HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο χορός βελτιώνει τη φυσική κατάσταση

φωτό: Χορευτικά Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας Αν θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και ταυτόχρονα να ξεφύγετε από τη ρουτ...

φωτό: Χορευτικά Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας
Αν θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και ταυτόχρονα να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της προπόνησής σας, ρίξτε το στον χορό.

Δύο νέες μελέτες που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής, στο Σιάτλ, έδειξαν πως η σάλσα βελτιώνει την αντοχή και δυναμώνει καρδιά και πνεύμονες, ενώ πιο αργά είδη χορού (όπως το φοξ τροτ και το τανγκό) μπορούν να προσθέσουν 2.000 βήματα ή και περισσότερα ακόμα στην καθημερινότητά μαςκαι τα 10.000 βήματα ημερησίως είναι αυτά που συνιστώνται για καλή υγεία.

Η πρώτη από τις μελέτες πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ρώμης, οι οποίοι θέλησαν να διερευνήσουν τι συμβαίνει στον οργανισμό 22 χορευτών σάλσα, μέσης ηλικίας 36 ετών.

Όπως διαπίστωσαν, με τον χορό αυξάνονταν τόσο ο καρδιακός παλμός, όσο και η κατανάλωση οξυγόνου σε επίπεδα που θύμιζαν πολύ αυτά που έχει κανείς όταν ιδρώνει στο γυμναστήριο ή τρέχει.

Η δεύτερη μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 27 πενηντάρηδες εθελοντές, οι οποίοι έκαναν καθιστική ζωή, αλλά συμφώνησαν να κάνουν μία φορά την εβδομάδα - επί δύο ώρες - μάθημα τανγκό, φοξ τροτ και τσα τσα, επί 12 εβδομάδες.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λιντς, στη Βρετανία, που εκπόνησαν τη μελέτη, κάθε φορά που εθελοντές χόρευαν, αυξάνονταν κατά μέσον όρο κατά 2.000 τα ημερήσια βήματά τους.

Τι χρειάζεται για να αρχίσει να χορεύει με την ψυχή του όποιος έως τώρα περνούσε τις ώρες του στον καναπέ; Να συμβουλευτεί πρώτα τον γιατρό του, για παν ενδεχόμενο, συνιστούν οι ερευνητές.

Όσο για τους γυμνασμένους που απλώς θέλουν να δοκιμάσουν κάτι άλλο και να περάσουν καλά, τους συνιστούν να δοκιμάσουν διάφορα είδη χορού, έχοντας κατά νου πως όσο πιο γρήγορος και έντονος είναι ο χορός, τόσο πιο πολύ θα γυμναστούν.
από: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.