HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Κοσμάς: Λίγα λόγια περί της οδού "Παλαιών Πατρών Γερμανού" και περί της οδού "Ομογενών Αμερικής"

γράφει ο Γεώργιος Μ.Κοσμάς Διάβασα στο διαδίκτυο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων, με απόφασή του προέβη σ...

γράφει ο Γεώργιος Μ.Κοσμάς
Διάβασα στο διαδίκτυο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων, με απόφασή του προέβη στη μετονομασία της κεντρικής οδού Κ. Φάσσου στην πόλη των Καλαβρύτων, σε οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Κατά τη διάρκεια της επί 24 συναπτά έτη θητείας μου στο Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, και στα δρώμενά της, είχα πληροφορηθεί ότι η συγκεκριμένη οδός είχε μετονομαστεί από οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού σε οδό Κ. Φάσσου, χωρίς απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Τούτο κατά τρόπον αυθαίρετο, αναιτιολόγητο και παντελώς ανιστόρητο, ακόμα και αν είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από όσα είχε εκθέσει ο Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Γιώργος Παπαδημητρόπουλος σε μία από τις συσκέψεις με Καλαβρυτινούς Φορείς και συμπατριώτες, που είχε διοργανώσει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στα μέσα του 2007, της οποίας σύσκεψης είχα την τιμή να προεδρεύσω, αλλά και από τα μετέπειτα ηχηρά και για πολλούς «τσουχτερά» δημοσιεύματά του, έμαθα ότι ο αείμνηστος Κ. Φάσσος από το Σκεπαστό, κάποτε και επί Δημαρχίας του αείμνηστου Πάνου Πόλκα, δώρισε στο Δήμο Καλαβρύτων, ζωγραφικούς πίνακες. Αναμφισβήτητα είναι αξιέπαινη η προσφορά του δωρητή συμπατριώτη μας. Πλην όμως, είμαι βέβαιος ότι ο δωρητής δεν έδωσε τους πίνακες για να είναι «πεταμένοι» στην αποθήκη του κτιρίου της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα, όπου ουδόλως εκτίθενται και κανένας δεν τους βλέπει! Πέραν τούτων, αναρωτιέμαι αν η παραπάνω δωρεά των πινάκων ήταν ικανή να αποκαθηλώσει τις πινακίδες με το όνομα της Μεγάλης Ιστορικής για το Πανελλήνιο μορφής του 1821, του Παλαιών Πατρών Γερμανού!!!
Δικαίως λοιπόν ο εκλεκτός μας συμπατριώτης Γιώργος Παπαδημητρόπουλος ήδη από τα μέσα του έτους 2007 κήρυξε πρώτος «ανένδοτο» με τα δημοσιεύματα και τις παρεμβάσεις του μέσα από τις δράσεις της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, για την εξάλειψη της αθλιότητας και την αποκατάσταση της Τιμής και της Μνήμης, που όλοι οφείλουμε να αποτίουμε στο διηνεκές, στον Μεγάλο Ιεράρχη της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Και τούτο, καθ’ όν χρόνο πάρα πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε αν υπάρχει οδός Κ. Φάσσου στα Καλάβρυτα!!!
Η ανάρτηση στο διαδίκτυο για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με προβλημάτισε, κυρίως λόγω των αιτιάσεων που περιέχονται σ’ αυτήν, περί του ότι «σε άλλο κεντρικό δρόμο θα δοθεί η ονομασία οδός Κ. Φάσσου». Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι οι κεντρικές οδοί των πόλεων αναφέρονται σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα ή σε ονόματα Μεγάλων Ευεργετών κλπ. Ας μου επιτραπεί να τονίσω ότι δεν πρέπει να διαπραχθεί και άλλο ασυγχώρητο λάθος διότι τώρα που έχουμε και αυτοδιοικητικές εκλογές, ελλοχεύει ο κίνδυνος «το ένα λάθος να φέρει το άλλο».
Τέλος, είναι θλιβερό και το γεγονός ότι εξακολουθούμε η Παγκαλαβρυτινή Κοινωνία να δείχνουμε την αχαριστία μας και προς τους συμπατριώτες μας Ομογενείς των Η.Π.Α.. Δεν αξίζει και σε εκείνους μία οδός «Ομογενών Αμερικής» για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην πολύπαθη Επαρχία μας και κυρίως στην πόλη των Καλαβρύτων;;; Μαζί με τον Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. ε.α Σωτήρη Τσενέ, που το Μάρτιο του 2012 είχαμε προσκληθεί και πήγαμε στο Σικάγο Η.Π.Α. για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου του 1821, μετά την επιστροφή μας διαβιβάσαμε προς το Δήμο Καλαβρύτων δια των Φορέων που εκπροσωπούσαμε (Παγκαλαβρυτινή Ένωση και Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας), το σχετικό παράπονο και δίκαιο αίτημα των συλλογικών Φορέων των Καλαβρυτινών Ομογενών μας, που υπάγονται στο Σ.Α.Ε. (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) Παράρτημα Η.Π.Α.. Μέχρι σήμερα όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Όσον αφορά τους δωρηθέντες πίνακες του συμπατριώτη μας Κ. Φάσσου, ο Δήμος Καλαβρύτων έχει τη δυνατότητα να τους εκθέτει (προκειμένου να τους θαυμάζουν οι πάντες) σε αίθουσα του Δημαρχείου, της Εστίας ή όπως άλλως και όπου ήθελε κριθεί και όχι όπως κατά τρόπον απαξιωτικό για τον δωρητή και για το φιλότεχνο κοινό, έχουν εγκαταλειφθεί στις αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα.

Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2014
Γεώργιος Μιλτ. Κοσμάς
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
επιτ. Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.