτού του μεγάλου οράματος, ήταν ο βασικός λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαβρύτων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση για έναν πολιτικό από το να συνδέσει το όνομά του με ένα μεγάλο έργο πνοής. Και αυτό είναι το έργο με το οποίο θέλω να συνδέσω το όνομά μου, στην περιοχή που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Οι συνεργάτες μου θα κάνουν την παρουσίαση του έργου 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Είναι μια τεράστια έκταση 100 τουλάχιστον στρεμμάτων, με εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται δραστηριότητες που αναδεικνύουν:

· Τις καταστροφές που έχει προκαλέσει ο φασισμός
· Τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον σύγχρονο κόσμο
· Μηνύματα κατά του φασισμού και υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

· Έκθεση τρισδιάστατων κατασκευών με αναπαραστάσεις μνημείων που έχουν κατασκευαστεί στις Μαρτυρικές πόλεις της Ευρώπης. Ο επισκέπτης του Θεματικού Ιστορικού Πάρκου Καλαβρύτων, περιηγούμενος τις τρισδιάστατες κατασκευές είναι σαν να κάνει μια νοερή διαδρομή στην Ευρώπη, στις πόλεις που βίωσαν τη θηριωδία των ναζί.
· Έκθεση φωτογραφιών από τις Μαρτυρικές πόλεις της Ευρώπης, με θέμα την αγριότητα των ναζί. 
· Αίθουσα προβολής ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στη δράση των ναζί.
· Αίθουσα διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων.
· Βιβλιοθήκη με βιβλία και συγγράμματα από όλη την Ευρώπη, που έχουν ως θέμα τις θηριωδίες των ναζί και τις προσεγγίσεις στο φασισμό. 
· Χώρος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με προγράμματα που εκπέμπουν μηνύματα υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΣΤΑΔΙΟ 1: Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού που θα αφορά:
· στην εκπόνηση μελέτης με σκοπό την πλήρη, ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεματολογία του Ιστορικού Πάρκου.
· στην υποβολή αρχιτεκτονικών σχεδίων για την ανάπτυξη του Ιστορικού Πάρκου.
Παράλληλα, αρχίζει η αναζήτηση της κατάλληλης έκτασης.
ΣΤΑΔΙΟ 2: Εντοπισμός χρηματοδοτικών εργαλείων (Ευρωπαϊκά προγράμματα, προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων).
ΣΤΑΔΙΟ 3: Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για μελέτη-κατασκευή του έργου.
ΣΤΑΔΙΟ 4: Εξασφάλιση έκτασης και έναρξη κατασκευής του έργου

ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

Τα target groups για την επισκεψιμότητα του Ιστορικού Θεματικού Πάρκου είναι:

· Οι μαθητές των σχολείων όλης της Ελλάδας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών εκδρομών. 
· Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε θέματα αντιφασιστικού χαρακτήρα (μέλη κινημάτων και άλλων συλλογικοτήτων) από όλη την Ευρώπη.
· Επιστήμονες από όλη την Ευρώπη που το αντικείμενο της επιστημονικής τους έρευνας και ενασχόλησης είναι ο φασισμός και η αντιμετώπισή του

Είναι προφανές ότι το εν δυνάμει κοινό του Ιστορικού Θεματικού Πάρκου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια πολίτες. Από αυτή την τεράστια δεξαμενή, ένα μικρό μερίδιο αρκεί για να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής, αυξάνοντας θεαματικά το τοπικό ΑΕΠ και δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. 

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ-ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η λειτουργία του Ιστορικού Θεματικού Πάρκου μπορεί να αποφέρει:

Τουλάχιστον 450.000 επισκέψεις ετησίως (με προοπτική στην πενταετία να γίνουν 850.000 επισκέψεις). Με την κατάλληλη διαχείριση των επισκεπτών αυτών εκτιμάται ότι πάνω από το 60% θα κάνει μια και παραπάνω διανυκτερεύσεις, και να αυξήσει το τοπικό ΑΕΠ κατά 23%. 

