HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άγγελος Τσιγκρής: «Θα αρκούσε μια επίσκεψη στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκέμβρη…»

Με αφορμή την τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας στη χώρα μας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Η Ελλάδα...

Με αφορμή την τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας στη χώρα μας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει μεθοδικά και αταλάντευτα από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις για τη θηριωδία της 13ης Δεκέμβρη του 1943, καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να στρατευτεί ολόκληρη η Αχαΐα, πέρα από κόμματα, χρώματα, αντιπαραθέσεις, διχασμούς και προσωπικές στρατηγικές.
Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων έχει καταγραφεί ως μια από τις χειρότερες πολεμικές θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας και ως μια από τις μεγαλύτερες μαζικές εκτελέσεις όλων των εποχών.
Στις 13 Δεκέμβρη του 1943 στα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα γράφτηκε μια τραγικά απεχθής σελίδα της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας.
Πριν από μερικές δεκαετίες, εδώ στην πατρίδα μας, σφαγιάσθηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός ηλικίας άνω των 14 ετών.
Εβδομήντα χρόνια μετά την απάνθρωπη γερμανική θηριωδία στα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα, το ζήτημα έφτασε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την πρωτοβουλία του αείμνηστου βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη (μόνο για τα θύματα του Διστόμου).
Έστω και αργά, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο τόπο μας και την ένδοξη ιστορία του.
Ως Έλληνας, ως Αχαιός και ως δικηγόρος, θα κάνω το χρέος μου απέναντι στους νεκρούς μας και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δικαιωθεί -αργά ή γρήγορα- η μνήμη τους…»._

2 σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΓΚΡΗ
    ΕΛΛΗΝΑΣ , ΑΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΖΟΥΡΑΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ Μ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ .
    ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ , ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΑΝΑΘΡΑΙΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με τον παραπανω ανωνυμο φιλο. Ο κάθε άσχετος πολιτικάντης αμολάει και από μια κοτσάνα για κάθε "θεμα" που προκύπτει, και στο οποίο έχει πλήρη μεσάνυχτα. Ελεος πια ...!!!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.