HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο στο Δροβολοβό!

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρά το εργάσιμο της ημέρας, οι απανταχού Δροβολοβίτες, αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών, ιδίως από τους Κ...

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρά το εργάσιμο της ημέρας, οι απανταχού Δροβολοβίτες, αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών, ιδίως από τους Καμενιάνους και το Λιβάρτζι, την 10η Φεβρουαρίου γιόρτασαν τον Πολιούχο και προστάτη του χωριού Αγ. Χαράλαμπο, με μια ημέρα ηλιόλουστη, πραγματικά ανοιξιάτικη μέσα στη καρδιά του χειμώνα.
Τη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, που προσέφεραν οι συγχωριανοί Θρασύβουλος Σταθόπουλος, Θεόδωρος Θεοδ. Λάμπος, Σπύρος Λάμπος και Χαράλαμπος Βαχλιώτης, τέλεσε με θεία κατάνυξη και επισημότητα ο αιδεσιμότατος Νεοκλής Βγενόπουλος Ιερέας του Λιβαρτζίου, πλαισιωμένος από πλειάδα ιεροψαλτών και στα δύο αναλόγια, τους κ.κ. Θρασύβουλο Σταθόπουλο, Γεώργιο Κυριακόπουλο, Χαράλαμπο Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, Αλέξιο Αθανασόπουλο και Σπύρο Λάμπο.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Περίβολο του Ναού ο πατήρ Νεοκλής ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Συλλόγου Καμενιανιτών Δροβολοβιτών και Δεσινιωτών προς τιμή των μονίμων κατοίκων του χωριού και την πατροπαράδοτη κουλούρα, που ήταν προσφορά της Αγγελικής Θεοδώρου Λάμπου. Με τη βοήθεια και καθοδήγηση του εμπειρότατου και μονίμου τελετάρχη πρώην προέδρου του Συλλόγου κ. Χαράλαμπου Αθανασόπουλου ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καμενιάνων κ. Σπύρο Λάμπο, τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Φωτόπουλο, τον τέως αντιδήμαρχο Αροανίας και λογοτέχνη κ. Κώστα Νικολόπουλο-Καμενιανίτη και τον εκπρόσωπο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προϊστάμενο της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Περιφ. Ενότητας Αχαίας κ. Θεόδωρο Β. Λάμπο.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έγινε η κλήρωση ενός αρνιού, που προσφέρει σε όλες τις εορτές των πολιούχων στους Καμενιάνους και στο Δροβολοβό ο πάντα πρόθυμος, άξιος και προκομμένος κτηνοτρόφος και <<αρχιτσέλιγκας>> κ. Χρήστος Παναγόπουλος. Τυχερός της λαχειοφόρου κλήρωσης αναδείχθηκε ο κ. Γεώργιος Φωτόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του το πρόσφερε στην εκκλησία, ώστε να βγει σε πλειστηριασμό στον οποίο και πλειοδότρια αναδείχθηκε η δ. Κατίνα Λάμπου.
Τυχερός και της κλήρωσης της πατροπαράδοτης κουλούρας αναδείχθηκε και πάλι ο κ. Γεώργιος Φωτόπουλος. Ευχόμεθα ο Άγιος Χαράλαμπος να του χαρίζει πάντα τύχη, υγεία και ευτυχία. Τέλος, το φλουρί της πίτας κέρδισε ο μικρός μαθητής Νίκος Παναγόπουλος, που εξαργυρώθηκε με ένα βιβλίο, προσφορά, του εκτός των άλλων τίτλων, λογοτέχνη Κώστα Νικολόπουλου-Καμενιανίτη.
Αφού ευχαριστήσουμε όλους όσοι παρευρέθησαν στην εορτή προς τιμή του πολιούχου και θαυματουργού του χωριού μας Αγίου Χαρaλάμπους και ιδιαιτέρως τον Θεόδωρο Ζωγράφο για την προσφορά του στην εκκλησία, ευχόμεθα ο Άγιος να μας έχει όλους καλά για να συναντηθούμε και του χρόνου στη μνήμη του.
Μετά από δύο ημέρες, αφού μας άφησε να γιορτάσουμε το πανηγύρι μας, έφυγε για την αιώνια ζωή ο αξιαγάπητος, αξιοπρεπής, καλοσυνάτος, εντιμότατος και φιλόξενος μόνιμος κάτοικος του χωριού μας Γεώργιος Π. Λάμπος . Με τον χαμό του το χωριό μας δεν έγινε μόνο φτωχότερο, αλλά έχασε το φάρο του των τελευταίων ετών, τον φύλακα άγγελο του χωριού μας, το φρουρό των σπιτιών και της περιουσίας μας, τον υποδοχέα και ξεναγό κάθε επισκέπτη, το στέκι του γιατρού, του ταχυδρόμου, του υπαλλήλου του Δήμου, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ… Γι’ αυτό και όλοι όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγ. Χαραλάμπους, παραβρέθηκαν ξανά και όχι μόνο αυτοί, για να τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία, με προεξάρχοντα το Δήμαρχό μας κ. Γεώργιο Λαζουρά. Σεβαστέ μπάρμπα Γιώργη, το χώμα του Δροβολοβού που σε σκέπασε ας είναι ελαφρύ και η μνήμη σου αιωνία.


Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Αλέξανδρος Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.