Και μόνον από τις ανάγκες καθημερινής λειτουργίας του Ιστορικού Θεματικού Πάρκου θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 50 νέες, μόνιμες (όχι εποχικές) θέσεις εργασίας, ενώ η αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων και η παράλληλη επέκταση της τουριστικής περιόδου θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές μονάδες, στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής και στις υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες. 

Αν αναλογιστούμε ότι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην περιοχή των Καλαβρύτων υπάρχουν 1200άνεργοι, καταλαβαίνετε ότι αυτό το έργο αναδεικνύει τον Δήμο Καλαβρύτων σε περιοχή-πρότυπο με μηδενική ανεργία. 

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του έργου που η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, δεν είναι δύσκολη.

Κατ’ αρχήν η Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιεί συνεχώς προγράμματα χρηματοδότησης παρόμοιων δραστηριοτήτων δίνοντας έμφαση στη δημιουργία Θεματικών Πάρκων. Το ΕΣΠΑ και το Jessica ήταν δύο μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία της τρέχουσας περιόδου και είναι σίγουρο ότι ανάλογα θα υπάρξουν και την επόμενη.

Όμως, ένα τέτοιο έργο μπορεί πολύ εύκολα να προσεγγίσει και ιδιωτικά κεφάλαια, είτε αποδήμων Ελλήνων, είτε Ισραηλινών Επιχειρήσεων για ευνόητους ιστορικούς λόγους.

Επειδή αυτή δεν είναι μια πρόταση που σήμερα διαμορφώθηκε, αλλά την μελετώ χρόνια, θέλω να σας πω ότι σε επαφές που είχα ως Νομάρχης τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις, βολιδοσκόπησα το ενδιαφέρον ξένων Οργανισμών και επενδυτών. Σας διαβεβαιώνω ότι εξεπλάγην από το θερμό ενδιαφέρον που συνάντησα. 

Το ακριβές ύψος της επένδυσης θα το υποδείξει η μελέτη που θα γίνει. Ωστόσο, από την εμπειρία που υπάρχει από αντίστοιχης κλίμακας έργα, μπορώ να σας πω ότι μιλάμε για επένδυση ύψους, τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ. Καταλαβαίνετε νομίζω, τι θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν στην τοπική οικονομία, από τη φάση κατασκευής κιόλας του έργου. 

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Για την κατασκευή του Ιστορικού Θεματικού Πάρκου απαιτείται χώρος τουλάχιστον 1Ο0 στρεμμάτων (τα 100 στρέμματα θα αναζητηθούν από αγορές αγροτεμαχίων από ιδιώτες ή μακροχρόνια ενοικίαση από ιδιώτες ή Μονές λ.χ, ή και με αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων).

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Το κοινό που θα επισκέπτεται το Ιστορικό Θεματικό Πάρκο κατά του Φασισμού, όπως καταλαβαίνετε εμφανίζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία. Το έργο αυτό λοιπόν, λειτουργεί ως η αφορμή και η ευκαιρία για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών Χώρων Καλαβρύτων, Λουσών, Κλείτορος, Ψωφίδος, Πάου, Βρυσαρίου, Μανεσίου, Κάτω Βλασίας, του Ηρώου στα Καλάβρυτα, της Χελωνοσπηλιάς, των Ιερών Μονών Αγίας Λαύρας, Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, Ευαγγελίστριας Δάφνης και Παπουλάκου στα Τριπόταμα και η διασύνδεσή τους ώστε να αποτελέσουν μια ελκυστική εκδρομική διαδρομή, διαχέοντας τα οφέλη της επισκεψιμότητας σε όλο το Δήμο Καλαβρύτων. 






13 σχόλια

  1. Όπως το βιολογικό πάρκο της Σέλιτσας μαζί με το αρδευτικό που ρούφηξε.... αρκετά χρήματα και το οποίο σχεδιάσατε μαζί με τον σημερινό κολλητό σας κ. Φιλιππόπουλο. " Άνθρακες ο θησαυρός"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΑΑΑΑ....ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΤΑΖΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ??? ΆΡΕ ΜΑΥΡΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα αγαπητέ φίλε,
      γιατί απαγορεύεις από κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο ,
      να έχει το δικό του όραμα για τον τόπο και να το καταθέτει ?

      Δηλαδή για να καταλάβω, από τον Πόλκα που οραματίστηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο
      έχασε ο τόπος ???





      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ? (ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ) ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΧΩΡΑΦΙΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΙΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Την εποχή που ο Πόλκας έβαλε μπρος το Χ.Κ. ήταν υπουργός κάποιος Μένιος, αν θυμάστε, και το ΠΑΣΟΚ, που χρηματοδοτούσε κρατικού τύπου επιχειρήσεις με πελατειακά μόνο κριτήρια. Οι εποχές άλλαξαν αλλά τα μυαλά, ως φαίνεται, όχι. Διότι, λέει ο κ. Κατσικόπουλος, το έργο θα το χρηματοδοτήσει η Ευρώπη, μέσω ΕΣΠΑ κλπ. Προσωπικά έχω πολλές αμφιβολίες και σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα οφέλη στην τοπική κοινωνία θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το κόστος λειτουργίας. Δημοτικές επιχειρήσεις που «μπαίνουν μέσα» δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν μέλλον.

      Διαγραφή
  3. Κάποια ποιο σοβαρή επιχειρηματολογία κυριοι υπάρχει για να εκφρασετε την αρνηση σας σε ενα έργο που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία της περιοχης για τα επομενα τριαντα χρόνια υπάρχει; Μάλλον όχι τα δημοτικά έργα τα οραματιζονται και τα φτιάχνουν οι Δήμαρχοι και υπαρχουν επιλογές ο ένας οραματιζετε την επόμενη μέρα με διορισμούς υποστηριχτών και υποψηφίων και ο άλλος με ενα έργο παγκόσμιας σημασίας οι καλαβρυτινοι ας επιλέξουν .Σε ποσά κομάτια θα μοιράσουμε ενα δεκαδικό ή σε ποσά ενα εκατομύριο ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μιλάτε συνέχεια για ρουσφέτια εδώ μέσα, για μένα είναι ολοφάνερο ότι Δήμαρχος θα εκλεγεί αυτός που θα έχει κάνει τα περισσότερα. Δυστυχώς……….

      Διαγραφή
    2. σας πνιγει το δικιο, κε τετοκα και καλα κανετε και εισαστε αγανακτισμένος, με την κατασκευη του χιονοδρομικου και με οσους συνεβαλλαν σε αυτή [ΠΑΣΟΚ, πολκα κ.λ.π.] διοτι εγινε με ρουσφετολογικα κριτήρια. και πρεπει να σας ακολουθήσουμε ολοι ελληνες αν θυμηθούμε, το ριο αντιριο, την αττικη οδο, το αεροδρομιο,τα λιμανια, κ.λπ., κ.λ.π. κ.λ. π. κ.λ.π ............ευτυχως σταματησαν και γλιτώσαμε......

      Διαγραφή
    3. Βρε σεις δεν αφήνετε τις σαχλαμάρες,

      Δεν λέτε να γίνει ΄κανα έργο ουσίας μπάς και τα παιδιά μας .....

      .....γλυτώσουν την μετανάστευση ????

      ................ΕΥΑΤΟΥΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ...............

      ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

      ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ

      Ετός αν θέλετε να το παίζεται Αγανακτισμένοι και πάντα Βολεμένοι ?????

      ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

      Διαγραφή
    4. Προς " αγανακτισμενος". Δεν κατάλαβες το σχόλιό μου.

      Διαγραφή
    5. ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ;

      Διαγραφή
    6. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ << ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ >>ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΙΓΓΟΦΟΛΙΑ!!!ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ...ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ!!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΛΠΙΖΕΙ ΕΛΠΙΖΕΙ.!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.